Antena1 si "sponsorizarea"
Raspunsuri - Pagina 2
OtiliaLia spune:
quote:
Originally posted by kotik
Eu sunt cel care s/a folosit de informatiile de pe acest site. In pare rau daca v/am provocat neplaceri. Am incercat sa fac si eu ce pot ca sa ajut niste parinti. Nu am copii si nici nu prea stiu cum este. Insa situatia mi s/a parut destul de grava. Cred ca este o bataie de joc sa dai bani pentru un loc la o gradinita. Am vazut cu ochii mei cum ti se cer bani si cit de usor poti rezolva totul daca esti dispus se platesti ... o contributie. Nu am spus nimic despre acest site pentru ca nu am vrut sa va fac neplaceri si nici sa/mi anunt sursa!
Sper ca macar in urma materialului realizat situatia sau macar ceva se va schimba.
Mii de scuze!
Ti-au trebuit 2 zile sa recunosti ? Ca si ieri ai vizitat forumul...
Moony spune:
Se pare ca juranlistii de la Antena 1 nu sunt la prima abatere, vezi ce zice korrina la discutii generale dedicate jurnalistilor ce ne citesc. Desi eu am tras semnalul, zic sa nu tragem in ziaristi mai uita si ei …principalul e ca s-au apucat de treaba si au atras atentia. Si vorba expresiei ii putem ierta, dar nu si uita, caci in Jurnalul National de azi se arata cu “mandrie patriotica”faptul ca Observatorul din 30 iun a fost lider de audienta…au luat cireasa de pe tort folosindu-se si de curajul unor parinti curajosi, chiar daca anonimi, … nu e frumos.Eu zic ca pe viitor sa dea exact sursa pentru ca si mai multi oameni sa afle ce se intampla. Sa inteleaga si doamnele directoare, factori din minister, inspectorate, ca Internetul, alaturi de tv, a produs o revolutie informatica si ca nu mai sunt singure cu porcariile lor ,ci sunt acuzate pe Internet si afla o lume intreaga, ca caracatita coruptie a atins in Romania nivelul aberant al gradinitelor(Rusine), ce-ar fi sa ne citeze odata The Sun..ce s-ar mai freca pe manute baroneasa Emma N. sa ne amane integrarea pana nu facem ordine in gradinite(glumesc,dar e tragic). .Poate gasesc ei tot in Observator o cale de a ne face mai cunoscuti(si nu de dragul reclamei,caci nu ajungem vedete peste noapte , ci de dragul unei cauze nobile!), pentru a repara omisiunea…orice se poate indrepta cu buna-vointa, nu?!
In rest, la modul teoretic toti parinti cu posibilitati financiare solide au dreptul la gradinite de stat, dar eu zic ca se bucura in actualele conditii sociale de cioraba saracului si nu mi se pare fair, asta incerc eu sa va spun. Este o mentalitate comunista sau chiar avaristica sa te duci cu pomana, daca te tine portofelul.Poate merita uneori un mare efort sa investesti in educatia copilului in linistea si demnitatea ta de om care a urcat niste trepte sociale, nu cred ca e suficient sa ai masina de firma, vile daca te bucuri de asa numite gratuitati.
cl spune:
quote:
Originally posted by Moony
...
In rest, la modul teoretic toti parinti cu posibilitati financiare solide au dreptul la gradinite de stat, dar eu zic ca se bucura in actualele conditii sociale de cioraba saracului si nu mi se pare fair, asta incerc eu sa va spun. Este o mentalitate comunista sau chiar avaristica sa te duci cu pomana, daca te tine portofelul.Poate merita uneori un mare efort sa investesti in educatia copilului in linistea si demnitatea ta de om care a urcat niste trepte sociale, nu cred ca e suficient sa ai masina de firma, vile daca te bucuri de asa numite gratuitati.
WOW!!! Eu zic sa se faca liste cu salariile parintilor, apoi sa le impunem si locurile si hotelurile unde au voie sa-si petreaca concediile. Doar au posibilitati, nu? Hai sa nu mai dam nici medicamente compensate copiilor cu parinti cu bani, chiar daca acestia si-au platit asigurarile si tot asa...Hai sa le impunem ce sa faca! Doar traim intr-o societate libera, nu?
La unele gradinite particulare personalul este subcalificat. Si spun asta din proprie experienta. E adevarat ca si la stat poti avea surprize, dar macar exista un control acolo.
Si, repet, fiecare parinte are dreptul sa decida ce face, pentru binele copilului lui, indiferent de situatia lui financiara!
Claudia
grati.ela spune:
O mica paralela:
GRADI DE STAT< FARA CONTRIBUTIE:mancarea este foarte buna; au mezel dimineata (intreb: ce presupune asta?raspuns:salam, parizer, uneori pate), gem si chiarlapte, la pranz nu le lipseste carnea (intreb:COPANELE DE PUI SAU CARNITA DE VITA? RASPUNS:nu doar copane ca doar puiul are si aripi si gat, dar le vine randul si la copanel; carnea este si de porc, si tocaturi....).
cu engleza e mai greu...iarna nu au parintii bani si retrag copiii....germana nu fac ca nu e cerere.
GRADI DE STAT CU CONTRIBUTIE: mancare: lapte cu cereale de 2 ori pe saptamana, muschi file, branza topita feliata...portii maxim 2(unde este cazulsolicita supliment); la pranz carnita doar de pui(copanele) si vita , legume sote si nu doar cartofi si orez...oricum meniul este stabilit de comun acord cu parintii si parintii.
engleza se face zilnic (o ora), germana se face de 2 ori pe saptamana.
directoarea este tot timpul cu zambetul pe buze si dornica sa raspunda solicitarilor ce vin din partea parintilor.
Este totusi o diferenta, nu?!
Nu consider ca este normal sa impuna contributia dar daca doresc sa fac ceva pentru binele copilului meu nu are cine sa-mi interzica asta. Va pup! Gratiela mamica Ozanei.
mariagi spune:
Gratiela,
de unde ai siguranta ca,daca cotizezi la o gradinita de stat ai parte,ma rog copilul tau,de un tratament preferential?!iti spun eu din experienta nici una.si eu am avut copilul la doua asemenea gradinite de stat,nu pot sa-mi permit o gradinita privata si nici acolo nu am siguranta ca este in regula.si la ambele gradinite am cotizat,nu numai eu ci si alti parinti.toti vrem in definitiv ce este mai bun pentru copii nostrii,nu?si toti aveau acelasi meniu.si in fiecare zi ne mai cerea cate ceva sa platim si doamnele educatoare care se presupune ca au experienta nu le pasa daca isi spargeau capul sau daca jumatate erau raciti si restul sanatosi.si copilul meu,la ambele gradinite de stat,cu pile cotizatii si plocoane,s-a imbolnavit.in 4 ani de zile nu s-a imbolnavit decat cand a fost la gradinita.ultima oara l-am avut in spital 1 saptamana.si doamna directoare nu am vazut-o cu zambetul pe buze decat cand primea bani sau cadouri.
Maria
infofun spune:
Nu am copil insa din surse sigure, va spun ca nu numai la gradinita e asa ci si la clasele 1-4. Mi se plangea o colega a carui fata a terminat clasa intai, ca a ramas cu multe datorii si nu mai are bani. De ce?, pentru ca invatatoarea pretinde in fiecare luna cate ceva, si la sarbatori a cerut haina de piele, iar pentru clasa a impus un costum din materiale mai scumpe si pana si fetele de banca erau "deosebite" la pret. Ca sa nu mai zic ca la sf de an le-a impus parintilor sa cumpere carti cartonate, si de calitate ff buna, care nu erau decat minim 250mii, asta asa de dragul de a vedea cum se cheluiesc banii altora.
Eu spun ca vina este si a parintilor, ca daca nu ar accepta nici unul sa cotizeze si sa faca exact tot ce li se cere, atunci oare ce-ar mai face scarboasele astea?
Oare ele nu au copii? Sau nu au avut?
Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!
mariagi spune:
din cate stiu eu,invatamantul este gratuit.si pe de-o parte,nu acuz pe nimeni,dar mi se pare inadmisibil ca in scoli sa nu faci ceva impotriva acestor"dascali".de la sesizare la directorul scolii.inspectorat.ministerul invatamantului..peste tot.nu este posibil ca invatatoarea aceea sa se preteze asa ceva,parintii sa se planga ca nu mai au bani,dar sa cotizeze de cate ori cere "dna" ceva.
george_rc spune:
quote:
Originally posted by mariagi
din cate stiu eu,invatamantul este gratuit.si pe de-o parte,nu acuz pe nimeni,dar mi se pare inadmisibil ca in scoli sa nu faci ceva impotriva acestor"dascali".de la sesizare la directorul scolii.inspectorat.ministerul invatamantului..peste tot.nu este posibil ca invatatoarea aceea sa se preteze asa ceva,parintii sa se planga ca nu mai au bani,dar sa cotizeze de cate ori cere "dna" ceva.
De acord! Din pacate, in Romania fenomenul 'spaga' este exacerbat de o acuta lipsa de coloana verterbrala a populatiei!
bebitzu spune:
Pentru Moony si TudorB - dragilor, eu sunt in Canada de 5 luni si am un bebe de 10 luni pentru care am cautat o gradinita.Initial nu stiam care este diferenta intre cele de stat si cele private.Am vizitat pana acum 3 gradi private - ceea ce mie nu-mi place la ele este faptul ca (cel putin unde am fost eu)nu au decat 10 copii cu varste de la 6 luni la 5 ani.Unde gasisem eu bb-ul meu era singurul pici, restul erau trecuti de 2 ani.In plus, camera de joaca a copiilor era undeva la subsolul unei case unde abia intra lumina, iar camera unde urma sa doarma copilul meu fusese probabil o debara transformata in camaruta, fara nici un geam, unde erau 5 patuturi unul langa altul si unde am inteles eu urma sa doarma copilul meu.Taxa era de 9dolari can pe zi si era fara mancare inclusa.
Acum am gasit (spre norocul meu, ptr ca altfel nu accepam) la o gradi de stat - ceea ce-mi place si de fapt eu asta consider o gradi adevarata (fie ca este ea de stat sau particulara) este ca au grupe de copiii, camera bb-ilor este frumos aranjata, cu lumina multa, desene pe pereti, sunt trei grupe de copii, fiecare cu treaba lui.
De ce am adaugat si mesajul meu? - eu personal nu am ales o gradi de stat pentru ca sunt bogata sau saraca,ci am ales acolo unde consider eu ca educatia pe care eu vreau ca bb-ul meu sa o primeasca este asa cum imi doresc eu, pentru ca bb-ul meu are contact cu copiii de varsta lui, ca gradi unde va merge are loc de joaca special pentru fiecare grupa.Credeti-ma pe cuvant, multi parinti, fie ei bogati sau saraci urmaresc acelasi lucru - binele copilului lui, in fond, nu asta ne dorim cu totii(cred ca este singurul loc unde nu mai primeaza banul)?
Nicoleta si Mihnea