Copilasii din 2002 (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaleone spune:

SAluatre mamicilor de 2002. Si eu am un baietel- Anghel de 2 ani si 1 luna. pana acum m-am conversat cu mamicile de mai-iunie 2004 ptr ca deja mai avem si o fetita-Elena de 2 luni si asa v-am gasit si pe voi.
Am citit ce ati scris pe aici si vad ca sunt toti cam la fel.
Anghelusu meu vorbeste de toate, isi imagineaza fel si fel de chestii, inventeaza o gramada...intelege tot si fereasca Sfntu sa ma scap cu o expresie ceva ca imediat si-o insuseste. Sune deja poezioare, cantecele, mai mult cand e singur la el in pat.Asa l-am auzit prima data si am ramas impresionata( va dati seama).
Dupa ce m-am laudat cu toate astea, acum incep sa ma plng ca nu-i chip sa-l dezvat de Pampers.Acum il las i n chiloti si cand ii vine sa faca ceva se ascunde ca sa nu il vad,si pe urma vine si-mi spune fericit. eu il alerg prin toata casa cu oala dupa mine. Va dati seama ce placere, mai ales acum cu noua bebelina. PAna seara am cosu plin de chiloti!
Una peste alta nici nu sta deloc. Se joaca exact cu ce nu trebuie si se duce la aia mica: Elena ce faci dormi? si pe urma: mami pange Elena! normal ca plange dupa ce o scoala el.
cam astea sunt de pe la noi.
O sa pun si poze mai noi cu el, dar cand mai imi facputin timp!
Va pup pe toate!

Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai}.
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Noi ne luptam cu o ciupercuta pe mana, a mai trecut un pic...
Sofia (un an si 10 luni)vorbeste destul de multe, nici nu le mai tin socoteala.dar cu olita....vrea numai pipi, caca face in Pampers si pe jos.Chiar spune, pipi oala, caca pampas....
Ati patit asa ceva?

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Si a mea,daca are pampers nu zice nici mac ,la caca.In schimb daca e fara nic' ,adeca in fundul gol(caci asa o tin cand e cald prin casa),se duce singura se pune pe olita si face chestii,chestii.Bininteles ca si noi o aplaudam minute in sir,si ea se aplauda si striga "BIAVO BIAVO"
Apoi cand merg eu la WC o iau cu mine ,sta, si cand ma ridic ii spun ca am facut Chestii Chestii, si ea ma lauda cu"BIAVO BIAVO"

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

mamaleone bine ai venit la poveshti cu copii din 2002
Auzi nu ai vrea s ate trec pe lisata, daca da te rog sa imi dai datele exacte ale baiatului tau., data nashteri si numele, ok?
Fetelor al meu anuntz aca face kk : "mama, kk, yac yac" si fug cu el la WC si face ce trebe unde trebe, dupaia bate din palme si trage el apa, dar pipi nu vrea nicium sa zic .. :((
O zi buna si multa sanatate la toata lumea

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaleone spune:

da Gabriela,uitasem de listuta.
Anghel e nascut pe 16.06.2002- 3.600gr si 53 cm
Daca aveti o lista si cu datele de nastere ale mamicilor eu is pe 27.11.77.

Laura, mamika lu Anghel si Elena (21 mai}.
http://community.webshots.com/user/lauragrigorescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana-oana spune:

Fetelor, sa fim sanatoase (mai ales la cap) ca greu abia acum urmeaza!!!
Si eu sunt mamica din 2002 (25 oct.) si am o fetita (Ana) care e cea mai ... si cea mai ... si cea mai ... (la fel ca si ai vostri)!!! daca va mai spun ca e sisingura fata din neamu lu barbate-miu, va dati seama!!

