Grupa pregatitoare si scoala

Grupa pregatitoare si scoala | Autor: Nicolette

Link direct la acest mesaj

Dragii parinti,
Am un baietel de 5 ani si jumatate care va mereg in toamna la grupa pregtitoare si apoi la scoala.
Am inceput de cateva luni sa il invat sa scrie si sa citeasca. Am cumparat un Alfabet pentru clasa 1, caiete si cu greu reusesc sa fac cu el cca jumatate de ora pe zi. Se plictiseste ingrozitor de repede, dar in acelasi timp a invatat foarte multe lucruri, si-a dat drumul la citit, am ajuns si sa scriem cate un pic.
Multe persoane m-au incurajat sa continui, spunandu-mi ca grupa pregatitoare nu-l va ajuta prea mult, si ca la scoala atentia invatatoarei se va indrepta spre cei care mai stiu cate ceva decat spre cei care nu stiu nimic. Alte persoane, imi spun ca gresesc, pentru ca ar trebui sa-l mai las sa copilareasca si sa nu-i trezesc repulsie pentru carte sau ca in clasa 1 va fi foarte plictisit deja stiind notiunile predate.
Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa fac, sa ma bazez pe ceea ce va invata la scoala, sau sa aiba deja un bagaj de cunostinte in momentul cand va incepe cu adevarat scoala.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Depinde si de pregatirea pe care o va face la gradinita. Din ce am vazut eu, la grupa pregatitoare fac socoteli si litere, scris + citit, cam la fel cum vor face si in clasa 1. Nu inteleg de ce, dar asa e programa am impresia.(Fetita mea abia intra in pregatitoare, dar am tras cu ochiul la ce faceau deja cei mai mari). Eu imi propun sa facem lectii mai serios in timpul grupei pregatitoare. Oricum, daca spui ca abia ati inceput lectiile, e suficient si o jumatate de ora de invatat, nici la gradinita nu dedica foarte mult timp zilnic pentru astfel de exercitii, tocmai pentru ca se plictisesc. Si eu am auzit ambele opinii referitor la bagajul de cunostinte pentru clasa 1, dar nu cred ca ii strica sa stie niste lucruri, atita timp cit invata cu placere. Cred ca va depinde de noi sa nu lasam copiii sa se lase pe tinjeala in clasa 1 pe considerentul ca stiu deja materia.
Sa speram ca ne vom descurca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jackie spune:

Depinde si de pregatirea pe care o va face la gradinita. Din ce am vazut eu, la grupa pregatitoare fac socoteli si litere, scris + citit, cam la fel cum vor face si in clasa 1. Nu inteleg de ce, dar asa e programa am impresia.(Fetita mea abia intra in pregatitoare, dar am tras cu ochiul la ce faceau deja cei mai mari). Eu imi propun sa facem lectii mai serios in timpul grupei pregatitoare. Oricum, daca spui ca abia ati inceput lectiile, e suficient si o jumatate de ora de invatat, nici la gradinita nu dedica foarte mult timp zilnic pentru astfel de exercitii, tocmai pentru ca se plictisesc. Si eu am auzit ambele opinii referitor la bagajul de cunostinte pentru clasa 1, dar nu cred ca ii strica sa stie niste lucruri, atita timp cit invata cu placere. Cred ca va depinde de noi sa nu lasam copiii sa se lase pe tinjeala in clasa 1 pe considerentul ca stiu deja materia.
Sa speram ca ne vom descurca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Baiatul meu are 6 ani si la toamna va incepe grupa pregatitoare. El stie sa scrie si sa citeasca (cu litere de tipar). Stie sa faca adunari si scaderi. La gradinita (in grupa mare) a facut pe caiet tot felul de semne grafice (conform programei). Cred ca in clasa I cam toti copiii stiu deja literele. Cred ca programa e schimbata fata de cea care era cand am facut noi clasa I. Recunosc, eu nu stiam sa scriu si sa citesc cand am intrat in clasa I, dar nici colegii mei nu stiau. Acum, insa, situatia e alta. Ce e foarte important: copilul sa MEARGA la gradinita.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Copilul meu, tot ce a invatat, a invatat la gradinita. Stie sa citeasca( pe litere si mari si mici),sa scrie cu litere mari,adunari si scaderi pana la 10, sa numere in ordine crescatoare si descrescatoare. In toamna va incepe grupa pregatitoare. La gradinita au avut tot felul de caiete. Educatoare spunea ca lectia dureaza maxim o jumatate de ora. Eu sunt multumita de evolutia copilului si de ceea ce invata la gradinita. Nu am facut lectii acasa, si nici nu am de gand. Noi, acasa, doar fixam cunostiintele pe care le capata la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Rebecca are 5 ani si jumatate si in toamna va fi grupa mare la gradinita.
Stie sa scrie cu litere mici si mari la calculator,stie sa desparta in silabe cuvintele si stie sa faca socoteli pana la 10 ajutanduse de degete.Au pasionata toate aceste chestii si a invatat mai mult singura,nu a fost la impuse.
Acum incepe sa scrie si cu mana literele,dar NU cuvinte.
La gradinita fac operatii cu multimi.
La impuse este limba engleza(in particular),unde doamna imi spune ca nu prea are rabdare si foarte greu ii capteaza atentia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Daca nu este receptiv nu mai insista, risti sa capete o repulsie. Lasa totul in seama educatoarelor care au metoda si ii invata jucandu-se. Eu nu am insistat cu nimic, Alex a invatat singur alfabetul la 4,5 ani, tot singur a inceput sa socoteasca si sa scrie, te rog sa ma crezi ca se descurca mai bine decat cei care au facut lectii si au fost presati de parinti sa invete.
Aceste lucruri le va invata si daca nu vrea!
Cu aceasta lume a basemelor nu se vor mai intalni.

Mergi la inceput