Iisus si casnicia de azi (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by conchita
...femeia luminata merge demn si drept, asa cum arde flacara lumanarii la rugaciune, nu la cinci metri in urma barbatului, cocosata ca nimicnicia pacatului de a nu fi liber. caci sta scris - bate si ti se va deschide, cauta si vei gasi, cere si ti se va da. a dat Cel de Sus aripi pasarilor cerului si sa le fi luat tocmai Omului?

Authority Zero

Bineinteles ca asa trebuie sa fie. Eu n-as putea iubi daca un pumn m-ar tine la pamant. Gasesc un acord perfect intre Cantarea Cantarilor si ceea ce spune Iisus despre cum trebuie sa se iubeasca sotii. Eu nu vad nimic rau in a fi femeia supusa barbatului, atata timp cat asta inseamna smerenie (care oricum ni se cere tuturor)si modestie. (Pun in paranteze fiindca e pe langa subiect: ce te faci cu trupurile atator sfinti, asediate de intemperiile lumesti si-n care totusi salasluiau suflete libere si pline de Adevar? Nu e o libertate in sclavie?)

Emilia, ai intitulat subiectul Iisus si casnicia de de azi...la care eu interpretez asa: il primim pe Iisus si el face ceva acolo in casa la noi. De la cel mai abscons pana la cel mai concret mod posibil. Daca se intampla ceva bun, se intampla cu amandoi sotii? Cum? Ce?...

Numai bine.
anto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

pumn sa ma tina la pamant?...

fetelor, dar ce imaginatie sumbra mai aveti!!
si chiar ca nu reusesc sa inteleg de ce trageti concluzii de felul asta...

de fapt inteleg... eterna rebeliune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

"Oare nu putem sa ne traim viata ca oameni cinstiti, buni, sa ne tratam semenii asa cum vrem si noi sa fim tratati fara a stii ca exista o Putere Divina care ne pedepseste daca sintem rai si ne rasplateste cu Viata Vesnica daca sintem buni?"

Cu riscul de a supara, am sa raspund la aceasta intrebare...
NU, nu putem trai viata ca oameni cinstiti, si nu putem primi rasplata vesnica daca suntem buni. De ce? Biblia scrie in Romani 3"Caci toti au pacatuit, si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu.
iar cand Isus vorbea cu Nicodim, El i-a zis: Isus i-a raspuns: Adevarat, adevarat iti spun, ca, daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in Imparatia lui Dumnezeu.
si mai departe gasim din nou: Nimeni nu poate veni la Mine, daca nu-l atrage Tatal, care M-a trimis; si Eu il voi invia in ziua de apoi. Adevarat, adevarat, va spun, ca cine crede in Mine, are viata vecinica. Eu sint Painea vietii Se vede deja standardul care ni se va cere cand vine timpul sa ne ducem la cer. Nu putem face NIMICA cu care sa ne putem castiga favoare cu Dumnezeu, Isus a facut totul la cruce pentru noi, atunci cand Ii acceptam jertfa, Dumnezeu se uita la noi si Il vede pe EL, nu mai vede rusinea noastra. Oh, ce usurare si ce dar!!!

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.
[/quote]

Hai sa reformulez mai clar intrebarea:
Tu te straduiesti sa indeplinesti cit poti mai bine poruncile si indemnurile din Biblie. Hai sa numim omul care reuseste sa indeplineasca poruncile Bibliei "BUN". Tu esti convinsa ca daca faci asa, vei fi rasplatita pe deplin. Intrebarea: daca miine vei afla fara nici o urma de indoiala ca nu vei primi nici un fel de rasplata de nicaieri, vei continua sa fi "BUN"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilia B. spune:

antoioana, o sa mai scriu mai tarziu, deja a fost o zi cam furata de la fetele mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

quote:
Hai sa reformulez mai clar intrebarea:
Tu te straduiesti sa indeplinesti cit poti mai bine poruncile si indemnurile din Biblie. Hai sa numim omul care reuseste sa indeplineasca poruncile Bibliei "BUN". Tu esti convinsa ca daca faci asa, vei fi rasplatita pe deplin. Intrebarea: daca miine vei afla fara nici o urma de indoiala ca nu vei primi nici un fel de rasplata de nicaieri, vei continua sa fi "BUN"?

Nu am vrut sa deviez de la subiect, dar am sa raspund repede. Rasplata mea(viata vesnica) nu vine de la facerea mea de bine, pentru ca Biblia spune clar in Isaia 64:6 ca faptele noastre sunt ca o haina manjita. Omul "BUN" este bun DOAR DACA a crezut in Isus. Mai pe scurt. Fapt fapte bune pentru ca sunt crestina, nu sunt crestina pentru ca fapt fapte bune. Rasplata mea este promisa deja, faptele bune le fac pentru ca IL urmez pe cel care a zis " sa iubim si sa facem bine!" Isus a zis, "Daca ma Iubiti Imi veti urma poruncile, si ele nu vor fi o povara!"

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

quote:
posted by crinuta
Cleomax, de putina vreme am ajuns si eu la aceeasi concluzie. Pana nu de mult credeam ca implinirea in casnicie, copiii sunt totul. Ma gandeam ca a avea copii reprezinta esenta, ca altfel nu as putea trai.
Nu neg valoarea acestor lucruri, insa, am tot ce mi-as fi dorit, si totusi lipseste acel ceva. Este un gol care nu poate fi umplut de nimic omenesc. Sunt abia la inceput, si abia acum incep sa constientizez.

Crinuta si bb din burtica

crinuta, scuza-ma ca am trecut peste tine, n-a fost intentionat.
deci si tu esti la inceput ca mine. sunt curioasa, cat de greu iti este sa constientizezi ca cei dragi noua( copii, sot, parinti) trebuie sa fie in planul doi? pentru mine e destul de complicat, ma opintesc in fiecare zi si ma rog sa mi se arate calea spre intelegere si totusi ma trezesc intorcand raspunsurile pe toate fatele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

quote:
tocmai asta este, ca nu exista standarde!

Daca nu exista standarde cum ne traim viata? Cine a pus standardul moralitatii?
Nu vreau sa deviez de la subiect, dar personal eu am standarde, si nu impuse de mine ci de Dumnezeu! El este ABSOLUT, si nu relativ!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by Emilia B.

pumn sa ma tina la pamant?...

fetelor, dar ce imaginatie sumbra mai aveti!!
si chiar ca nu reusesc sa inteleg de ce trageti concluzii de felul asta...

de fapt inteleg... eterna rebeliune...

Emilia, era o figura de stil. :)
anto

Mergi la inceput

quote:
posted by Emilia B.
"...am inceput sa admit ca exista o lege si o ierarhie pe care pana acum, in pacatul meu, am ignorat-o complet..."
Cleomax, fii mai explicita, daca vrei desigur.
Te vad intr-adevar pe drumul cel bun.
la ce studiu te refereai ca ai inceput sa-l faci saptamanal?

1-nu pot fi foarte explicita in legatura cu aceasta ierarhie pentru ca nu o inteleg inca, dar o sa incerc:pentru ca Dumnezeu este forta suprema, El este primul in top. urmeaza Isus, ca Fiul sau, acesta fiind Dumnezeu intrupat pe pamant pentru iertarea pacatelor noastre. dupa Isus, urmam noi pamantenii, dar pentru ca barbatul a fost creat primul, este amplasat ca atare,si numai prin Isus poate avea acces la Tatal. femeia urmeaza barbatului ca fiind creata din coasta lui, iar la randul ei i se cere supunere in fata barbatului pentru a ajunge la Isus, supunere care nu inseamna ca e cea care isi pune basma si se apuca de dat cu aspiratorul, ci mai curand ca este deschisa la sfaturile si sugestiile sotului ei si mai ales ca este de acord sa nu pacatuiasca( reciproca fiind valabila in toate cazurile). daca e sa acceptam aceasta ierarhie pana acum, pare normal ca urmatorii la rand sunt copiii, carora li se cere supunere si respect catre parinti in drum spre Isus si Dumnezeu, iar la randu-le, parintii au indatorirea sa-si indrepte copiii catre Isus. sigur, asta nu inseamna ca vor si avea succes, insa sunt datori sa incerce. in final, ajungem la Dumnezeu prin libera alegere, orice constrangere fiind neavenita in ochii Lui.
asta e, in mare, cu ce m-am ales eu din acea lectie.

2-emilia, nu inteleg la care drum te referi.

3-se numeste Bible study, este oferit de catre asociatia femeilor de la biserica non-denominationala la care merg din cand in cand. se numeste "The Amazing Collection- the Bible for Women, Book by Book".deci timp de trei ani, o data pe saptamana, s-a discutat o carte din Biblie. tocmai s-a incheiat cursul insa in august incep altul, nu stiu ce va fi insa am de gand sa continui.

Mergi la inceput

emilia, multumesc pentru trimiterile la efeseni, dar nu asta caut.
as fi vrut un citat din Isus, eventual din timpul invatamintelor date direct oamenilor, nu transmise diferitelor biserici prin apostoli. exista asa ceva in NT?

Mergi la inceput