Bebelusi din Apr 2003 (13)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

mamici!

Draga Veronica, inteleg eu bine ca astazi e ziua baietelului tau? La multi ani ! Sa-ti traiasca si sa-ti aduca multe bucurii! Petrecere frumoasa!

Sa incerc si sa raspund la intrebare. Eu am din fericire un program mai relaxat decat al Adelei; deocamdata nu lucrez, dar m-am apucat de niste cursuri (ca sa nu simt ca "pierd vremea" profesional, dar si pentru ca ma vor ajuta mult cand voi reincepe lucrul). De fapt am si inceput sa trimit resume-uri pentru ca fata mea e destul de marisoara pentru a merge la day-care. Deocamdata suntem in cautari si cu gradinita.
Altfel, pana acum am avut mare noroc: Diana a fost un copil robust, fara probleme de sanatate; a trecut doar prin doua raceli, facute dupa 11 luni, fara febra sau zacut la pat.
Nu sunt prea incantata pentru ca inca nu vorbeste mare lucru ( dar nu sunt sigura daca nu e doar o imaginea a mea gresita, cum ca la varsta asta ar trebui sa spuna mai multe).

Dat fiind ca Diana e primul meu bebel, ca mamica mea inca nu poate veni in vizita pe la noi, deocamdata nici parintii lui Andrei, si nici noi nu vom ajunge in tara cel putin pana la anul, de prin carti si de aici, de pe "desprecopii", incerc sa invat cat mai multe ca sa nu ajung sa ma panichez daca ma vad pusa in fata cine-stie-carei-situatii-neprevazute.

Nu stiu cat de bine am raspuns la intrebarea ta, insa daca te intereseaza ceva mai concret, te rog intreaba.

Numai bine la toate mamicile si un sfarsit de saptamana cat mai placut!

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Ei,draga Cary,uite ma prezint iute la apel,ca nu stiu cind mai apuc sa pun mina pe tastatura!!Am fugarit baietii afara sa pot face si eu putina ordine prin casa,si cum inca nu le-am dat unda verde sa vina ,am tabarit si eu pe forum.
Salam nu-i mai dau,ca mi-a ajuns morala voastra de tura trecuta,am trecut pe fructe de sezon,refuza banana,asa ca m-am orientat spre caise,piersici si ...zmeura pe care o devoreaza,i-am luat de 2 ori si nu am ajuns sa-i mai pastrez si ceva pt tati!!
Ultimele doua w-e am fost la Piatra Neamt,si pot sa va spun ca tontonelul a venit acasa cu ceva fumuri,obiceiuri noi,ca de ex cind aude o melodie care ii place se urca rapid pe pat si topaie(a invatat asta de la verisorul lui de 5 ani dupa care e topit,se urca la el in spate il tragea de cap sa-i acorde atentie,si il imita in tot ce facea!!).De aici mi-am dat seama ca deja tb sa fiu atenta sa vad cu cine se joaca si ce noutati mai invata!!De vb nici el nu se grabeste,spune mama,tata,caca,face ca leul ,ca curcanul si alte sunete dupa cum are el dispozitia.Ii place in topogan asa ca il stoarce pe tati de ultimele puteri seara in parc,iar eu sint terminata de spate cit fug dupa el(dar...exista si o parte buna ...am slabit 4 kg,am ajuns la 60kg...mai am doar 14 si ajung la greutatea de la 24 de ani!!!).
Sa va spun cu ce ma lupt eu acum..ma chinui sa-l invat la olita mai bine zis am cam 2 sapt de cind reusesc sa-l prind dimineata sa faca kk la oala(mai precis fac alergari cu olita sa reusesc sa prind din zbor)iar de 2 zile chiar am reusit sa-l tin o jumatate de minut pe olita,si mi-a placut ca ieri i-am spus :hai Alex fa kk,si el mi-a facut semn sa-i scot pampersul sa poata face deci zic eu sint pe drumul bun.Va tin la curent!!
Am uitat,baietelul meu ma invita la dans vine ma ia de mina ,ma duce in mijlocul camerei si incepe sa topaie!!
Pe curind!!
Gabi si Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

cary, ai dreptate, astazi a fost ziua baiatului meu. a implinit 6 ani. am baiat mare, nu? am avut multi musafiri si a fost mare agitatie pe la noi. teodora a fost si ea in plina actiune si s-a bagat in seama mai ceva ca sarbatoritul. acum, in sfarsit, este liniste iar eu imi iau portia zilnica de forum.
laura, te-am intrebat cum te descurci pentru ca eu nu stiu cum as fi facut fata fara ajutorul surorii mele sau al mamei. acum cand am doi copii ma gandesc ca mi-ar fi si mai greu intre straini. spun asta pentru ca tare mai cochetez cu ideea unei plecari in canada.

