Lucrul 6 ore si plata 8?...pana la 2 ani
Am inteles ca exista o prevedere intr-unul din numeroasele acte legislative in care se stipuleaza ca o mamica poate sa-si reinceapa munca lucrand 6 ore si fiind platita 8. Va rog frumos imi puteti spune unde gasesc aceasta prevedere. Mentionez ca am o fetita de 9 luni si ar cam trebui sa incep munca da4r mi-ar conveni sa pot lucra mai putin si sa fiu platita norma intreaga. Multumesc frumos.
Dana ...mama biberoanei Ioana
floarea soarelui
Raspunsuri
Karina spune:
Dana,
Am pus si eu exact aceeasi intrebare, ieri, vezi sub. "Program redus de 6 ore". Poate ne raspunde totusi cineva, indiferent la care...
Karina+ Bogdanel
Mercedes spune:
OUG 96/2003 privind protectia maternitatii prevede la art17
Angajatorii sunt obligați să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare. În aceste pauze se include și timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găsește copilul.
(2) La cererea mamei, pauzele pentru alăptare vor fi înlocuite cu reducerea duratei normale a timpului său de muncă cu două ore zilnic.
(3) Pauzele și reducerea duratei normale a timpului de muncă, acordate pentru alăptare, se includ în timpul de muncă și nu diminuează veniturile salariale și sunt suportate integral din fondul de salarii al angajatorului
in concluzie se poate sa lucrezi 6 ore fara sa-ti fie diminuat salariul dar nu stiu pana la ce varsta a copilului, nu stiu cat considera legiutorul perioada de alaptare
marius spune:
www.romleas.ro pagina legislativa sunt toate prevederile in acest sens
Marius (www.desprecopii.com)
Rozi spune:
Maxim pana implineste copilul 1 an. Si trebe hartie de la dr.
"Nu crede in minuni; lasa-te in voia lor!"
simonadinca spune:
Eu stiu ca aceasta facilitate este si in "Contractul colectiv de munca la nivel national" si este valabila pe toata perioada CIC-ului.
Sper sa nu ma insel...dar nu cred.Indiferent unde lucrezi acest Contract se aplica.
pupici
simona
Karina spune:
quote:
Originally posted by simonadinca
Eu stiu ca aceasta facilitate este si in "Contractul colectiv de munca la nivel national" si este valabila pe toata perioada CIC-ului.
Sper sa nu ma insel...dar nu cred.Indiferent unde lucrezi acest Contract se aplica.
Simona, stii cumva unde pot gasi textul referitor la "Contractul colectiv de munca la nivel national" ?
Karina+ Bogdanel
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by simonadinca
Sigur il vei gasi pe site-ul Ministerului: www.mmssf.ro
Pupici
Simona
Nu a fost publicat inca.
Ioana77 spune:
Bebelusii mei au 5 luni si am inceput de 3 saptamani serviciul.
In cererea de reintrare in "campul muncii" am scris, la sfarsit, ca doresc sa beneficiez de dreptul de a lucra 6 ore/zi, drept ce apare in Codul Muncii.
Aceasta am scris-o la sfatul celor de la HR care m-au informat ca pana ce copii implinesc 9 luni am dreptul la program de 6 ore si voi fi platita pt 8.
Ioana,
YANN & PHILIP
_28.01.2004_
ruprich spune:
Am un baiat de 4 luni si de o saptamana si am inceput serviciul acum o saptamana, cu program redus de 6 ore, platite fiind 8.Am facut cerere catre director in acest sens si sunt obligati conform "Ordonantei de urgenta privind protectia maternitatii la locul de munca" Art.17 alineatul 2, publicat in Monitorul Oficial in 27.10.2003, ca pana la implinirea varstei de doi ani a copilului sa ti se acorde program de 6 ore, platite fiind 8.
Nu te lasa.