Viata in Germania (10)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

alina, depinde ce contract aveti voi cu t-com. Oricum gmx este doar pt internet. Va sfatuiesc sa cereti factura detaliata sa vedeti ce anume costa mult. Daca fol. prefix la sunat in Ro sa stii ca astia uneori deconteaza cu 1 luna mai tarziu.

Doamnelor si domnilor, Legea migrarii a trecut si de Bundesrat, de la 1 ianuarie 2005 intra in vigoare

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Buna Peca!

Noi avem internet 24 din 24 de la 1&1 (einsundeins.de), fairflat( adica daca esti sub 100 ore/luna online platesti 16,90€, daca depasesti 100 ore costa 26,90€ si asta pana la un volum de 20 Gb/luna). Asta e pentru DSL cu telefon analog deci fara ISDN.
Pana anul trecut am avut si noi ISDN dar ni sa parut ca nu merita banii si l-am scos( ai grija ca renuntarea la ISDN te costa aprox. 60€ si 3 luni "Kündigungsfrist"), asa ca daca tot vrei sa scoti ISDN, atunci in momentul cand te muti si faci transferul la telefon iti inscrii analog cu DSL. Analog cu DSL costa 28,14€/luna (Grundgebühr).
Noi platim pe luna cam 45€ telefon cu tot cu Romania si 16,90€ internet si e ok.

Nicoll

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

ma bag in vorba ,fara sa stiu denumirile exact.
eu nu platesc internetul la timp,ci la informatie.Statul pe forum nu presupune multa info de pe net.So,eu am internet non stop si platesc cam 4-5 euro pe luna,inainte plateam vreo 14.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

poze noi cu puisorul(1 an si 7 luni)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/anca20_ro/album?.dir=/5ee0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna spune:

si eu ca si nicoll am tot DSL si surfam tot timpu' fara restrictii si platim cam 60 euro pe luna

Hei, fetele, da' ce parere aveti de O-zonii astia, ma?
Sambata trecuta pe ZDF (impreuna cu elvetia si austria) la "Wetten Das..." de se chinuia Thomas Gottschalku' sa pronunte "Dragosteea din Tei" ca nu putea sa zica diftongu' "ea" din romana si zicea si el cum putea ca tot neamtu' care se respecta :).
Iar sambata asta pe Sat1, la "Sommer gigantik Hit", sau cam asa ceva s-a numit emisiunea, a cantat Paula Mitrache, ex "Miss Bukarest", cu Haiducii tot "Dragosteea din Tei" alias "Liebe machen unter dem Lindenbaum" (parca asa au tradus ei titlul :))
Cantecul asta este anyway cel mai tare din parcare pana acu' la capitolul hituri romanesti din toate timpurile, nu?
Eu oricum ma simt foarte bine cand il iau pe Mihai de la gradi si ii aud pe copchii nemti de pe acolo lalaind: "ma-hii, ma-huu, ma-hoo, ma-haaa" :). Ca sa nu mai zic ca mai nou a inceput si fii-miu dupa ei.

ariadna

Mergi la inceput

Eu am mai lansat intrebarea urmatoare si revin cu ea (impreuna cu rugamintile de rigoare de a mi se raspunde :)) referitor la legea imigrarii sau mai pe germana, Zuwanderungsgesetz, si anume cand iti depui dosarul pentru rezidenta tre' sa ai deja acele 60 de luni de sedere sau se depune dosarul dinainte si raspunsul se da dupa ce se implinesc toate conditiile?
Please, please si bittescheon, va rog, spuneti-mi si mie cum e cu dosarul.

ariadna

Mergi la inceput

??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

ariadna: nu stiu sigur sigur dar cred ca poti depune dosarul inate de implinirea termenului minim de seder; spun ce mi s-a spus de catre niste prieteni, ea rominca, el neamt; ea si-a depus actele pentru obtinerea cetateniei cu un an inainte de implinirea termenului minim si a avut actele germane la fix; ei mi-au spus ca in general se admit sa depui acte sau sa incepi formalitatile inainte de implinirea termenelor legale; eu am fost saptamina trecuta la ausalnderamt sa imi prelingesc viza si mi-au si ei ca nu e problema ca o maia m valabila pe cea veceh, mi-au anulat-o si mi-au pus alata; nu stiu insa daca va fi asa simplu cu imigrarea...trebuie intrebat eternul functionar german...

da baietii de pe romanians-de. ce zic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicolle27 spune:

buna fetelor,nu sunt de mult timp in Germania,sunteti dragute sa-mi spuneti ce balsam de rufe pot folosi,indeosebi ptr prosoape sa fie moi si pufoase.Am incercat mai multe dar tot nu sunt multumita.Nu pot sa le incerc chiar pe toate caci ar insemna sa-mi fac depozit acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Ca balsam ptr. rufe noi folosim Softlan Weich & Mild si suntem multumiti de el. Daca prosoapele devin pufoase sau nu, nu depinde numai de balsam ci si de apa pe care o ai, daca are mult calcar sau nu. La noi e catastrofa, avem o apa foarte calcaroasa, asa ca folosim si tablete ptr. calcar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenade spune:

Salut!
Vreau sa va salut pe aceasta cale si sa ma prezint in cateva cuvinte:
Sunt din Iasi, am terminat ISE-Marketing in 1997 si de trei ani si jumatate locuim in Germania, langa Frankfurt(Paul-in varsta de 2ani si trei luni, eu si sotul- green-cardist). V-am descoperit tarziu, de vreo 4 luni si de atunci sunt o forumista pasiva, va citesc aproape in fiecare zi. Acum ca am spart gheata, cu permisiunea voastra, poate am sa reusesc sa scriu mai des. Daca aveti intrebari raspund cu placere.

Elena

Mergi la inceput