sunt obosita! mai vorbim.
veronica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Buna fetele!
Scriu si eu repede de dimineata pentru ca sunt intr-un program f. strans astazi. Totul e bine aranjat de dimineata. La ora 10 am interviu cu o fata, poate o angajez ca sa stau si eu linistita la servici... Ioana va fi si ea acasa pentru o luna, deci pot spune ca va avea supraveghetor bun. Incercam! Tare as vrea sa lucrez anul asta inainte de plecarea in Canada ca altfel nu prea am ce scrie la CV pentru ultimii 3 ani.
Emi creste vazand cu ochii, mananca f. bine in ultima vreme si am trecut chiar la papica din oala familiei. Nu ii mai pasez mancarea de vreo 2 saptamani, poate si mai bine, mananca totul in cubulete cu lingurita sau furculita personala, e tare nostima si se perfectioneaza pe zi ce trece. Speram ca in curand sa poata manui destul de bine furculita. Cu lingurita mai ia timp pentru ca o varsa de obicei pana la gurita.
De vorbit, nici ea nu se omoara cu f. multe cuvinte... insa cele vechi incepe sa le perfectioneze. Ioana nu mai este Iaia ci e Anana si a mai invatat un cuvant nou pe care ne-a trebuit ceva vreme sa intelegem ce e. Spune Tu-Tu la Cu-Cu. Ati mai auzit de schimbarea lui C cu T. Eu am o sora care a vorbit cu T multa vreme, pana pe la 3 ani spunea mamitutza mea, tarnitza (carnitza), atasa (acasa). Sper sa nu o lungeasca si Emi atata. Mai zice cate ceva si in thai si stie sa isi arate limba, dintii, nasucul iar ochii ii mai incurca cu urechile destul de frecvent, papucii, sosetelele, rochita, pampersul, manuta, piciorul. Cam de o saptamana a inceput sa scrie cu creionul. Pana acum il baga in gura de cate ori il intalnea... Acum stie sa il foloseasca, se uita imediat dupa o hartie atunci cand il gaseste accidental prin casa si se apuca de mazgalit.
O alta chestie pe care a invatat-o de curand este sa atraga atentia! Striga MAMA cand vrea sa o urmaresc. Alaltaieri era pe tricicleta si merge destul de repede si se tampona in cate ceva (perete, pat, noptiera) si ma striga mereu sa o vad ce face ea. Se uita apoi la mine si incepea sa rada ca si cum era f. mandra de isprava ei. Voi ati luat puilor tricicleta? Emi nu pedaleaza, merge cu picioarele pe jos (ca Flinstone pe masina) si o foloseste doar in casa, inca nu am lasat-o afara pentru ca mi-e frica sa nu cada pe gresie in curte sau pe ciment in afara curtii.
Cu vaccinurile, noi suntem aproape de gata! adica mai avem unul de facut saptamana viitoare si le-am cam terminat pentru perioada asta. Mai are de facut pe la 2 ani. A facut si ROR si varicella, a facut 3 shot-uri pentru encefalita japoneza (acasa nu se face) si celelalte normale... cred ca am cam terminat. La noi se fac toate la manuta si Emi trage cate-o urlatoareeeeee de imi vine sa ma duc pe lume! Mi-e groaza de mers la spital pentru ca tre' sa fugim dupa ea pe holuri pe acolo, e o maimuta, se duce la fiecare persoana si se stramba, face tot felul de figuri, e tare neastamparata si jucausa. Nu sta locului o secunda!
Gata! A sunat si ceasul - tre' sa mergem la tenis si sotul si-a pus ceasul sa sune pentru ca aseara ne-am uitat la un film si am adormit f. tarziu. Am vazut "Along came Polly" o comedie draguta la care am ras de ne-am prapadit.
Weekend placut,
Mamamariana

Mergi la inceput

mamamariana, inlocuirea unei consoane cu t se numeste tetism. daca trece pana pe la 3-4 ani nu-i nici un bai. daca problema persista dupa aceasta varsta e nevoie de logoped
veronica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Sper ca totusi sa isi revina cu timpul. Avand in vedere ca si sora mea si-a revenit pe la 3 ani. Dar stiu ca si parintii mei erau disperati ca il spunea pe R si nu spunea C. Emi nu spune caca pentru ca nici nu am invatat-o, i-am spus mereu ccccccccc si ea spune ceva de genul ci putin spre shi. Sa speram ca nu va fi nevoie de logoped, dar daca trebuie...
Astazi am fost la OB-Gyn pentru consultul anual si dr. a fost foarte mandru de Emi, s-a jucat o gramada cu ea si nu stiu cum si Emi a fost foarte atrasa de el cu toate ca nu l-a vazut niciodata. Parca ar fi stiut ca el a fost prima persoana care a atins-o la nastere
Duminica viitoare merg pentru testul PAPs si le voi face o poza impreuna sa va aratam si voua pe nenea dr. care a operat-o pe mami si a scos-o pe Emi afara din burtica.
Mergem acu la plimbarea de seara. Pup!
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

...si Diana vorbeste cu "t". Spune "tchitch" la "cinci". Tocmai l-a invatat pentru ca ne jucam in masina numarand pe degete de la 1 la 5, iar ea a retinut ultimul numar.
Si mai spune ceva nou; "mi" in loc de "miau"; am surprins-o chiar ieri in patulul ei, in mari tandreturi cu o pisicuta de plus, miorlaindu-i de mama focului!

