Iisus si casnicia de azi (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.

Cam in urma cu 5 ani, cand sotul meu incerca sa imi spuna ca fustele alea ale mele pana in dreptul genunchiului si mulate erau un pic cam... mult, mai ales cand le imbracam la pantofii aia cu toc inalt...am tinut mai mult la parerea mea, sa fiu si eu la moda, sa ma simt chipurile bine in pielea mea, si il ignoram.
ulterior, am fost atragatoare altora, si pe fondul timpului scurt petrecut impreuna, comunicarii fortat reduse, nevoii mele de a auzi complimente, (pe care sotul meu acum incet-incet a inceput sa invete sa le faca), m-au dus in punctul de a pica in plasa altuia!
Si am vazut ca sotul meu avusese dreptate...pentru ca el era barbat, si stia cum functioneaza mintea barbatilor.

Mie mi se pare ca mintea omeneasca functioneaza exact pe dos. Adica odata ce l-ai descoperit pe Dumnezeu, n-ai mai avut nevoie sa te vezi in ochii altora decit ai LUI, privirile barbatilor au inceput sa te supere si de aici lungimea fustelor...a crescut. Chiar daca barbatii mai sint pofticiosi inca (in ciuda fustei lungi), TU nu-i mai vezi pentru ca nu te mai intereseaza.
Pentru ca daca sotul tau ar avea dreptate, atunci nici burqa sau statul in casa nu ar rezolva problema. Ce vreau sa spun este ca nu lungimea fustelor ii incita pe barbati, o sclipire din ochi de dupa val, o atitudine "disponibila" semnalizeaza mai mult decit o fusta scurta.

Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

quote:
in casnicia binecuvantata cu dragostea aceea care tinde spre agape, "supusenia" devine "umar langa umar"...asa mi se arata mie, ce pot sa fac?"

tot asa mi se pare si mie, Conchita, si cred ca m-am lamurit un pic deja cand am mai descirs ulterior cate ceva din felul nostru de a trai, si o s-o mai fac si acum:

Cam in urma cu 5 ani, cand sotul meu incerca sa imi spuna ca fustele alea ale mele pana in dreptul genunchiului si mulate erau un pic cam... mult, mai ales cand le imbracam la pantofii aia cu toc inalt...am tinut mai mult la parerea mea, sa fiu si eu la moda, sa ma simt chipurile bine in pielea mea, si il ignoram.
ulterior, am fost atragatoare altora, si pe fondul timpului scurt petrecut impreuna, comunicarii fortat reduse, nevoii mele de a auzi complimente, (pe care sotul meu acum incet-incet a inceput sa invete sa le faca), m-au dus in punctul de a pica in plasa altuia!
Si am vazut ca sotul meu avusese dreptate...pentru ca el era barbat, si stia cum functioneaza mintea barbatilor.
e doar un exemplu, din multe altele, care mi-au demonstrat ca e un om mult mai intelept decat mine, si mie mi-a fost foarte usor sa ma hotarasc sa ma supun unui astfel de om, stiind ca va fi capabil de a lua hotarari bune in toate privintele.

Alt exemplu:
am ajuns amandoi la hotarerea ca cheltuielile care depasesc cca. 50 de Euro, pentru computer, fie vreun soft nou, fie vreo componenta, sa le discutam, sa vedem impreuna utilitatea, si daca e o prioritate, si va fi util si pentru noi, ca familie, ceva care va aduce mancare pe masa, atunci poate sa le cumpere. Daca e ceva mai mult de divertisment, sau doar o preferinta, fara un uz anume, mai poate astepta. Si le va cumpara, sau si le-a cumparat (dupa caz), cand am avut ceva bani mai multi.

Sau alt ex., care le-a lasat impresia unor prieteni ca eu sunt Cocosul din casa care canta pe gard! De Revelion, s-au organizat artificii foarte faine aici, in oraselul nostru. Desi prima noastra micuta avea doar 8 luni atunci, si afara picura, eu aveam o pofta nebuna sa ies din casa, sa le vad. Erau si prietenii astia la noi, si desi sotul meu era obosit mort, ca lucrase si in ziua aia, a fost de acord pana la urma sa iesim, si a mai si carat-o pe Lavinia in brate...

