cum gatim dovleceii
1DOVLECEI PANE:2-3 dovlecei subtirei,se vor taia felii cit se poate de subtiri,se presara cu sare si se lasa cam o jumatate de ora.Dupa aceea se bat 3 oua cu sare,piper,delikat si adaugam si lapte ochiometric.Se iau feliile de dovlecei se dau prin faina si apoi prin ou iar faina si ou si se pun la prajit in ulei bine incins.Paralel veti face un sos din bulion un pic de apa caci trebuie sa fie consistent,o lingurita de otet de mere sau normal daca nu aveti,piper,delikat, sare,piper si usturoi 3-4 catei zdrobiti.dupa ce prajiti dovleceii puneti cite un virf de lingurita din acest sos pe fiecare dintre ei.
2CHIFTELUTE DIN DOVLECEI:2-3 dovlecei se dau prin razatoarea mica,se freaca cu putina sare si se lasa o jumatate de ora,Dupa aceea se stoarce foarte bine,se adauga 2 oua,2 linguri faina,usturoi 2-3 catei,delikat,piper si marar,se amesteca bine si apoi cu o lingura se pune la prajit in ulei incins
Pofa buna
Raspunsuri
mcm spune:
La prima reteta pentru sos eu nu pun decat apa, otet, sare si usturoi iar pentru a doua mai adaug si doua linguri de branza sarata rasa.
palmyrah2002 spune:
Mincarica de dovlecei :
Se curata si se taie 6 cepe mai mari si se pun pe foc cu ulei si putina apa.Cind ceapa este aproape fiarta se adauga dovleceii(cam 1,5 kg)dati pe razatoare si dupa ce s-au muiat se adauga rosii taiate si pasta de tomate,delicat si sare.
Se lasa sa scada si se adauga usturoi taiat feliute si cimbru,dupa gust.
E buna si calda si rece.
Cristina
DD spune:
Salata de dovlecei
3 dovlecei, 2 rosii, 2 cepe, o cescuta de lapte, 5 linguri de ulei, lamaie, masline, sare, piper, 2 felii de paine.
Se curata dovleceii, se taie in 4 si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg bine. Se toaca cu un cutit de lemn, se amesteca cu miezul de paine muiat in lapte, stors bine si frecat cu ulei, se adauga ceapa tocata foarte marunt, piper, sare, lamaie. Se orneaza cu felii de rosii.
Pofta buna.
Dana
anne-marry spune:
musaca racoritoare
un dovelecel mai marisor, 0.5 kg cartofi, condimente (delikat, sau doar sare....dupa gust ce altceva mai vreti), smantana (sau un sos din lapte 500ml si 125 gr faina), cascaval felii, branza pt ras, ulei, 2-3 rosii, putin pesmet, verdeata dupa preferinta.(marar)
se curata si se taie felii dovleceii si morocvii, si se taie felii. se prajesc pe rand in ulei incins pana se rumenesc usor si se scot separat pe o farfurie sa se raceasca putin. (cartofii se pot si fierbe in apa cu putina sare insa dovleceii se prajesc!) si apoi, se aseaza atfel intr-o craticioara nu f inalta sau in tava, functie de cate legume aveti, astfel: se presara pesmet un strat subtire, si apoi se pune un strat de cartofi, unul de dovlecei (fiti generoase ca astfel iese mai gustos), apoi se rade branza, se condimenteaza, se repeta operatiunea pana se vor termian ingredientele, apoi: se pun felii de rosii, se pune cascavalul, un praf de pesmet si se toarna smantana puitn diluata, sau laptele in care s-a stins faina, si se da la cuptor pt cel mult 30 min la foc potrivit, iar la sf se presara verdeata.
anne-marry 17sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
dovlecel corabioare
un dovlecel mai mare, 2 rosii, 200-250 gr carne de pui, 100 gr salam (caiser sau orice altceva dupa gust), 1 ceapa mai mare, 1 cub pt supa instant,branza, cascaval cate 50-100 gr, sare si piper, 100 ml ulei, optional iaurt sau smantana pt servire
se ia un dovlecel mare, se curata de coaja, se spala bine si se taie pe lungime in 2 bucati. cu ajutorul unei linguri de supa, se scobeste interiorul in asa fel incat sa eliminam semintele insa sa ramana capetele ca la o barcuta. se sareaza si se pipereaza, dupa gust, si se prajesc ffffff usor in ulei in tigaie cat sa prinda o crusta aurie, nu mai mult. sa nu se inmoaie!!!
se prepara umplutura: carnita de pui dezosata, se taie bucati mici, salam sau caiser, dupa gust si se pun la calit in putin ulei. cand sunt aproape gata, se adauga o ceapa mai maricica taiata finut, si la sfarsit condimente.
se aseaza dovleceii in tava unsa cu ulei, si se umplu. se rade deasupra branza si cascaval, se orneaza cu feliute de rosii felii si se adauga un polonic de supa instant si se da la cuptor pana devin rumenite si dovlecelul s-a inmuiat. se serveste cu smantana, sau iaurt, dupa gust.