Mamamariana, noi nu i-am luat inca tricicleta pentru ca am incercat mai multe modele prin magazine dar: 1. nu ajunge la pedale, si 2. incerca sa se dea repede jos de pe ea. Mai asteptam.

Veronica, daca va hotarati sa plecati, sunt convinsa ca descurcatul cu copii nu va fi o problema majora. Eu am doar un copil, insa sunt multe mamici cu doi copii care au facut fata "printre straini" fara ajutorul celor din familie- matusi, bunici. Daca nu ma insel, chiar Mamamariana e in situatia asta.
Sa mai spun oare ca inainte de a pleca spre Canada am locuit numai cu parintii, iar mamica mea era cea care insista sa nu o ajut la treburile mai grele pentru ca "am timp suficient in fata mea, sa le fac singura"? Nu am ajuns bine aici ca a si aparut Diana.
Ce-mi place foarte mult este ca cei de aici au in educatia lor sa respecte copiii. Peste tot sunt facilitati pentru parintii cu copii. Locuri de parcare "rezervate" (la anumite magazine/mall-uri), toalete separate pentru parinti cu copii, nu mai spun ca toti sar sa te ajute sa-ti deschida usa sau sa te lase sa intri primul in lift daca esti cu un carut (si cand spun toti, ma refer la copii, adulti, batrani, chiar si handicapati!!!). Despre locuri de joaca amenajate, nu mai spun. Cred ca nu e loc in orasul asta unde sa nu existe un parculet cu nisip, leagane si tobogane la distanta de mers pe jos de oriunde ai locui! Acum, ca e vara si cald, incercam sa descoperim locurile amenajate pentru joaca cu apa, speciale pentru a se racori cei mici: cu tunuri de apa, "dusuri", tasnitori si tobogane cu apa, unde pustii se balacesc in voie (astea sunt fara plata, dar sigur ca exista si Water park-uri mari si contra plata).
Scuze ca m-am intins cam mult...

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

mai fetelor, copilasii nostri abia bolborosesc si voi va temeti ca n-or sa vorbeasca bine?? acum serios,iti poti da seama la varsta asta daca o sa aiba mici deficiente de vorbire?

sara a inceput sa cante nani nani si sa-si legele papusile sau plusurile sau paturica. am scos-o la tara duminica si am lasat-o cu pasarica goala-goluta. mare mirare pe capsorul ei cand a descoperit ca-i curge ceva printre piciorute (pisu, n.a.), prilej cu care si-a descoperit si ea putulica. i-am umplut piscinuta cu apa, a reactionat cam ciudat si nu pot sa-mi dau seama daca din cauza ca era cam multa apa (ii ajungea pana la putulica, n-a stat niciodata in apa atat de mare) sau ca era rece. mai insistam, data viitoare vom pune mai putina apa in piscina. am mai lasat-o si in casa in funduletul gol, mi-a facut si mie cacuta pe parchet si covor si m-a adus repede sa-mi arate "cah". i-a sfintit si casa soacra-mii, cu un pic de caca in olita si restul pe unde a prins-o... dar daca n-avem alta sansa sa o invatam, continuam metoda. ai vostri cum au invatat sa faca la oala?

voi ce faceti cu copilasii daca se trezesc la 10 diminieata? la ora asta incepeti programul de masa sau ii treziti la ore mai matinale pentru prima masa?

pupici nazdravanilor si nazdravanelor voastri, ca tare scumpi mai sunt:)

www.sara.haihui.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Si noi am fost la tara,unde las copiii sa faca ce vor,mai vin si prietenii cu copiii lor asa ca se incince o chiraiala,sa te tii frate!!!
Axel e tare incantat cand vede copii mai mari ca el,il atrag foarte tare,pe semne ca stie ca de la cei mari are ce invata.
O serie de prieteni sau dus sa se balaceasca,iar nasul lui Axel a adus de la rau scoiti,jumatate au fost curatate si preparate,iar cealalta jumatate s-a pus intr-o capaita cu apa.
-Ce credeti ca a facut Axel?
S-a dus la respectiva copaie,a inceput sa pipaie scoicile si le-a scos una cate una pe iarba,radea de se prapadea de marea lui fapta.

Olita ne este inca mare dusman,caci cum o vede fuge de rupe pamantul,m-am gandit c-o s-o aduc pe cealalta de la mama si am s-o pun si pe Rebecca pe olita,ca sa aiba exemplu de urmat Axel,poate asa facem pace cu olita.

Noapte buna!

Mergi la inceput

la chestia cu olita ma gandeam si eu azi. daca nu o invat in vara asta, vara viitoare va fi cam batrana pentru asa ceva.
noi am fost in week-end la iarba verde si am lasat-o pe teo fara pampers, doar in rochita dar facea ce facea si isi ridica rochita in cap spre amuzamentul tuturor celor prezenti.

Mergi la inceput