Cum vi se pare viata in Japonia? (14)
Raspunsuri - Pagina 11
Irimell spune:
Fetelor, ma ajutati cu un sfat? As vrea sa imi cumpar un dictionar electronic englez-japonez + japonez englez si nu stiu ce marca sa imi iau. As vrea sa aiba furigana la kanji si sa imi dea si exemple. Cer prea mult?
Pupici si numai bine,
Irimell
jojo spune:
Intradevar Tiara,ai dreptate,la banii aia puteam merge si in Guam,dar nu cu bb de 4 luni cit vea pe atunci.Plus ca eu aveam spatele varza niste dureri de nu stiam de mine(stii cum este dupa nastere)te do toate alea.Deaceea am ales maibmult tratament decit distractii.
ralucami spune:
Ca sa vedeti ce inseamna dependenta! E 1 noaptea, maine la 6 trebuie sa ma trezesc, dar nu m-am putut culca fara sa arunc un ochi si pe aici!
Fetelor- Sandra, Sorina, Irimell, Ayumi- multumesc mult de tot pt urari si promit sa pun poze multe atunci cand ajung in Ro, macar asa sa va mai ostoiesc dorul de tara.
Irimell si eu am pus destul de recent intrebarea cu dictionarul electronic si nu am avut nici o recomandare concreta. In schimb am cautat pe net si am gasit urmatorul link: http://www.wordtankcentral.com/. Dar ironia sortii, dupa ce m-am zapacit de atatea cautari si sapaturi pe net, m-am hotarat sa imi iau un PDA, caci la urma urmei pretul te ajunge cam la fel si PDA-ul face muuuult mai mult decat un simplu dictionar. Sotul meu cumparase mai de mult un Canon XD-S6500 -destul de destept, dar greoi pt un gaijin. Ai grija ca majoritatea dictionarelor jp-engl/engl-jp sunt concepute pt nihon-jini si utilizarea unora dintre ele este destul de greoaie , mai ales daca nu ai un nivel mediu de japo. La final cand o sa te hotarasti spune-mi te rog pt ce ai optat tu.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
sora2001 spune:
Ayumi,avem si biserica crestin ortodoxa.in Shizuoka,dar preotul este japonez.Nanatigru pe unde esti?
Ema si Richard-Sora
MLDiana spune:
DA Jojo stiu cum e dupa nastere.Si eu am avut probleme cu spatele.
Sora draga ,merci .Mai ma gindesc daca sa gatesc singura sau sa ma duc la restaurant.
Lidia ,Tiara si David D.
sora2001 spune:
-Da,da... cine le are cu masinileee....?
Al meu sot vrea alta masina ,dar nu stie ce marca ,si tot ma -ntreaba pe mine ce masina imi place.eu habar n-am,poate ma ajutati voi?Ema si Richard-Sora
sora2001 spune:
-A!da! scuza-ma ,n-am fost pe faza.asa sint eu intarziata tot timpul...
-Drum Bun!si distreaza-te cit mai mult...,si pentru noi......vreu si euEma si Richard-Sora
Samurai-lady spune:
buna,
skriu si eu ca doarme puiutul.Are febra akum si ii tot skimb sosetele
cu otet si prosopelul de pe frunte.Cum va deskurkati cu caldurile astea ???
Sora-chan,ai intrebat de mashini.Io nu ma pricep,dar mie imi plac mashinile mari,de genul Estima sau Elgrande,sau Voxy sau Noah.
Sunt mari,cam pt.7-8 persoane si noi ne gandim la urmatorii bebei si
avem in plan sa akizitionam o mashina mare.Bafta in alegere.
O zi buna tuturor.
Samurai-lady si bb Ken
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady" target="_blank">Pagina personala DC
Web-poze Kenutz
www.desprecopii.com/info.asp?id=486" target="_blank">Cum a venit pe lume Samurash bebe
jojo spune:
M-am uitat la cele mai recente poze ale lui Kenta,este super dragalas,dar sarmanul pui de ce are febra ??
Draga Samuray-Lady ,c-am rarut,mai povesteste-ne ce mai face micul samuras ??