anne-marry 17sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
dovlecei umpluti
cativa dovlecei in functie de canttatea dorita, umplutura din carne ca pt ardei umpluti sau umplutura mai usoara ca pt vara: 2 cepe calite usor, 1 cana de orez spalat bine si lasa la calit, cu 2 rosii, 1 ardei, 2 morocvi toate taiate cubulete si optional o cutei de ciuperci taiate marunt, condimente si 3 cani de apa si se lasa la inabusit pana se umfla orezul.
dovleceii se curata de coaja, se taie pe din doua in asa fel incat sa rezulte cate 2 bucati dintr-un dovlecel, si se golesc de continut cu ajutorul unei linguri, in asa fel incat sa semene la sfarsit cu niste ardei curatati ca pt umplut. se condimenteaza si se umplu de 3/4 cu umplutura care s-a lasat in prealabil la racit, si se pune un capacel dintr-o felioara d erosie. se aseaza in cratita lipiti unul de altul ca sa nu cada in timpul fierberii si se toarna peste un peste un sos din apa, bulion sau rosii mai zemoase taiate cubulete verdeata si se lasa la fiert cca 15-20 min pana fierbe sosoul si apoi se baga la cuptor. se fac repede, nu necesita timp prea mult de asteptare daca nu se foloseste o umplutura din carne, pt ca legumele sunt deja fierte, iar dovlecelul se face f repede.
se poate servi cu iaurt sau smanatan
pofta buna!
cand imi mai amintesc alte retete va mai scriu, intre timp le astept pe ale voastre.
anne-marry 17sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Freia spune:
dovlecei cu peste: 1 dovlecel mare se da pe razatoare dupa ce a fost curatzat in prealabil de coaja si seminte. 2 morcovi medii la fel se curatza si se dau pe razatoare. se pun intr-o folie de staniol , deasupra se pune pestele (eu il fac cu salau). Se pune pe lungimea salaului cate o linguritza de unt, cateva picaturi de lamaie si putin vin.se inchide foitza de staniol, se pune la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute. se papa cu cartofi natur sau doar asa.. depinde ne cantitatea de legume pusa la cuptor.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
Freia spune:
dovlecei cu usturoi: trei dovlecei mare, se spala bine si se taie felii rotunde (puteti lasa coaja), groase de 3 milimetri. Se incinge uleiul (punei mai mult, ca pt cartofi prajiti, si se pun dovleceii. Cand sunt moi, se scot, se scurg bine si se prepara sosul e usturoi din: 5 catei mari usturoi, 1 linguritza mustar iute, 3 linguri smantana (merge si cu iaurt) si 100 ml apa minerala (merge si cu plata). Se pune sosul deasupra lor , se acopera cu o farfurie. Se serveste dupa ce s-a racit. Merge la fripturi, pulpe de pui la cuptorsau pur si simplu.
Freia si Alexa
http://community.webshots.com/user/freia_ro
http://community.webshots.com/user/freia_ro_capsunika
anne-marry spune:
gata fetelor? numai atatea retete cu bostanei stim?
haideti sa va mai zic eu una:
farfurioare de bostanei:
1-2 bostanei potriviti ca si grosime se taie felii potrivit de groase (cca 0.5 cm) si se sareaza si pipereaza dupa gust, dupa care se lasa pe servetel sa se scurga apa cca. 15-20 min. apoi se aseaza in tava unsa cu ulei, si se pune deasupra o felie de branza, una de cascaval si o alta de rosie. se dau a cuptor pana la rumenire. se pot servi cu smantana sau iaurt.
dovlecei umpluti, pane:
dovleceii se taie o felii mai groase cca 1 cm care apoi se taie fiecare pe mijloc, insa nu pana la capat...s fie sub forma unor scoici. acestea se umplu cu ce doriti...exemplu cel mai bun cascaval si rosii, se dau prin faina, apoi prin ou batut bine cu condimentele necesare si desfacut cu numai o lingurita de apa la un ou, apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. se pot servi cu cartofi prajiti pai.
POFTA BUNA!!! asteptam noi retete fetele!!!
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
MANCARICA DE DOVLECEI
3 dovlecei, 5 fire de ceapa verde, 5 rosii, ulei, 1 lg faina, verdeata (patrunjel), sare, piper.
dovleceii curatati se taie bucati mai mari, cubulete. se caleste ceapa taiata marunt, si se adauga rosiile decojite si tocate. se desface faina cu 1/2 ceasca apa, se pune in tigaie peste legume si se lasa la fiert la foc mic amestecand sa nu se prinda. intre timp se calesc dovleceii in ulei, se lasa putin la scurs de surplusul de ulei si se adauga in sosul de rosii. se potriveste mancarea de sare sipiper si se mai lasa la fiert 5-10 min sa se inmoaie dovleceii. se toaca verdeata, se pune peste mancare dupa ce se ia de pe foc. se acopera timp de 25 minute ca sa pastreze mancarea aroma verdetii.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA