Mamici din Constanta (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Oana spune:
Cosmin am scris exact in acelasi timp mesajele! Tatiana in primele zile trebuie sa bea mai mult lichide pt. ca probabil este si constipata, supe, compoturi, sucuri, iaurturi, etc. mai putin solide. Solide deabea dupa vreo cateva zile. Eu asa tin minte.
Cornelia spune:
Felicitari Tatiana si Cosmin ! Sa va traiasca bb-ita! Sa fie sanatoasa, desteapta, frumoasa si sa va aduca numai bucurii! Despre regim, este asa cum a zis Oana. In primele zile numai lichide. Eu am mancat numai iaurturi, altceva nu puteam. De fapt, cat am stat in spital nici nu mi-a fost foame.
Sanziana, iti tin pumnii sa nu ai probleme cu permisul.
Oana, i-am taiat bretonul Mariei (de fapt mama, ca eu sunt tare neindemanatica). I-am tot zis sa nu i-l taie scurt, dar tot scurt e. Mi se pare f. schimbata. Parca e mai mare.
Va pup!
Cornelia
ione spune:
Buna,
La multi ani! Tatiana si Cosmin
Am fost la plaja duminica dimineata, a fost super, am stat 30 minute. Elena s-a bronzat, dar Maria nu prea. S-au jucat in nisip, au mancat ,,nisip,,s-au tavalit...
Cand am ajuns acasa le-am facut un dus si au dormit 2 ore.
Sper sa va bucurati si voi de vremea asta.
Ionela, Maria & Elena
lizuca spune:
Bine ai venit pe lume, Bianca! Si felicitari parintilor pentru "achizitie"! Sa fiti sanatosi cu totii si sa va bucurati impreuna de momentele astea unice!
mami & alisia (21 luni)
CRIXIA spune:
Buna fetele mele dragi!
Nici nu stiu cu cine sa incep. Cred ca o iau in ordinea evenimentelor.
Sanziana, incepusem sa scriu ceva referitor la permis, dar mi-a facut fii-mea o combinatie de taste(ALT+X) si s-a inchis totul. Asta se intampla sambata. Vroiam sa-ti spun ca si eu tre sa-mi schimb permisul, si am inteles de pe net(site-ul Politiei) ca tre sa merg la Biroul Unic de Evidenta Informatizata a persoanei, si asa cum a spus si Oana cred ca este la biroul buletine. Faza naspa e ca ne trebuie fisa medicala, asta inseamana analize sau descurcare. pe langa astea actul care ti-a schimbat numele, permisul vechi, taxa achitata, cam 800.000 lei am inteles.
Dupa pierderea mesajului am aflat ca ai avut accident. M-am speriat pentru tine si copil, si sunt constienta ca tu ai si alte motive care sa te faca se fii mult mai speriata de zdruncinatura produsa. Slava Domnului ca sunteti teferi! Astept sa te linistesti si poate scoatem copii la plimbare, iar mamicile la discutii.
Cornelia, mi-a placut ce i-ai pus Mariei pe tava! Am sa tin minte, ca ma gandeam ce sa-i pun deosebit Alexiei. La capitolul hainute as vrea si eu sa-i cumpar ceva frumos( nu conteaza cat va costa) dar mai stau si ma gandesc ca va veni nasa cu ce-i va cumpara si o va schimba, iar eu n-am sa pot sa o reimbrac, ca s-ar supara. Asa ca am sa-i cumpar un costumas de zi, pe care sa-l poata purta in zilele urmatoare "la fripturi". Ce zici? si restul fetelor la fel, ce ziceti?
Tortul, pana la urma unde l-ai facut si la ce pret?
Caty, nu stiu cum sa fac cu scaunul de masina? Sotul meu nu a putut sa-si ia liber si tot astept in fiecare zi sa-mi dea vestea cea mare. Ai gasit un alt scaunel pentru Dinu?
Dady, ce face Bibi, papa laptic de tzatza? Dar Anduta? Cum ii pare vacanta?
Layla, la multi ani! Felicitari pentru aparitia in revista ! Pentru cine n-a descoperit-o pe Layla : Mami, nr. iulie, pagina 10 " un cuceritor in devenire"
Oana, am sa-ti dau PM pentru ca-i kilometrica adresa!
Roxana, ce face burtica? Cum te intelegi cu canicula? Perne, tot asa, vreo 4-5 pe langa tine? Ca sa-i spui lui Patrick ca l-ai tinut in puf inainte de a se naste.
Si am lasat evenimentul sapatamanii la sfarsit:
Cosmin, sa-ti traiasca familia! Acum sunteti o familie implinita!
Tatiana si Delia-Bianca sa se intoarca sanatoase acasa!
Pana cand va reveni Tatiana, eu iti transmit tie, TATICULE, multa sanatate, rabdare si curaj.
Haideti fetelor sa-l incurajam pe Cosmin, sa-l modelam putin pana-i vin fetele acasa.
Poate te vei intreba ce trebuie sa faci ca sa fii un tata bun. Eu ti-as spune asa: sa faci tot ce poti ca Tatiana sa nu se enerveze, sa se odihneasca, mai ales dimineata, sa randuiesti vizitatorii( ca vor fi destui), sa suporti plansul bebelinei( ca te vei obisnui cu el). In concluzie, nu trebuie sa te sperii, caci peste un an, care va trece foarte repede(oricat de tipator va fi copilul) - vei recunoaste ca nu a fost ceva strigator la cer.
Las si celelalte mamici sa te incurajeze!
Aaaa, sa nu uit! Daca cumva in adancul sufletului ti-ai dorit baiat( ca asa vor toti tatii tineri) sa nu-ti para rau nici o secunda. Eu cand am pus in discutie sexul copilului meu, am spus: Fata pentru tati, ca sa-l iubeasca, sa aibe secrete, sa se alinte,... sa fie "fata lui tata", iar acum dupa un an se vad deja sentimentele ei fata de tati. Of , ar atat de multe de spus, dar...
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
CRIXIA spune:
Apropo' de plaja!
Daca sambata am avut o zi naspa, de care nu vreau sa-mi amintesc, duminica a fost super.
Am incarcat masina cu carut, mingii, jucarii, piscinica, umbrela, prosoape, mancare pentru copil si pentru parinti, geanta frigorifica si ne-am instalat cu masina pe plaja dintre Navodari si hanul Piratilor( care s-a desfiintat). Am plecat pe la ora 13, in speranta ca Alexia va adormi pe drum si se va trezi pe la 15.30-16. Dar, de unde!?! Planurile de acasa.... Cum am oprit masina s-a trezit fata, si stai cu ea vreo doua ore sub umbrela. Nu stiam cum s-o feresc de soare. Tati, mai curajos decat mine, a luat-o si a dus-o la mal, si mare mi-a fost surpriza s-o vad cum se hlizea d-ra ca-i veneau valurile peste picioare. Pampers-ul se udase, asa ca, tati il da jos si o balaceste pana la buric, ca de fapt fii-mea facea pasi, vroia sa inainteze in apa. Am scos-o din apa si am bagat-o in piscinica, dar apa nu se incalzise prea mult fata de mare, si o cam luase tremutratul. Am bagat-o in prosop, eu ca a inghetat, tasu ca-s nebuna, ca n-are copilul nimic. A obosit bine copilul, am obosit si noi, iar pe la 16 a adormit in scaunelul de masina sub umbrela, nu-i batea nici vantul, nici soarele. Noroc cu somnul asta intarziat al ei de-am putut face si noi plaja si baie, ca eu pentru baie in mare m-am dus.
A fost frumos, fii-mea nu a racit, nu s-a prajit, chiar nu se vede sa se fi bronzat( am dat-o cu crema FPS 30). In schimb tati e rosu tot si-l ustura, iar eu putin pe spate, ca-s mai neagra si rezist la soare. Pentru Alexia nu eprima plaja, am mai mers cu ea intr-o seara pe la 17 in Mamaia si s-a zbenguit in nisip, verifica toate scoicile intregi sau sparte.
CriXia
http://community.webshots.com/user/crixia
caty spune:
Felicitari Tatiana si Cosmin. Sa va traiasca fetita Delia Bianca (Delia ca pe nepotica mea) si sa fie sanatoasa si mancacioasa.
Crix, noi plecam Vineri dimineata pe la 4-5 si ne intoarcem luni seara.
Nu am gasit la nimeni un scaun de masina dar daca nu poti nu-i nici o pb. Inteleg ca este indispensabil pt voi mai ales cu ce a povestit si sanziana. O sa ne descurcam fara scaunel.
Va pupam.
Caty si Dinu.
caty
Cornelia spune:
Uitasem sa va spun de tort. S-a ocupat tati de el. In final a luat de la Crizantema pt. ca nu a vrut jucarii de plastic pe tort si doar acolo a gasit desen comestibil. In ultimul moment s-a hotarat pt. ca a vrut tort dreptunghiular si nu prea aveau poze frumoase. I-a luat cu papusa Barbie, care mergea la o fetita mai maricica, dar a fost bun.
Am fost si noi iar duminica la plaja si a facut maria un circ. Nu a vrut decat sa se joace in nisip in fundulet. Nu vroia sa o ridic in picioare sau sa o apropii de apa. Arata cu degetelul marea si radea, dar atat. Speram sa o obisnuim incet-incet. Ei ii place f. mult sa faca baie in piscinuta, dar probabil s-a speriat de valuri, plus ca nu ii plce sa ii fuga nisipul de sub picioare.
Crixia, ce draguta esti tu, ca te gandesti la tatici. Nu pot decat sa confirm cele spuse de tine referitoare la taticii de fetite. Si multa rabdare cu fetita si mai ales cu mamica!
Va pup!
Cornelia
http://community.webshots.com/user/cornelianis
http://community.webshots.com/user/cornelianis2
Oana spune:
quote:
Originally posted by CRIXIA
...tre sa merg la Biroul Unic de Evidenta Informatizata a persoanei, si asa cum a spus si Oana cred ca este la biroul buletine.
Crix, asa este in mod sigur, acolo la buletine, dar nu urcati scarile alea de la buletine mai mari, intrati pe la usa de mai jos, cu niste scari mai mici (in stanga) si acolo gasiti tot ce este legat de masini, permise de conducere, certificate inmatric, placute, radieri, etc. Am fost eu acum de curand cand mi-am scos permisu' deci contati pe ce va spun ca stiu sigur.
Acum chestia ca trebuie sa va scoateti fise medicale din nou pt. ca v-a expirat sau ca v-ati schimbat numele mi se pare o prostie, astia cred ca nu mai stiu cum sa scoata bani de la populatie. Si taxa e chiar 800.000? Eu ca mi-am scos permis prima data am dat 465.000.
dadi_t spune:
Ghici unde am fost eu azi????? Am vizitat-o pe Tatiana si bebeluza!Fetelor e dragutza bibilutza da' mamicutza e traznet!!. Cosmine, mama sa-ti traiasca fetele ca grea sarcina cu pazitu' de acum inainte ai!!.
Tatiana e o femeie tare frumoasa, pot spune ca am cam ramas masca... cand am vazut-o. Nici nu ziceai ca a nascut! De fapt mi-a zis ca a luat doar 14-15 kg....nu ca altii 25-28Kg( a se vedea subsemnata)
Cosmin despre meniul mamicutei cam asa: fara- fasole uscata, mazare si varza de orice tip timp de 3 luni.Apoi, in prima luna sa evite cruditatile in genul: salata verde,rosii si citrice- provoaca colici la bb si mamicutzei.Are voie: iaurturi(fara fructe), lapte,branza, ceaiuri cat mai multe pt. stimularea lactatiei, gratare(sau fripturi), mancare gatita cu ceapa mai putina decat de obicei(bb nu ii place ceapa), fara condimente(prima luna), banane(2-3 pe saptamana), mere crude sau compot, compoturi din orice fructe la greu. In general mananca cam de toate dar cu moderatie si la inceput cat mai putine cruditati. Pofta buna!
Cornelia, felicitari pt.reusita sarbatoriri motului Mariei. Draga de ea a fost vip-ul familiei!!
Caty, drum bun , vreme la fel si distractie placuta. Cam scurta vacanta pt. cat de obositor e drumul...
Crixia, ce noroc cu Alexia ca ii place la plaja.Anduta la 2 ani nu pleca de pe cearceaf si urla din toti rarunchii cand o apropiam de apa. O vara cat mai placuta!
Anduta are activitate din plin.Se joaca cu nepotica care are 13 ani, merg la plaja, citesc povesti si invata tabla inmultirii impreuna. E tare bine ca are cu cine se juca. Chiar am citit pe forum despre nmamicile cu copii mari de scoala ca au probleme cu ei in vacante!Ca stau toata ziua la tv. sau calculator. Ma gandesc ca la fel Bibi o sa aiba cu cine sa-si petreaca timpul liber.
Saptamana asta incep diversificarea lui Bibi.Am emotii.
Oana, voi ati inceput plaja, il mai colorezi pe Paul putin ca e albishor ca Bibi a mea!
July, voi nu mai spuneti nica'? Plaja la greu??? Cred ca profiti la maxim de timpul ramas pana la inceputul serv.
Lizuca, ati amanat operatia mamei pana la toamna?
Roxana, si tu esti ok,da?Cum te mai simti/ Hai ca tu urmezi la deshertat sacul!
Marlen,Narcisa, Layla nimic??Ne mai cititi totusi??
Va pup ca-s lihnita de foame, mi-am luat analizele in sfarsit ca Tatiana nu se mai hotara cu nasterea.
dady+anduta(14 sept'96)+bibi(14 febr'04)