Iisus si casnicia de azi (2)
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
da, ralucoantza, nu mai pun doar intrebari, ma aventurez sa dau si Raspunsuri, cum le vad eu, dupa experienta mea de viata!!!
ce ne-am face daca s-ar pune numai intrebari retorice, fara sa existe si raspunsuri??
trebuie sa existe un Punct de Referinta pentru toate lucrurile, un standard, chiar si pentru complexul acesta numit Relatie intre barbat si femeie), vreau raspunsuri!!!
Si exista Raspunsuri, trebuie doar sa vrei sa le afli!!!
tocmai asta este, ca nu exista standarde! calea de mijloc care ti se potriveste tie e prea stramta sau prea larga pentru altii...nu poti sa impui altora modelul tau, asta era toata "filosofeala" mea in replica privind posibilele alte scenarii casnice si teoria omului liber- pe care le-ai ingorat.
cat despre raspunsuri, ma indoiesc ca vrei sa le afli si bineinteles ca voi inceta sa ti le cer, topicul acesta a devenit un loc unde predica Emilia despre voia lui Dumnezeu in casniciile altora, fara drept de apel! pai e frumos? am venit la tine sa vorbim, nu sa primesc lectii nesolicitate. sincer am crezut ca esti in indoieli si vrei sa le risipim impreuna. dupa cum vezi, eu discut foarte liber si fara prea mult balast de prejudecati despre Iisus, ar fi si culmea sa nu incerc macar sa ma feresc de a ramane "caldicel" in prezenta Sa. faci din asta motiv de separare in tabere pe topic, cine nu e de acord cu tine, e impotriva ta si deci trebuie pus la zid ca necredincios si ignorat, ca poate pleaca si singur?!
-------
Milia, eu in fata oamenilor nu ma inchin, stii vorba chipului cioplit. mi-am permis sa va vorbesc de la egal la egal, daca singura concluzie care ti-a venit in minte a fost ca il contest pe Dumnezeu...situatia deja mi se pare tragi-comica. nu pot sa inteleg cum de va poate starni asa mare teama cuvantul "liber" si de ce trebuie sa imi pun basma in cap si sa iau pozitia de "pioasa" cand vorbesc despre relatia sot-sotie si Iisus?
oricum, stai linistita ca nu m-ai ranit nici un pic cu acuzatia ta, tot ce vine de la oameni e desertaciune, adevarul de care va vorbeam nu vine nici de la mine, nici de la voi. Iisus oricum nu ni l-ar spune pe un forum, prin gura vanitoasa a oilor sale ratacite, ci in singuratatea camarutei noastre...
Authority Zero
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Emilia B. spune:
Conchita, daca o sa analizezi un pic viata lui Isus, vei vedea ca a avut curaj sa lanseze niste afirmatii, pe care ori le crezi, ori il crezi pur si simplu un nebun de legat!
nu spun eu, spune Biblia: "Eu sunt Calea, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine!" "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!", "Cine are pe Fiul, are Viata vesnica" "Eu sunt Usa oilor!" ma rog, nu imi vin acum toate in minte.
Un lucru e sigur: Adevarul exista, Standardul exista, Calea exista.
Acuma cum aplic eu acest Adevar la viata mea de zi cu zi il scriu ca exemplu, nu e nimeni obligat sa faca EXACT ca mine, vreau sa scot in relief Prinicipiile. Daca ai fi citit mai bine, ai fi vazut ca am spus ca nu ceea ce e valabil pentru mine (cand ma refer la detalii marutnte, din viata de cuplu) trebuie sa fie valabil si pentru altii.
O sa dau exemple mai tarziu.
Inca n-am raspuns concret la mesajul tau pentru ca incerc sa le iau pe rand, si oricum, intr-un fel, deja am raspuns cumva, prin celelate postari. Nu te simti ofensata pentru asta.
Prejudecati? Mi se pare de fapt ca chiar am fost acuzata ca vorbesc cam nepoliticos la adresa apostolilor...
Prejudecata ar fi sa crezi ca pe Isus Il poti incuia in biserica (sau numai in camaruta) si ca ar fi "nepios" sa vorbesti despre El pe un forum!! Si ca a fi supusa, cum de fapt Biblia PORUNCESTE nu sugereaza, inseamna sa-ti pui basma in cap!!! NU, nu... chiar asa, am fata de robotel din poze??
