Antena1 si "sponsorizarea"

Antena1 si "sponsorizarea" | Autor: Moony

Link direct la acest mesaj

Asa cum a vazut si Liliana au aratat la tv directoare prinse cu spaga, nici o noutate zicem noi, de pe acest forum care a fost citat partial fara sa se precizeze exact (s-au folosit de materiale, au dat citate de aici, e normal sa nu spui exact sursa?), de altfel nici persoanele incriminate nu au fost aratate clar, dar intelegem...deontologia jurnalistica ...asa ii obliga.
Nu se va schimba nimic Liliana, atat timp cat vor fi cereri atat de multe, locuri putine. Eu revin la ideea, pe care v-am zis-o mai de mult, atat timp cat si cei care-si permit se zgarcesc si se vor duce la stat si dau spaga foarte grasa, in loc sa mearga la private, va exista fenomenul (s-o spunem cinstit, cei bogati iau locul celor saraci prin mita si influenta si supra-aglomereaza gradinitele, e asa sau nu?)...In Vest numai cei saraci merg la stat.Daca asteptam sa PNA-ul, Ministerul sa faca ceva....ehei...va mai curge multa apa pe Dimbovita in jos.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

daca e vorba de deontologia jurnalistica, eu zic ca au incalcat-o neprecizind sursa lor de informare. Nu cred ca le-ar conveni sa luam articole de pe siteurile lor si sa spunen - de pe un site....sau de la un ziar...

e atit de usor sa citesti un forum si sa gasesti subiecte jurnalistice...

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Initial creeata de Moony

Asa cum a vazut si Liliana au aratat la tv directoare prinse cu spaga, nici o noutate zicem noi, de pe acest forum care a fost citat partial fara sa se precizeze exact (s-au folosit de materiale, au dat citate de aici, e normal sa nu spui exact sursa?), de altfel nici persoanele incriminate nu au fost aratate clar, dar intelegem...deontologia jurnalistica ...asa ii obliga.
Nu se va schimba nimic Liliana, atat timp cat vor fi cereri atat de multe, locuri putine. Eu revin la ideea, pe care v-am zis-o mai de mult, atat timp cat si cei care-si permit se zgarcesc si se vor duce la stat si dau spaga foarte grasa, in loc sa mearga la private, va exista fenomenul (s-o spunem cinstit, cei bogati iau locul celor saraci prin mita si influenta si supra-aglomereaza gradinitele, e asa sau nu?)...In Vest numai cei saraci merg la stat.Daca asteptam sa PNA-ul, Ministerul sa faca ceva....ehei...va mai curge multa apa pe Dimbovita in jos.

Moony, nu este corect ce au facut. Dar nici afirmatiile tale nu sunt chiar corecte. Depinde ce intelegi prin sarac sau bogat. Trebuie sa recunoasteam ca taxele la gradinitele particulare din tara, respectiv Bucuresti, nu sunt tocmai mici. Sunt in jur de 200 euro. Daca aceasta sume reprezinta cam o treime din venitul net al unei familii, e cam marisoara taxa, nu? Daca mai ai si doi sau trei copii, ce faci? Aici nu mai este vorba de zgarcit, ci de supravietuit. Iar in Vest, sunt curioasa, cat la suta din veniturile parintilor reprezinta taxa de gradinita?

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Aici trebuie sa reactionez si eu....

Am observat de multe ori ca forumul desprecopii.com sta la baza multor povesti care explodeaza mai mult sau mai putin in media scrisa sau audio-vizuala.

Ei bine daca este vorba de a salva viata unui copil sau de un caz umanitar, noi suntem in primul rand oameni! Ne bucuram asadar ca oameni sa dam o mana de ajutor! In aceste cazuri, daca sursa nu se poate comunica suntem si noi flexibili (daca suntem consultati in prealabil).

Cand este vorba de alte cazuri atunci inainte de a fi oameni suntem echipa desprecopii.com si VREM CREDIT! De ce? Pentru pur si simplu ca aceasta munca este benevola, iar unii dintre noi pe langa timp si nervi mai pierd si bani!

Sa lasam la o parte propietarii acestui site (ca sa nu fiu prea subiectiv) si sa luam ca doua exemple un moderator si un membru:

De ce sa-si toace un moderator nervii incercand sa modereze discutiile, sa faca curatenie prin mesaje, sa structureze informatia pentu a fi mai usor de gasit IN LOC SA stea mai mult cu familia, sa castige niste bani in plus, sa doarma mai mult, sa iasa in parc, sa citeasca ziarul etc?

De ce un membru al comunitatii sa-si deschida inima pe acest forum daca stie ca maine povestea lui apare in ziar?!?

Va spun eu de ce ... pentru ca ei (moderatorii/mambri) cred in aceasta comunitate si in spiritul ei. Ei bine ceea mai mare satisfactie pe care un membru/moderator o poate avea este cand numele acestei comunitati este mediatizat. Atunci ei se pot "mandri" cu functia pe care o au (de membri sau de moderator)!

In nici un caz munca depusa de moderatori in a structura informatia nu are ca obiectiv simplificarea muncii unor ziaristi. Mai mult un membru care isi deschide inima o face pentru ca are nevoie de suportul altor oameni si nu de "circ" in ziar! (Sa ma scuze ziaristi dar uneori ei cauta scandalul ca sa se vanda ziarul)

Concluzionez:

1. Desprecopii.com vrea credit pentru informatia de pe acest forum! O face in numele proprietarilor, a echipei realizatoare dar mai ales in numele membrilor comunitatii care sunt autorii directi ai acestei informatii.
2. Desprecopii.com accepta sa fie omisa sursa de informatii in cazuri in care aceasta poate dauna scopului mediatizarii (ex. cauze umanitare) dar NUMAI cu acordul sau prealabil! Actiuni de genul: maine apare acest subiect si in Ziarul X nu se mai accepta fara acordul prealabil.
3. Desprecopii.com va sanctiona strict abaterile de la aceste reguli mergand pana acolo in a actiona pe cai legale si a cere daunele necesare.

As dori ca nici unul din ziaristii activi pe forum sa se simta atacat direct! Nu fac referire la nici o persoana si nu am nici un fel de resentiment. Ceea ce vreau sa fac cu acest mesaj este sa reglementez acest aspect si sper ca de acum inainte regulile definite de noi vor fi si respectate!

Deci domnilor ziaristi: No hard feelings! Cred personal ca putem colabora impreuna cu succes! Dar hai sa o facem organizat si nu haotic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

La subiectul de pe "generale" legat de aceeasi poveste, am gasit un raspuns care mi-a placut foarte mult:

Originally posted by valentinag

Chiar ma gindeam aseara cind am vazut reportajul despre gradinite,[...] astia nu spun sursa de unde au informatiile, cica un forum pe internet! Noi suntem comunitatea DC, nu un forum! Ar merita un avertisment ceva!

Valentina,membra DC

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moony spune:

Ma bucur ca nici voua nu vi s-a parut normal, ca acest forum atat de vioi sa fie unul anonim si de asemnea, draga Cl, vreau sa revin cu o precizare, eu am identificat gradinite private sub 100 euro/dollari,ca sa nu mai spun ca pentru mai multi copii se fac reduceri, trebuie doar sa cauti, nu o sa specific care sunt, pentru a nu mai face sub nici o forma reclama!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tudor.b spune:

Chestia e in felul urmator, exista parintzi cu tot soiu` de mercedesuri, bmw-uri si alte asemenea, care mananca numai pe la restaurante selecte care`shi duc copii la gradinitele de stat, dand spaga ca acestia sa fie acceptati. Cand si`ar putea permite foarte usor o gradinita privata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

quote:
Originally posted by Tudor.b

Chestia e in felul urmator, exista parintzi cu tot soiu` de mercedesuri, bmw-uri si alte asemenea, care mananca numai pe la restaurante selecte care`shi duc copii la gradinitele de stat, dand spaga ca acestia sa fie acceptati. Cand si`ar putea permite foarte usor o gradinita privata!

Adica daca tata si mama au Mertzan in poarta copilul ar trebui sa nu aiba voie la gradi de stat?? Ca eu asta inteleg din mesajul tau.
Problema nu e ca sint parinti care-si permit gradi privata si vin la stat(in fond copiii sint copii si au aceleasi drepturi nu??, taxe la stat platim toti in fond), problema e a educatorilor si a directorilor de gradinite si de scoli care au permis acest sistem. Daca nu ar fi fost pusi pe spagi cu orice pret putea sa vina parintele cu toate mercedesurile si BMW-urile din dotare si sa i se spuna ca nu mai sint locuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Fiecare parinte are dreptul sa aleaga ceea ce considera ca e mai bine pentru copilul lui, indiferent de situatia financiara pe care o are.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Exact Claudia, ai sintetizat perfect ceea ce as fi vrut si eu sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kotik spune:

Eu sunt cel care s/a folosit de informatiile de pe acest site. In pare rau daca v/am provocat neplaceri. Am incercat sa fac si eu ce pot ca sa ajut niste parinti. Nu am copii si nici nu prea stiu cum este. Insa situatia mi s/a parut destul de grava. Cred ca este o bataie de joc sa dai bani pentru un loc la o gradinita. Am vazut cu ochii mei cum ti se cer bani si cit de usor poti rezolva totul daca esti dispus se platesti ... o contributie. Nu am spus nimic despre acest site pentru ca nu am vrut sa va fac neplaceri si nici sa/mi anunt sursa!

Sper ca macar in urma materialului realizat situatia sau macar ceva se va schimba.

Mii de scuze!

Mergi la inceput