Va rog mult sa-mi recomandati si mie un medic bun pentru baiatul meu de 3 ani care are urmatoarele problemele psihice:
Din cauza stresului din timpul sarcinii si a socului psihic pe care copilul l-a suferit la nastere (am avut o nastere grea), copilul meu care are acum 3 ani are urmatoarele probleme psihice:
- nu comunica cu nimeni (daca il trimit sa aduca o jucarie nu face nimic, daca il pun sa arate un lucru nu arata,etc)
- nu intelege ceea ce i se spune
- zice doar citeva propozitii
- nu are initiativa in comunicare
- tipa foarte tare atunci cind il deranjeaza ceva sau cind vrea ceva
- nu comunica cu alti copii atunci cand se joaca
- refuza sa manince (maninca doar iaurt Danone, supa fara paine, gris cu lapte, suc de fructe, piure de cartofi si cam atit).
Fizic este sanatos si bine dezvoltat-este un copil vesel si care ii place sa se joace dar mai mult singur.
I-am facut electroencefalograma si a iesit sanatos, in schimb medicul psiholog a zis ca are o intirziere de 1 an in dezvoltarea psihica.
Ce sa fac ? La cine sa merg sa ma ajute sa recuperez copilul ?
Cauta pe www.autism.ro, acolo gasesti in primul rand un forum in limba romana, in care posteaza mai multi parinti de copii cu probleme de comportament. Pe forum, poti afla de medicii care te pot ajuta. De asemenea, poti face download si pentru reviste de specialitate, in limba romana, aparute de curand. Mai mult, acolo poti sa ii ceri lui shakalu sa iti trimita un manual de terapie comportamentala, tradus in romana.
Aici, pe site karmen este psiholog si a dat multe indicatii parintilor. Incearca sa o contactezi, poate te ajuta sau indruma catre un psiholog.
Daca vrei, eu iti pot recomanda un medic homeopat.
Multa sanatate!