La multi ani pt bebicii din 2002 !!! (si nu numai)

Oana si Ana (25 oct. 2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici ! Dupa 3 saptamani de absenta avem o multime de noutati.
Cristina a implinit 2 ani si jumatate luna asta si a facut o multime de progrese. Am scapat de biberonul de lapte. Bea si 1l de lapte/noapte sau chiar un pic mai mult. Asta a fost motivul pt. care am convins-o sa dea biberonul la Toto, o catea(maidaneza)cu pui, tare indragita de Cristina. A fost mult mai usor decat ma asteptam. S-a oferit singura sa-i duca lui Toto, sticluta ei de lapte. I-a parut rau dupa ea(cum ma vedea, fiind si seara, ora de laptic, cerea in brate si dadea sa planga), dar nu a facut scandal. A avut somnul mai agitat vreo 3 nopti si atat. Nu se mai trezeste noaptea, am scapat si de pampers-ul de noapte si mananca mai bine in timpul zilei. In schimb nu vrea sa mai bea lapte, decat un pic(~150ml.) si asta cu santaj(hai, bea laptic si dam pagina la cartea cu povesti!). Banuiam ca asa se va intampla, dar se baza prea mult pe laptic.
Am scapat si de ultimul vaccin(obligatoriu) la care Cristina a fost foarte curajoasa. Nu a plans defel, doar s-a strans un pic la mine in brate. A iesit din cabinet topaind si strigand, "nu doare, nu doare!". Dupa vreo 5 ore a inceput sa simta efectul vaccinului, nu putea indoi piciorusul, si temperatura. Totul a durat putin mai mult de 24 de ore, dupa care isi recapatase vioiciunea dintotdeauna.
A facut progrese in vorbire, dar si motoric. Intr-una intreaba, "Ce-i a'ta, mami?", "Ce, mami, ce ?!","Unde-i tati(buni)?". Isi da cu parerea imediat, "Nu-mi p'ace asta !". Nu-i convine o persoana(in familie, numai!), imediat ii spune "p'eci!". Cere intr-una "Ge'ii", adica "Jerry", cand se uita la tv. Povesteste cum poate, ce se intampla in jurul ei, interesant. A vazut pompierii in actiune la tv si vrea sa se faca pompier, si ea. Cand vrea neaparat ceva, pe un ton rugator spune, "hai, no!"sau "un pi', mami, un pi'!". A fost ca mi-a cerut pe un ton atat de rugator suc("cush") noaptea si i-am dat, dar cu explicatiile de rigoare....strica dintii. Seara urmatoare, inainte de culcare i-am spus ca nu-i voi da suc noaptea, doar apa si a inteles. Acum, nici apa nu mai cere noaptea. Doarme profund, dar scurt, 8-9 ore. Mai recupereaza peste zi cu 2-3 ore de somn.
Afara, la joaca, imita copiii mai maricei si urca si ea pe tobogan tinandu-se bine cu manutele, pe partea pe care si aluneca. Pe o barna de vreo 6 cm, la o inaltime de vreo 50cm, merge in echilibru si nu ne lasa sa o tinem. In leagan vrea sa stea si in picioare, cum vede la copiii mai maricei. Nu o putem scoate in rochita afara, invariabil ajunge sa se catere pe ceva. Pare de o mare finete, dar este o neastamparata. Si smechera ! Are o bluzita verde cu "Tuti" (Tweety) si numai pe asta vrea sa o poarte. Ca sa-i dau bluzita cu "Tuti" isi ia in picioare mai intai sosetutele verzi ca sa poata fi asortate cu bluzita ei preferata.
Are 12,5kg si aproape 95 de cm. Nu a mai pus pe ea, in schimb s-a lungit si se vede pt. ca s-a subtiat. Sunt curioasa daca dupa 1 luna de cand am lasat biberonul de lapte, se va vedea pe ea ca mananca mai bine. Burtica i-a disparut, oricum.
S-a bucurat de mami si tati, amandoi in concediu. Desi tati a mai lipsit de acasa. Drept pt. care, el fiind inca in concediu, nu-l slabeste o clipa.
A primit o carticica noua, "Poto"(Pinocchio) pe care mi-o cere sa i-o citesc chiar si de trei ori inainte de culcare si nu numai atunci.
Din 15 sept. va merge la gradinita cu program prelungit. O pregatim de pe acum. Pare incantata ca va avea si ea, "serviciul" ei, printre copii(cativa cunoscuti) si lucrusoare si obiecte mici ca pt. ei. Dar sunt convinsa ca va plange un timp, este mai sensibila si legata tare de cei din casa. Desi, nu m-as mira de o surpriza placuta cum ne mai face ea cand nu ne asteptam(biberonul de ceai, de lapte, date la cutu, primirea vaccinului fara plansete, intelegerea anumitor lucruri mai usor). Am aflat ca nu mai trebuie sa facem analize medicale pt. a o inscrie la gradinita. Este de ajuns o adeverinta medicala de la medicul pediatru.
Si-a spalat prima pereche de chilotei ! A prins-o pe buni la baie spaland sosetutele ei si chiloteii i-a luat ea la spalat. I-a sapunit bine, bine si i-a spalat de cateva ori. O fraza tare haioasa de-a Cristinei este, " 'totii-n cur ". La chiloti, ea spune " 'toti". Si cand ii intra pe-o parte in curulet, spune " 'totii-n cur ".
Am prins zile frumoase si am fost la gradina la buni Lali si la fragi. Am reusit sa mai facem si cateva poze micutei gradinarese si fermiere. Tare ii mai plac animalele ! Le-ar mangaia si le-ar tine in brate toata ziua.
Cam astea ar fi noutatile, scuze daca m-am lungit prea tare !
Citesc ce s-a mai scris si revin !

Nina, mami de Nina-Cristina (10.01.2002) www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> web

Mergi la inceput

La multi ani, tuturor sarbatoritilor din perioada cat am lipsit ! Felicitari parintilor pentru copilasii lor ! Sa va aduca numai bucurii si in continuare !
Felicitari, Marinei(mama Mariei)pentru BB2, Mihai ! Sa va traiasca !
anna maria(mama Teodorei), nastere usoara !
gabi25, Alina si Adela vreau si eu BB2, dar trebuie sa-l conving pe sot sa coopereze, deoarece pe el il inspaimanta lipsa spatiului.
Bine ati venit printre noi, andreea2911 si Dani, mamaleone si Anghel, ana-oana si Ana, sedere cat mai placuta !
Despre somnul copilasilor de 2 ani am citit ca ar trebui sa fie intre 12-13ore/zi, aceste ore incluzand si o repriza de somn in timpul zilei. Dupa 3 ani, repriza de somn din timpul zilei, poate sa dispara, ramanand un somn de 12 ore/noapte. Dar nu toti copiii sunt la fel, nu ?
Am avut si noi faze cu lipsa somnului la amiaza sau amanarea lui, nu de mult. Dar cu rabdare si perseverenta, somnul de amiaza si-a reintrat in drepturi.
gandacelu , crisia si bubi(Mara fara pampers), s-au distrat bine frumoasele voastre la mare !
cici, cum sta Gianina cu pofta de mancare ?
Florentina si Gabbriela, progrese la pedalarea tricicletei vor apare in scurt timp, o sa vedeti !
Gabbriela, vrem sa-l vedem pe micul gradinar !
Karina, vacanta placuta la mare ! Sa aveti parte de soare si apa nu prea rece !

Sanatate si numai bine, tuturor !

Nina, mami de Nina-Cristina (10.01.2002) www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

ana-oana bine ai venit si spor la poveshti cu bebici din 2002. Te-am trecut si pe tine pe lista, ok?
mamaleone gata eshti si tu pe lista, o lista cu datele de nashtere ale mamicilor nu avem, dar exista o lista cu datele de nashtere a membrilor DC la "anuntzuri si felicitari", inscriete acolo daca vrei.
Anina_n bine ai venit din concediu.

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

La multi ani, Otilia, printesa lui sirod ! Sa va incante si sa va aduca numai bucurii si in continuare !
Asteptam de la petrecere !

Mergi la inceput