Israel...
Raspunsuri - Pagina 9
saphir spune:
Buna fetelor.
Sara, unde ai fost??? Ce face burtica? Tu cm te simti?? La mine telefonul e deschis mereu, numai daca raman fara baterie se inchide. Nu stiu de ce nu a sunat...
Izzy, reteta care ai vazut-o e super simpla si foarte gustoasa. Am sa o rescriu si aici.
Si noi suntem singuri si ne este destul de greu. Eu nu muncesc deocamdata. Aveam de gand sa stau acasa pana aface Amos un an, apoi sa il dau la gradinita, ca acum nu se merita sa ma duc la lucru si sa dau pe metapeleta cat as castiga eu. Dar avand in vedere ca am ramas iar , se pare ca am sa stau mai mult acasa.
Tort de mere:
Intr-o oala maricia (5l) se pun 8 linguri de zahar si se topesc pana se ard , fara a se afuma , da? iar apoi zaharul se intinde pe peretii oalei. Se lasa la racit. Separat, cureti 10-12 mere dulci, (depinde de marimea lor si a incapa in oala )se scobesti cotorul si le pui in oala. In gaura ramasa de la cotor, pui dulceata de cirese amare, sau alta dulceata si o lingurita de unt. Pui la cuptor cam 15 minute, pana se topeste untul si se inmoaie merele. Scoti si lasi la rece.
Blatul:
A nevoie de 10 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de faina, un plic praf de copt si 2 plicuri de zahar vanilinat.
Separi abusul de galbenus, iar albsul il bati bine bine cu un varf de cutit de sare, pana este albusul spuma tare si nu cade de pe tel. Apoi adaugi zaharul, cate lingura si bati bine bine. Cand s-a incorporat bine zaharul, adaugi galbenusurile si apoi cele 10 linguri de faina, cate una si bati usor si continuu. La urma pui zaharul vanilinat si praful de copt si alte mirodenii (ex:coaja de portocala). Aceasta compozitie se adauga peste merele racite s se baga la cuptor cam 1h1/2 la 120 grade. Incerci cu o scobitoare sau un pai lung sa ie copt, adica sa nu se prinda pe pai nimic.
Cand e copt, scoti si rastorni intr-o farfurie mare.
Bati frisca si orneszi.
Pofta mare
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Yael spune:
SAPHIR! -ce bine suna reteta... Acum sa vedem cand o sa ma apuc de ea! Insa eu am un cuptor electri cam mic.. sa vad daca-mi incape o oala asa de mare!
Ne-am luat bilete de avion! $725 (EURO590)... daca le luam putin mai devreme, erau $699!
Saphir, tu i-ai scos certificat de nastere romanesc lui Amos? Eu innebunesc cu atatea acte si tampenii... Cred ca mai usor o sa fie prin Ambasada de aici! I-am sunat si mi-au zis ca am nevoie doar de iesirea din spital! Nu-mi prea vine sa cred... Mi-au spus sa vin acolo si sa vedem ce si cum.. Insa sa fac asa stam un drum pana-n Tel-Aviv!? Si sigur n-o sa fie numai unul! Nu stiu de ce nu dau toate amanuntele prin telefon!
Si noi o dam pe Yael la gradinita cum venim din Romania (daca nu in ianuarie, sigur in februarie). Ca nu prea mai rezistam! Insa gradinitele lasa de dorit aici... Si ce scump este... Daca o dai in kibbutz, dupa varsta de un an -costa NIS1.500 (daca cica se poate sa-ti dea statul NIS500 inapoi...), insa am inteles ca primesti oricum ceva de la stat (in plus, cum ca copilul e la gradinita, nu!?).
Saphir, cred ca au aparut iar borcanelele nr. 2 cu mancarica... Si ceva fructe!
Mai vb. fetelor!
A!!! Cum uitam (asta ca maine nu intru pe net). YAEL! Maine facem 10 lunisoare...
Cu drag,
Izzy @Yael (9 LUNI)
MariaDia spune:
Un gand bun tuturor fetelor din Israel si nu numai !
Vin cu o interbare: umbla vorba prin targ ca se va deschide la "Calatoriile sufletului" un subiect despre Israel.
Ce se mai aude ? Exista( si nu l-am gasit eu) sau nu?
Am fost in Israel in urma cu foarte putin timp si m-am indragostit de aceasta tara(si credeti-ma ca sunt umblata prin tari una si una...)De aceea imi doream sa pot impartasi din experienta traita in acest colt de lume si altor curiosi dar se pare ca subiectul nu e de gasit la "Calatorii..."
Multumesc, Maria
lilach spune:
Subiectul exista intradevar...eu l-am deschis anul trecut...am sa-l caut si am sa va scriu unde e.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella&com.
lilach spune:
Subiectul se numea "Pamintul Sfint"...si bune si rele,din pacate vad ca nu apare...eu insa am toate paginile.Nu stiu cum s-ar putea redeschide.
Am sa incerc sa ma interesez.
ella&com.
lilach spune:
Eu l-am redeschis astazi...poti sa citesti la "PAMINTUL Sfint"...si bune si rele (2).
ella&com.
saphir spune:
Buna fetelor
Izzy, sa iti traiasca printesica si sa va bucurati de ea pana la 120 de ani Yael
Cum te simti? Ce face burtica? Am vazut si eu ca au aparut borcanele de legume nr. 2 , dar mai nou lui Amos ii place borsul facut de mine
Tu ai dat atatia bani pt un bilet, sau pentru 2 ? Prietena mea a plecat azi dimineata in Romania, cu EL AL si a platit pe bilet ~400 USD, iar la Tarom erau mai scumpe cu ~100 USD.
In privinta tortului, poti sa faci intr-o oala mai mica si sa pui cantitatile la jumate. Sigur o sa iti iasa gustos.
Despre gradinite, nu stiu ce sa iti spun, ca inca nu m-am interesat, dar cumnata mea are fetita de 4 ani la gradinita si e inscrisa si la moadonit ( adica sta pana la ora 15) si plateste numai 600 NIS. Din cate stiu, se pot face reduceri la gradinita in functie de venitul pe familie. Daca vrei, ma interesez exact unde trebuie sa mergi si iti spun.
Eu nu i-am scos inca lui Amos certificat de nastere romanesc, imi este sila sa ma duc la ambasada...atat de mizerabil se comporta si vorbesc atat de urat cu oamenii. Ma mir chiar de ti-au raspuns la telefon, ca de obicei suna si nu raspunde nimeni...
Cel mai bine, incearca sa vii in Tel Aviv cu toate actele fetitei si sa rezolvi daca poti aici, cain .ro e bataie mare de cap.
Sara, ce faci burticoas-o? Nu mai dai nici un semn de viata?? Ce face BB??
Eu sunt bine, ma duc pe 29 la US...abia astept, sper sa se vada si daca e fititza sau baietel.
Lilach, bine ai revenit la noi Eu ti-am trimis un PM, sper ca l-ai primit.
Oare ce mai fac restul fetelor nostre?? Sper ca toate sunt bine.
Noi va pupam si va dorim tot binele din lume.
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Gabriela19 spune:
Si eu am o prietena in apropiere de Nazareth,dornica de a cunoaste romance.
Daca sunte-ti prin apropiere si doriti bineinteles va pot da adresa de e-mail ptr. a putea leg. cu ea.
Yael spune:
fetelor!
Eu ma simt bine... Totul e bine... Am fost vineri la doctor si sunt deja in 7 saptamani! Inca putin si intru in luna a 3-a! Si inca n-am burtica...
Saphir, pretul este pentru toti 3! Deci am cumparat bine biletele, nu? Le-am luat on-line, de la El-Al. Noi ne-am gandit sa nu luam teapa (adica daca le cumparam in nov.-dec. de la agentii, inainte sa plecam) si sa fie mai ieftine.. Insa se pare ca am riscat bine!
In legatura cu gradinitele... Stiu ca e pe categorii... Pana la un an un pret, apoi 1-3 ani alt pret si dupa 3 ani.. alt pret (si mai mic.., scade..). Insa te rog, intereseaza-te...
Deci nici tu nu i-ai scos certificat romanesc lui Amos.. Ma gandeam ca i-ai scos, si-mi spui si mie ce si cum, ca sa vin pregatita... Tu stai in Tel-Aviv, nu?
MariaDia, spune-ne si noua pe unde ai fost in Israel si ce ti-a placut asa mult la el...
Va pupam!
Isabella (7 sapt.) & Yael (10 LUNI)