Nou dr. pediatru al Ilincai ne-a recomandat din multitudinea de vaccinuri suplimentare sa-i facem Hiberix-ul .Ilinca face in ianuarie 1 an si din cate stiu Hib trebuia facut la 2, 4, 6 luni-asa zice si dr. dar tot el zice ca putem sa-l facem si dupa un an. Deci, luminati-ma si ziceti-mi care l-ati facut la bb la ce varsta l-ati facut si in cate doze? Multumesc!
A, are reactii adverse mai severe decat celalalte vaccinuri?
Raluca
Draga Raluca,
Lui Mihai(2 luni si 11 zile) i-au facut deja prima doza de HIB (Haemophilus Influenzae type B) la 2 luni.Urmatoarele sunt la 3 luni, 4 luni si 11 1/2 luni.Asa se face in Olanda.
Sarbatori fericite!
In Germania fetele mele l-au facut la 3, 4 si-l vor face si la 5 luni (Hib). Mai departe nu stiu , cred ca se repeta si pe la 1 an.
Cristina
buna raluca, baiatul meu a facut acest vaccin la 2 ani deoarece pediatra ne-a sfatuit sa terminam intai vaccinele obligatorii. Este un vaccin usor, nu are reactii secundare.
Suplimentar i-am mai facut Priorixul (ROR; pentru imunizare deplina necesita rapel la 4 ani) si Valirixul (varicela).
Toate cele 3 vaccine le-am facut acum in toamna (septembrie Priorix, octombrie Hiberix, noiembrie Valirix) iar prioritizarea a fost facuta de pediatra.