cum gatim dovleceii
Raspunsuri - Pagina 2
anne-marry spune:
sote de dovlecei:
1 kg dovlecei, 100 g unt/ulei, sare, patrunjel verde, piper.
dovleceii se taie felii dupa ce au fost curatati, si se pun la fiert in apa cu sare, cat sa ii acopere. cand sunt fierti, sa strecoara de apa, se lasa la scurs, si se prajesc in unt sau ulei, si se presara cu verdeata si piper,dupa gust.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
chiftelute din dovlecei cu pate de ficat
1 kg dovlecei, se curata de coaja, sise dau pe razatoarea mare, se presara cu sare si se lasa la scurs putin. se adauga 1 cutie mare cu pateu de ficat, patreunjel tocat, piper, 2-3 oua depinde de cantitea rezultata si faina cat cuprinde. se formeaza chiftelute, care se dua prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
mancarica de dovlecei cu fasole verde.
250 gr fasole verde fideluta, 250 gr fasole galbena, 2 dovlecei, 2 cepe, 2 catei usturoi, 1 lg otet, 150 ml ulei, sare si piper.
fasolea, ambele tipuri, se curata, se taie si se spala bine,dupa care se caleste in ulei timp de 15 min. apoi se lasa putin la scurs de ulei, intr-o sita, apoi se pune la fiert apa cu sare impreuna cu dovlecelul taiat cubulete sau felii, timp de 15-20 min. intre timp se calesc ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga peste legumele fierte si se inabuse pentru inca 10 min. dupa racire, se adauga otetul, sarra si piperul, dupa gust.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
budinca de dovlecei
1.5-2 kg dovlecei mici, 5 oua, 2 catei usturoi, 250 gr smantana, 80 gr unt, patrunjel, sare si piper.
dovleceii curatati se dau pe razatoarea mare, se sareaza si se lasa la scurs timp de o ora. intre timp se amesteca smantana, patrunjelul tocat fin,galbenusurile si sarea si piperul. albusurile batute spuma se adauga in compozitia de mai sus.
dovleceii se preseaza bine sa iasa zeama din ei si se calesc in ulei, se adauga usturoiul pisat si se lasa la racit, dupa care se amesteca cu compozitia cu smantana. se pun intr-o cratita unsa cu unt si se tapetata cu faina si se da la cuptor pt 30 min.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
salata de dovlecei:
5 dovlecei mici, 1 slata verde, 1-2 rosii, 150 gr cascaval ai moale, ulei.
dovleceii curatati si spalati bine,se calesc in ulei. se amesteca dupa racire cu salata verde si rosiile taite dupa preferinta, si se sreaza,dupa care se rade deasupra cascavalul.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
clatite cu dovlecei, cu smantana,la cuptor.
se prepara exact ca la clatitele obisnuite numai ca la final se adauga dovlecelul curata de coaja si ras pe razatoarea mare, lasat in prealabil la scurs cu sare.(se va scurge f bine inainte de a-l pune in compozitie, prin presare). se pune marar tocat si se lasa 1/2 ora sa se odihneasca aluatul. se prajesc ca si clatitele obisnuite, si apoi se presara imediat cu cscaval, si se pun optional feliaore subtiri de branza si rosii si se impaturesc si se dau la cuptor. se servesc pe farfurie plata, garnisite cu rosii felii, smantana si marar tocat fin deasupra.
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
anne-marry spune:
placinta cu dovlecei si rosii.
se face un aluat din 250 gr faina, 150 ml apa calduta, 10 gr drojdie (1/2 cub mic), margarina sua unt 70 gr si sare. se intinde intr-o cratita tapetata cu unt si faina sau pesmet si se inteapa cu furculita din loc in loc ca sa nu se umfle prea rau la coacere. se pun altercat deasupra aluatului felii de rosii si dovlecei (curatati de coaja)...cum ar fi tiglele pe casa. se toarna peste ei smantana amestecata cu verdeata si 2 oua. optional puteti rade deasupra cascaval, si se da la cuptor pt cca 40 minute.
pofta buna!!!!!
anne-marry 18 sapt DPN 21 Dec.
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
mihaela_s spune:
sa va spun si eu una:
Mancare ungureasca de dovlecei:
Un dovlecel potrivit(cam de 2-2,5 kg), se curata de coaja, se taie in jumatate pe latime si apoi pe lungime. Se curata de miez si se da pe razatoarea cu gauri mari(eu il rad cu robotul de bucatarie).
Intr-o cratita se pune ulei si 2-3 linguri de faina. Uleiul trebuie sa cuprinda faina. Se prajeste foarte putin pe foc, se poate chiar neprajit, doar incalzit putin, se ia de pe foc si se adauga boia de ardei dupa gust(ochi). Se pune dovlecelul ras si se pune pe foc moale, amestecand mereu. E putin mai pretentios pana incepe dovlecelul sa lase zeama, atentie sa nu se prinda, trebuie amestecat;se poate pune si putina apa, daca incepe sa se prinda. Se pune sare, cimbru(eu pun praf, din acela din pliculet). Se fierbe pana dovlecelul s-a inmuiat, cca 30 min. La sfarsit se pune marar tocat si gata.
Se serveste cu chiftelute de carne, de dovlecel, cu ou-ochi e delicios. Dupa gust se poate pune smantana.
Mihaela, Diana (22 nov 1996) si Silvia (10 sept.2003)
http://community.webshots.com/user/mihaela_s20
http://community.webshots.com/user/mihaelas_20
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
geut spune:
Sufleu de dovlecei
Se taie dovleceii cubulete, se fierb, apoi se pun intr-o cratita unsa cu unt, amestecati cu 3-4 oua, 1 pahar de lapte si branza rasa. Deasupra se rade cascaval, se da la cuptor pana se rumeneste.