In cele din urma recunosti ca Isus poate sa-ti vorbeasca in singuratatea camarutei?!...
crism spune:
quote:
De unde luam "mierea" aia ca sa o putem oferi in permanenta? numai din aprecierea continua a sotului?! asta presupune ca relatia maritala ideala e unilaterala. unul daruieste mereu, altul primeste mereu, iar singura problema apare numai cand primitorul uita sa spuna "multumesc"?!
cred sincer ca mesajul divin nu poate fi accesat si inteles altfel decat intr-o deplina libertate spirituala, altfel ajunge deformat. ma indoiesc profund ca Dumnezeu ne doreste in postura de sclavi (sclave). un sclav (/subordonat) nu poate fi bucuros ca e sclav si nici recunoscator stapanului ca il apreciaza cat de bine face fatza pozitiei de sclav. sclavul invata sa urasca, nu sa iubeasca; sa se revolte, nu sa caute pacea; sa rupa lantul, nu sa stranga randurile solidar. numai un om liber, absolut liber- cat poate sa fie de liber un om in contextul tuturor conditionarilor lumesti- are de unde sa ia si sa dea butoaie cu miere in jur. pentru ca o face constient, isi exercita libertatea de a alege, nu e fortat ca sclavul sa se supuna cu perspectiva pedepsei. omul liber are bucurie cand daruieste, nu scrasnet de dinti, sau cum e cuvantul ala din Biblie. un sclav nu poate fi sursa de Bine, Frumos si Adevar, chiar nu pricep cum.
Conquita,
Biblia nu ne cere sa ne supunem ca niste sclavi sotilor nostri, dar daca Il iubim pe EL, poruncile LUI nu sunt o povara. Iar unui sclav i se cere sa faca ORICE pentru stapan, Biblia spune ca daca sotul ne cere sa pacatuim, sa nu ne supunem. Asa ca nu se pune vorba de o relatie sclav/stapan. Un crestin este liber in Cristos, si este liber sa asculte si sa iubeasca poruncile LUI. Nu este usor, si atata timp cat suntem aici pe pamant o sa ne fie greu sa indeplinim totul 100%, dar acolo intra Harul. [/quote]
"Oare nu putem sa ne traim viata ca oameni cinstiti, buni, sa ne tratam semenii asa cum vrem si noi sa fim tratati fara a stii ca exista o Putere Divina care ne pedepseste daca sintem rai si ne rasplateste cu Viata Vesnica daca sintem buni?"
Cu riscul de a supara, am sa raspund la aceasta intrebare...
NU, nu putem trai viata ca oameni cinstiti, si nu putem primi rasplata vesnica daca suntem buni. De ce? Biblia scrie in Romani 3"Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.
iar cand Isus vorbea cu Nicodim, El i-a zis: Isus i-a raspuns: Adevarat, adevarat iti spun, ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
si mai departe gasim din nou: Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu il voi invia in ziua de apoi. Adevarat, adevarat, va spun, ca cine crede in Mine, are viata vecinica. Eu sint Painea vietii Se vede deja standardul care ni se va cere cand vine timpul sa ne ducem la cer. Nu putem face NIMICA cu care sa ne putem castiga favoare cu Dumnezeu, Isus a facut totul la cruce pentru noi, atunci cand Ii acceptam jertfa, Dumnezeu se uita la noi si Il vede pe EL, nu mai vede rusinea noastra.
![](hippi.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
conchita spune:
quote:
Originally posted by Emilia B.
Conchita, daca o sa analizezi un pic viata lui Isus, vei vedea ca a avut curaj sa lanseze niste afirmatii, pe care ori le crezi, ori il crezi pur si simplu un nebun de legat!
nu spun eu, spune Biblia: "Eu sunt Calea, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine!" "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata!", "Cine are pe Fiul, are Viata vesnica" "Eu sunt Usa oilor!" ma rog, nu imi vin acum toate in minte.
Un lucru e sigur: Adevarul exista, Standardul exista, Calea exista.
Emilia, daca te intereseaza o discutie cu mine, te rog mult sa nu le mai iei personal, pentru ca raspunzi personal dupa aceea si de aici iritarile si nemultumirea pe topic.