Oare de ce v-ati facut ideea aia asa de trista despre Supunere?

Un verset mai sus, unde am scris despre supunere din Efeseni, mai spune si ca cei doi soti trebuie sa se supuna unul celuilalt. Asa imi demonstreaza si mie sotul meu ca ma iubeste cum a iubit Hristos Biserica, punandu-ma si el pe mine deasupra preferintelor lui de cele mai multe ori. (zic de cele mai multe ori, pentru ca repet, suntem inca imperfecti, si nici eu nu sunt supusa mereu, pentru ca firea pamantesca se mai zbate uneori, si zvacneste, si mai vrea si sa-si mai faca de cap, si cateodata taaare ma mai satur sa ma apuc de cina, cand imi vine sa stau tolanita, pe canapea, si sa nu mai fac nimic...
Si o fac, sa stiti, si se multumeste saracutul meu sotior numai cu rosii si branza... hai si-un cremwursti...

Emilia, l-ai descris pe sotul meu si de multe ori relatia noastra. Se pare ca ai fost binecuvantata cu un sot care incearca sa fie un barbat descris in Efeseni. De multe ori incerc sa fiu femeia din Proverbe 30. Iar la mine el saracul se multumeste cu un sanwich de unt de arahide sau macaroni and cheese.

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

Adela tu mai esti pe-aici?

Mergi la inceput

cleomax, ma refeream la drumul de care tu spuneai, adevarul pe care incepi incet-incet sa il descoperi, pe care il ignorai pana acum.

Din ierarhia pe care o mentionai,
"femeia urmeaza barbatului ca fiind creata din coasta lui, iar la randul ei i se cere supunere in fata barbatului pentru a ajunge la Isus"
nu e nevoie ca femeia sa se supuna sotului ca sa ajunga la Isus. Din punct de vedere spriritual, femeile si barbatii sunt egali (Si dupa asta o sa-ti dau un citat pe care l-a spus Isus chiar despre asta).
Femeia are acces la Hristos, (la ceea ce a facut si pentru ea, la fel cum a facut-o si pentru barbat=asigurarea vietii vesnice), DIRECT!
Supunerea care ne este poruncita atat barbatilor cat si femeilor, are mai degraba o functie de conduita in interiorul Trupului lui Hristos, care suntem noi, toti, barbati si femei, nascuti din nou! Si desigur, toti la un loc, de pe acelasi piedestal, trebuie sa fim supusi Sfintei Treimi, Tatal, Fiului si Duhului Sfant!

Mergi la inceput

studiul de care ziceai, biserica non-denominationala... nu e rau!
Trebuie sa fie totusi cineva care sa conduca Studiul, de o anumita culoare religioasa, sau macar o majoritate, sau o fac pe rand?
E important si de unde te hranesti!
Trebuie sa fii atenta.
Eu am cercetat un pic bazele cam la toate bisericile.
Daca vrei sa stii ce gandesc in privinta asta, sa-mi spui.

Mergi la inceput

apoi o sa-ti raspund si despre vorbitul femeilor in biserici, acum vreau sa raspund despre altceva, nu te superi, nu?

Mergi la inceput

conchita, darag mea,
"...inteleg sa il preamaresc cu prietenele atunci cand suntem toate egale dintru inceput in ochii lui ca ipoteza de discutie, asta, e drept, pentru ca sunt cam rebela de felul meu. oare mai putin crestina, numai pentru atata lucru?"

cred ca asta vrem si facem cu toate aici, sa Il Preamarim, si din tot ce am povestit despre mine, vreau sa cred ca asta e iesit in relief, ce netrebnica sunt fara El, si ca El are pentru fiecare din noi o chemare mai inalta, si vrem sa crestem impreuna, si daca El ne invata unele lucruri, trebuie sa ni le impartasim unii altora, si cu bucurie unul pentru celalat, nu cu invidie, si sa invatam unii de la altii.
Dar e nevoie de o inima noua ca sa accepti cu bucurie ca avem de invatat unii de la altii, si daca unii au dat cu capul de un prag de sus, iar ceilalti ar putea sa retina unde-i pragul si sa se fereasca, fara sa fie nevoie sa se loveasca si ei, ce vezi rau in asta??

