Se poate laparo daca mai ai vreo operatie abdomin.
![](images/user_woman.png)
Intrebarea asta a mai fost pusa , iar eu nu tin minte sa se fi raspuns clar la ea. Daca da, imi cer scuze si va rog sa-mi indicati si mie link-ul!
So, am intrebat un medic gineco si mi-a zis ca NU se poate face laparoscopie daca mai ai vreo operatie pe abdomen. In cazul meu, operatie clasica de la un chist + apendicita. Eu imi puneam sperante ca daca nu reusesc nimic cu instilatiile, sa insist/propun o laparo.
Am sa ma mai interesez daca intr-adevar asa este.
Totusi, daca aveti si voi informatii sigure, poate lamurim subiectul.
Ilenya
Raspunsuri
ardit spune:
am pus si eu intrebarea asta o data si nime'n-a stiut. Ma intereseaza inca si poate acum a venit cineva nou care shtie
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Garofitza spune:
Schimba medicul.
Eu am avut laparascopia facuta.
Am avut urmatoarele operatii:
1. apenticita.
2. mi-am scos fierea.
3. am o operatie si la ombilic.
Toate facute inainte de laparscopie. Asa ca mai bine incearca o alta opinie, de la un alt medic. Nu inteleg ce are o operatie cu alta?
Bafta si sa auzim de bine!
Garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
carmens spune:
Mie doctorul mi-a spus acelasi lucru. Eu am doua operatii clasice, una peste alta ( pentru chisturi si desfundarea trompei, pentru ca eu nu mai am decat o trompa, una mi-a fost extirpata la prima operatie). Doctorul mi-a spus ca principala conditie pentru laparoscopie este sa nu existe aderente pe abdomen, gen operatii clasice ginecologice. Eu am renuntat si m-am orientat spre alta directie: adoptia.
Carmen
psj spune:
Mie mi-a recomandat doct. laparoscopie(pentru verificare trompe si ovare) dar nu m-a intrebat daca mai am si alte operatii sau nu . Nu am alte operatii dar nu avea de unde sa stie .
carmens spune:
Draga Paula cred ca doctorul tau si-a dat seama ca nu ai operatii atunci cand ti-a facut controlul de rutina ( cand te urci pe masa pentru tuseul vaginal, nu ti se palpeaza si abdomenul? ).
Scuza-ma daca gresesc cumva.
lauricipani spune:
carmens, carmens, dragutza pe unde umbli?
Nu mai stiu nimic de tine!
Tu nu ai intrebat la medica ta?
Oricum cred ca nu exista nici o problema sa faci laparoscopic. Eu am avut op. de apendicita si mi-a facut una din gauri chiar pe operatie.
Cred ca nu sunt probleme! Pupici si mai raspunde si tu din cand in cand sa stie omul ce mai faci.
laurici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andrruzza/andrruzza.jpg)
andrruzza spune:
eu am facut laparoscopie avand deja operatie de apendicita.
acum 3 ani am cunoscut o tipa care facea pentru a doua oara laparoscopie pentru trompe infundate!
succes
Noroc tzie, mie...tuturor!!"Neasteptatul se produce intotdeauna"
ilenya spune:
Fetele, multumesc pt. raspunsuri, abea acum m-am intors la serviciu, am fost in concediu.
Cred ca are importanta si felul operatiei pe care o ai: am operatie clasica gineco, cred ca o simpla apendicita nu ar fi pus probleme.
Ma mai interesez in continuare sa dezleg misterul.
Pupici,
Ilenya
lauricipani spune:
ilenya,
nu cred ca sunt probleme:
1. eu am cunoscut fete care faceau a doua oara laparoscopie si
2. la laparoscopie se fac trei gaurele mici dintre care una este in ombilic. Cele doua care raman nu sunt mai mari de 1 cm fiecare.
Cred cu tarie ca nu este nici o problema la tine, chiar daca ai una clasica. SIGUR.
Pupi mult.
laurici