Incurci, semantic, cuvintele!! Adevarul este Dumnezeu Insusi, Calea unica e doar Iisus, dar standardul e doar in mintea umana limitata si incapabila sa vada frumusetea unitatii in diversitate!
tu imi spui ca e mai aproape de Iisus o sotie care culege cantand sosete murdare de pe podea, ceea ce inseamana ca multe din femeile superbe (sufleteste) pe care le cunosc eu sunt cum? scoase de la inima Domnului pentru ca sunt "altfel" dupa calapodul TAU? permite-mi sa nu te cred, am dreptul sa te contrazic.
obsesia pentru "standard", "model unic de comportament" este fanatism curat, este Utopia dictaturilor, este tot ce vrei tu, numai calea spre Iisus, NU.
quote:
In cele din urma recunosti ca Isus poate sa-ti vorbeasca in singuratatea camarutei?!...
stai putin, "in cele din urma" ale cui? iti cerusem deja sa incetezi cu rolul asta autoimpus de a ma readuce pe calea credintei, crede-ma ca nu e cazul. te intreb de pe pozitii egale in fatza Domnului, ca un om liber. nu sunt in genunchi in fata cuiva aici pe topic, ca sa ma miluiesti cu "vezi, pana la urma nu te-ai ratacit prea mult".
Authority Zero
conchita spune:
quote:
Originally posted by crism
Un crestin este liber in Cristos, si este liber sa asculte si sa iubeasca poruncile LUI. Nu este usor, si atata timp cat suntem aici pe pamant o sa ne fie greu sa indeplinim totul 100%, dar acolo intra Harul.
Cris, tocmai asta este exact ceea ce cred si eu. cand il asezi pe Iisus in inima si in cugetul tau, nimeni altcineva nu te mai poate ingenunchea, nici macar sotzul. nu vorbeam despre libertate in afara lui Iisus, ci intru Iisus. nu cred in flamura cu zabrele fluturata de unii in numele Domnului, atata tot. in casnicia binecuvantata cu dragostea aceea care tinde spre agape, "supusenia" devine "umar langa umar"...asa mi se arata mie, ce pot sa fac? daca am vedenii, e clar ca nu sunt singura care le are.
![](floare.gif)
Authority Zero
antoioana spune:
Exact. Adevarul. Si-atunci e ca si cum sclavia ti-ar oferi ocazia sa atingi o culme a libertatii. Nu inafara, ci inauntru. Acolo unde este Dumnezeu. Si nu te mai impiedici nici macar de libertatea celuilalt. Dar asta este deja un alt subiect fiindca nu ma refer la sclavia sotiei fata de sot sau invers. Asa, imi dadusesi o idee si nu m-am putut abtine...
quote:
Originally posted by conchita
... adevarul de care va vorbeam nu vine nici de la mine, nici de la voi. Iisus oricum nu ni l-ar spune pe un forum, prin gura vanitoasa a oilor sale ratacite, ci in singuratatea camarutei noastre...
Authority Zero
Eh, ce bine-ai zis-o!!!
Numai bine.
anto
Emilia B. spune:
daca tu asta ai inteles, ca e mai aproape de Dumnezeu sotia care culege ciorapii cantand, si nu vrei sa intelegi mesajul din spatele acestui exemplu,... cine are urechie de auzit o sa auda.
"...ceea ce inseamana ca multe din femeile superbe (sufleteste) pe care le cunosc eu sunt cum? scoase de la inima Domnului pentru ca sunt "altfel" dupa calapodul TAU?"
nu, nu consider asta!
Dar ma rog, n-o sa continui discutia asta...
"...model unic de comportament" fraza asta efectiv nu am spus-o, de fapt am precizat bine motivul interventiilor mele pe forum... dar nu are rost sa ma repet.
te-am intrebat de faptul ca esti de acord ca Isus poate sa-ti vorbeasca, dar nu mai stiu de fapt daca ai fost tu cea care s-a indoit de asta, si a numit-o autosugestie...
nu-ti cere nimeni sa stai in genunchi, draga mea!
offf...
nu ma consider superioara, din contra, daca ati citit din urma, cred ca am fost una dintre cele mai urate carpe in chestiuni de familie, si daca am avut taria sa vorbesc despre asta, a fost fiindca Emilia aia de atunci a murit, pe cruce, si Cel care imi da putere si Valoare acum Este doar Dumnezeu, si daca ma voi lauda cu ceva, ma voi lauda cu Dumnezeul din Inima mea, ca fara El, nu e nimic bun in mine!
conchita spune:
quote:
Originally posted by antoioana
Exact. Adevarul. Si-atunci e ca si cum sclavia ti-ar oferi ocazia sa atingi o culme a libertatii. Nu inafara, ci inauntru. Acolo unde este Dumnezeu.
cand vine Iisus cu adevarat in inima unui pacatos..apai chiar nu cred ca vine pe tacute, fara sa sfarme lantul si fara sa elibereze si trupul (poarta sufletului, templul duhului etc), si mintea...femeia luminata merge demn si drept, asa cum arde flacara lumanarii la rugaciune, nu la cinci metri in urma barbatului, cocosata ca nimicnicia pacatului de a nu fi liber. caci sta scris - bate si ti se va deschide, cauta si vei gasi, cere si ti se va da. a dat Cel de Sus aripi pasarilor cerului si sa le fi luat tocmai Omului? puaaah... vorbe goale pentru unii si mistuitoare pentru altii, dar nu-i bai, e loc pentru toata lumea in preajma Lui.
![](floare.gif)
Authority Zero
Cleomax spune:
subiectul se numeste "Isus si casnicia de azi", indraznesc sa afirm ca mergem alaturi de drum.
ce am sperat eu sa aflu de aici? am crezut ca se va discuta relatia Isus-casatorie, am crezut ca, poate cineva mai "dus la biserica" decat mine, ar putea sa explice mai mult decat am primit eu in cei trei ani de studiu biblic. in Noul Testament, pentru ca aici apare Isus, eu nu stiu mai multe referiri la casnicie in afara de interdictia de-a te recasatori fara a fi vaduv/a. deci intrebare clara pentru cine stie: unde in NT pot gasi referiri la cum vede Isus casatoria ?
nu asta e situatia in Vechiul Testament, unde avem Cantarea Cantarilor,data direct de la Dumnezeu, toata destinata relatiei dintre sot si sotie. admitand ca Isus si Dumnezeu sunt aceeasi entitate, invatamintele din VT se aplica fara rezerve in NT?
am mai inteles ca Isus este de fapt mirele Bisericii, prin Biserica intelegandu-se acele suflete(putine la numar, parca 144 000), care vor fi alese la cea de a doua Sa venire pe pamant. asadar, noi toate cele care ne consideram crestine si-l admitem pe Isus ca Fiul lui Dumnezeu, ne putem numi miresele Lui. pentru mine asta e o mare necunoscuta: elimina acest fapt casatoria pamanteasca? ne face aceasta casatorie cu Isus bigame? ce-i face asta pe barbati? va rog, nu interpretati intrebarile mele drept impertinente, pentru ca nu asa se vor, si nici lipsite de respect. sunt doar intrebarile unei ignorante care incearca sa afle si sa inteleaga, atat si nimic mai mult.
aceste doua aspecte am crezut si sperat ca vor fi discutate aici. nu ma intereseaza problemele personale ale casniciei fiecareia, nici predici nesolicitate,nici impartirea in tabere, si cu atat mai putin sfaturi despre cum si cate sosete murdare sa strang dupa sot, consider ca dupa 22 ani de casnicie ar fi dureros pentru mine sa aflu pe net cum sa-mi oranduiesc relatia cu sotul meu.
cand spun "supunere", ma refer la cea in plan spiritual, in nici un caz la cea lumeasca in care el vine obosit acasa si eu ca o sotie blanda si supusa il astept cu ziarul si mancarea calda. oricum asta ar fi un alt subiect.pentru toata lumea
Emilia B. spune:
Efeseni 5
22. Nevestelor, fiti supuse barbatilor vostri ca Domnului;
23. caci barbatul este capul nevestei, dupa cum si Hristos este Capul bisericii, El, Mantuitorul trupului,
24. si dupa cum Biserica este supusa lui Hristos, tot asa si nevestele sa fie supuse barbatilor in toate lucrurile.
25 Barbatilor, iubiti-va nevestele cum a iubit Hristos biserica si s-a dat pe Sine pentru ea,
26 ca s-o sfinteasca, dupa ce a curatat-o prin botezul cu apa prin Cuvant
27 ca sa infatiseze inaintea Lui aceasta Biserica, slavita, fara pata, fara zbarcitura sau altceva de felul acesta, ci sfanta si fara prihana.
28 Tot asa trebuie sa-si iubeasca si barbatii nevestele lor, ca pe trupurile lor. Cine isi iubeste nevasta, se iubeste pe sine insusi...
si continua...
o sa mai continui si eu mai tarziu ce inseamna de fapt asta, nicidecum sa merg la 5 metri in urma lui...