Viata in Germania (10)
Raspunsuri - Pagina 13
Alina spune:
quote:
Originally posted by elenade
Salut!
Vreau sa va salut pe aceasta cale si sa ma prezint in cateva cuvinte:
Sunt din Iasi, am terminat ISE-Marketing in 1997 si de trei ani si jumatate locuim in Germania, langa Frankfurt(Paul-in varsta de 2ani si trei luni, eu si sotul- green-cardist). V-am descoperit tarziu, de vreo 4 luni si de atunci sunt o forumista pasiva, va citesc aproape in fiecare zi. Acum ca am spart gheata, cu permisiunea voastra, poate am sa reusesc sa scriu mai des. Daca aveti intrebari raspund cu placere.
Elena
Bine ai venit Elena!
Si eu am o fetita de 2 ani si 3 luni,or fi nascuti in aceeasi zi?
Alina
elenade spune:
Multumesc de buna primire.
Alina, Paul e nascut pe 2 iulie. Oare am fost in aceeasi perioada la maternitate???
Adela, ai grija cu paharul, stii ca nu esti rezistenta!
elenade spune:
Corectez. Se vede ca nu m-am trezit inca desi s-a facut seara. Paul e nascut pe 2 aprilie. Scuze.
Alina spune:
quote:
Originally posted by elenade
Corectez. Se vede ca nu m-am trezit inca desi s-a facut seara. Paul e nascut pe 2 aprilie. Scuze.
Da,si Marie-Evelyn e nascuta pe 2 aprilie 2002,la 10.47.
Mama mia,in sfirsit e cineva nascut in aceeasi zi cu fetita mea!Uraaa!
Cu drag,
Alina
Adela spune:
elena- Hi hi io beu si tu te-mbeti? vez` ca gresesti data copilului.
~~Adela &Julia -2 ani-
mamica dulce spune:
Bine ai venit ELENA!!
fetiliiiii!!!!Azi dimineata mi.-am luat cordul intre dinti si am dat iar fuga la arbeitsamt..am dat peste un arschloch...oameni buni,fratilor...asta a dat spaga la psihiatru sa primeasca postul astaM.a pus antipaticu' pe un scaun stramb la 2 metri in fata biroului si ma intreaba scurt ce cat acolo.cand dau sa vorbesc..il luase pe es ist nicht möglich in gura,scuipat printre dinti..una peste alta cica n.am nici o sansa fara diploma de fac recunoscuta integral (NR-la pastele cailor poate),ca nu.-i caritas,a zis de 14 ori de 4 milioane jumate de someri in regula..(ca parca io as fi muma padurii),si la fiecare fraza repeta,frau..ti.-am spus a treia,a patra, a cinspea oara ca nu e posibil de parca n.as fi priceput si oricum eu deschideam gura sa intreb altceva,dar nici eu nu m.am lasat si cat se incorda el,am vorbit frumos si calm ,desi ,va rog sa ma credeti ca-.mi venea sa plang la un moment dat.
Booon,sfertu asta infect de ora a culminat cand,dupa ce mi-a spus ca tre sa-mi platesc singura orice rahat vreau sa fac aici,ii zic bine neica,da e mii de euro un ausbildung de 3 ani si n.-am !daca nu se poate ce.am invatat,ata ete,ma fac croitoreasa, ca de umschulung am auzit si eu.Si vreau cu adevarat sa fac ceva bun,ca sunt in stare,ich brauche nur die Gelegenheit dazu sau cum oi fi zis...
ma priveste asa si zice in greata..Dann hast du Pech gehabt!!
Mama lui de nemtalau...ok,inteleg de vorba buna ca nu e loc de mine,dar cum a vorbit ca i.am si zis la un moment dat..sunt oare toti cei ce vin la arbeitsamtu asta imputit (asta e de la mine acum)cu dosare pline de diplome de-.mi zici tu mie ca.s un nimic in fata ta??ca asa a fost,fara gluma.
ooof,nu mai zic nik ca.mi vine sape bune ca daca aveam o inregistrare il dadeam in judecataca daca as transcrie acum toata discutia,sigur ati face la fel.
.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
mamica dulce spune:
ok..poimaine ma duc la Düsseldorf cu diplomele..stiu ca s.a discutat mult,am cautat dar la sigur tot nu m.-am lamurit.Eu am terminat geografia..e posibil sa o recunoasca integral??eu nu prea cred...ca sunt chestii special pentru ro,hai sa zic ca primii doi ani de generala merg..dar restul?Si m.-am lamurit cu birocratia de aici pana-n gatul gatului.
alta chestie..eu am diploma si foaia matricola traduse in ro la notariat..le baga in seama aia din Düsseldorf?macar asa,sa.mi zica ce sanse am.sau trebuiesc mai intai traduse AICI?Diploma de bac o am numai in original,netradusa...dar e logic ca daca am de fac,am si bacul,nu??
Ok,sa zic ca.mi recunoaste 50%..pot sa fac la vreo fac diferenta?cu siguranta e vollzeit si pica din start,basca test de limba,plus,cireasa de pe tort..pretul.
hmmm..ma gandeam acum ce alte perspective ar mai fi...si,in momentul asta..nul taiat in paispece s-o mai dau cotita,sunt intr.o stare mizerabila.....cu toate care s-au adunat..
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0
cipstyle spune:
quote:
Originally posted by roxanak
Am si eu o intrebare. Acum catva timp exista un site www.rom2.de al diasporei romane din Germ unde de asemenea erau informatii utile. Intre timp situl nu mai exista. Inainte sa plec in concediu am cautat si l-am gasit din nou sub alta adresa, pe care din prostie nu am pastrat-o iar azi pot sa dou cautare dupa ce vrea sufletul meu ca nu o mai gasesc. Poate sa ma ajute cineva???
Roxana, am incercat de curiozitate site-ul asta, eu nu stiam de el, si vad ca functioneaza din nou (www.rom2.de). Multumesc pt. pont! Si mai e un site pe care mai intru eu, www.romanians-de.org (tineri romani in Germania), daca te intereseaza.
Imi cer scuze ca am intrat asa direct pe forumul vostru, fara sa ma prezint intai. Sunt Cristina, locuiesc cu sotul si papusha noastra de 3 luni, Anelisa Elena, intr-un orasel la vreo 100 km de Munchen, la granita cu Austria. Sotul - green-card-ist, eu mamica (am terminat Relatii Economice Internationale la ASE Bucuresti, dar n-am lucrat deloc aici, 2 ani n-am avut dreptul iar apoi a venit printzesa). Sper sa ma primiti si pe mine, si in masura timpului disponibil o sa m-apuc de scris .
Cristina si bb Anelisa Elena 04.04.04
http://community.webshots.com/user/cipstyle