Asta a fost experienta mea de viata, despre cum se implica Isus in casnicia mea de azi. Si am incercat s-o transmit mai departe.

Si o spun cu toata sinceritatea ca e doar UNUL din miliardele de moduri in care Dumnezeu se implica in viata oamenilor, si pana acum, pe ici, pe colo, am invatat si eu la altii despre asat, aici pe forum, si recunosc cu umilinta ca sunt multe alte lectii pe care l-as putea invata de la altii, si abia astept!

Mergi la inceput

deci nu esti mai putin crestina pentru atat lucru, un om este sau nu este crestin (Adevarat, in adevaratul sesn al cuvantului).
Ceea ce suntem, suntem oameni cu anumite niveluri de intelegere a Adevarului, si incercam sa ne ajutam unii pe altii.

Ma refer la cei care vor sa ajute intr-adevar, si la cei care vor sa se lase ajutati intr-adevar!

Mergi la inceput

Conchita, nici nu stii cat de bine te inteleg.

"ce ma tulbura pe mine in discutia de fata, la modul profund-si de aceea tot revin, ca poate imi clarific-, este opinia majoritara legata de standarde. nu contestam standardul moral continut de Biblie si de legea lasata de Domnul, ci de matrita comportamentala uniformizatoare care se impune, oarecum, prin "predicile" de pe topic. eu inteleg asa: Dumnezeu este Tatal, noi suntem copiii lui. copilul X este mai zvapaiat, Y tare cumintel si linistit, Z cam pierdut pe cararile vietii...oare ne va cere Dumnezeu tuturor sa ne comportam dupa calapod asa cum sugereaza Emilia si Cris? nu ne iubeste el si ne daruieste in functie de nimicnicia fiecaruia si dupa inima fiecaruia? mie, ca sunt mai "rebela" cum fusei acuzata, poate mi-a rezervat anumite lectii pe calea spre El, sper ca El stie ca "supusenia" asa cum o interpreteaza unii mi-ar taia elanul definitiv, sunt convinsa ca El mi-a dat sotul pe care il am tocmai pentru ca n-as fi fost capabila nici taiata sa culeg gunoaiele in urma lui fara sa cracnesc, de exemplu. sper ca am fost mai clara. Dumnezeu e Dragostea Parinteasca, iar cei care au copii pot intelege mai bine la ce ma refer cand vorbesc de "diferenta" impotriva "uniformizarii, standardizarii"."

Daca m-ai fi cunoscut cum eram pana acum 3 ani... si daca m-ai cunoaste de fapt si acum cum sunt!...

Stiu ce inseamna rebeliune, si pe scurt, rebeliunea care a dus la compromisuri, la inceput minuscule, apoi din ce in ce mai mari, a fost cea care m-a adus sa fac niste chestii pe care n-as fi crezut nicodata ca voi fi capabila sa le fac.

M-a fript, Conchita, rebeliunea mea, si de aia tot tastez aici, din dragoste pentru celelalte fiinte asemeni mie!

Spunea cineva pe canalele astea crestine TV pe care le urmaresc, "Pacatul te va tine mai mult intr-un loc decat vei fi intentionat vreodata sa stai, te va costa mai mult decat vei fi fost vreodata dispus sa platesti..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Eu ma ingrozesc citind ce ati scris voi aici. Asta e fanatism curat.

Iar fragmentul postat de Emilia B, adica:
22. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;
23. caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul bisericii, El, Mantuitorul trupului,
24. si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor in toate lucrurile.

nu mi se pare o cale normala de urmat in viata.

Dar, fie ce-o fi, urmati-o voi si simtiti-va implinite.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput