Bebelusi din Apr 2003 (13)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Draga Mihaela cred ca am uitat sa raspund la intrebarea ta(ma lasa RAM-ul,vai de mine,e bai mare!)

Axel se scoala la 8.30 sau 9.00 si atunci incepe masa,apoi iesim afara si la 13.00 serveste ciorbita/supita,se culca iar la 17.30 piure/iaurt cu fructe+branza de vaci.Fructele dintre mese le servim din caserola in parc.
Mentionez ca se culca la 23.00

Sfatul meu e fie s-o culci mai repede,fie las-o sa doarma cat vrea ca daca o trezesti devine maraita si nervoasa si o jumatate de ora nu o sa te intelegi cu ea.O sa manance cand se scoala.
Vezi sa n-o tina mama-soacra mai mult de ora 12.00 afara,pe caldura asta.
Sara are peste zi 2 portii de somn?

Pe curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acvi spune:

Victorie,victorie!!!Azi Alex a facut de buna voie si nesilit de nimeni la OLITA!!!Si ieri a avut o tentativa insa s-a grabit si dupa ce i-am pus pampersul a mai facut un rest ,azi insa se uita fix la mine,l-am intrebat daca vrea la oala m-a luat de mina ,ne-am dus in baie a stat cumintel pe olita(a facut ferfenita o jumate de hirtie igienica,dar ce mai conteaza!!),apoi mi-a arata sa arunc la WC si a avut grija sa puna capacul!!Off,sper sa tina chestia asta,tb sa fiu consecventa(si eu si el!!)!!
Alex,doarme seara pe la 21,30-22 pina la 7,30-8 dimineata apoi are o repriza de somn intre 13-17.Nu sint obisnuita sa doarma asa mult ziua de obicei doarmea in doua reprize ,dar imi prinde bine timpul asta,ca mai rasuflu si eu.De doua zile mergem si ne jucam in parc in nisip,nu prea stie el inca cum sa se joace,dar ii place sa vada copii in jur!!
Pupici tuturor!!
Gabi si Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Salutare dragi mamici!

Cred ca nu am mai intrat pe net de 2 sau 3 saptamani...asa ca am avut de recuperat!!!!Am citit 3 pag de mesaje.
Adela am rasmas impresionata de programul tau si imi dau seama ca al meu e un parfum.Am terminat cu ex dar urmeaza licenta.....
Astazi am fost si noi si ne-am pus cercelusi!!!A plans Ioana putin dar a uitat de cum am iesit din policlinica!

Ioana isi bea lapticul la ora 8.O mai las pana la 10,10:30 poate chiar 11 im pat(daca doarme)dupa care o schimb si papa(ousor,lapte cu cereale,branza cu rosii,iaurt cu biscuiti...depinde)
trebuie sa va precizez ca copila mea este o mare devoratoare de rosii!!!Le mananca ca pe fructe...nu-i dau eu cate ar manca ea.La fructele de sezon cam facem mutritze.Vad ca cirese a inceput sa pape.Piersici,caise...nu prea se atinge.
La 1 ii dau ciorbitza de legume,schimbam pampersul si ne culcam.La 3,4 luam o gustarica.Mai nou nu se mai atinge nici de banana sau de branza de vaci.

revin mai incolo pt ca tocmai s-a trezit

multui pupici

Raluca si Ioana mica.

Mergi la inceput

Felicitarile noastre pentru Alex care face la olita nesilit de nimeni,tare as vrea sa ajung si eu in acest stadiu,dar trebe sa recunosc ca nu fac prea mari eforturi in acest sens.
Poate ma impinge Acvi de la spate,sau il dau pe Axel pentru o saptamna sa-l"dreseze"si sa mi-l trimita scolit ca acum are experienta.

Nici Rebecca nu a vrut la olita,a vrut direct pe colacul mic de WC care se punea peste cel mare,asa ca baia de serviciu era amenajata pentru ea.
Pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Tare v-ati mai lenevit fetelor. Iaca scriu eu ca sunt in weekend... toata saptamana m-au muncit copiii la scoala si acu respir si eu putin ca imi dorm fetele de amiaz.
Noi cu olita stam f. prost, adica biata Emi ar sta mititica, dar nu are cine sa o puna. Asa ca facem si pishu si caca in pampers ca e mai simplu si mai la indemana oricui. Dar promit ca odata terminata scoala asta, voi incerca sa o pun si eu la olita.
Cu trezitul, am reusit sa o scap saptamana asta la somn. Au dormit amandoua fetele mele si pana la 10 jumate si sa vezi seara ce cantari si ce rostogoliri in pat ca nu voia sa adoarma decat spre ora 12 noaptea... Acu de 2 zile am reusit sa o trezesc (cu telefonul) la ora 9 si seara sa o culc la 11. Incet, incet sper sa revenim la ora 9 jumatate seara(culcarea) si trezirea spre ora 8. Doarme un singur somn de aprox. 2 ore peste zi, dupa masa de pranz.
Ce bine Cary ca Axel al tau are exemplu pe Rebeca. Tare e bine cand poate lua exemplu de la cei mai maricei putin. Ioana mea nu vrea sa ii arate lui Emi asa ceva si la noi e diferita situatia... Emi o considera pe Ioana ca o mamica, nicidecum o partenera de joaca sau prietena apropiata de varsta. E inebunita insa dupa fetita nanutei care are aproape 6 ani si dupa alti copii de varste putin mai mari ca ea. Cei mici sunt demni de mila ei, se uita putin la ei si face o grimasa de genul: "nu poti sa mergi inca in picioare? nu meriti atentia mea" si pleaca mai departe. Ii mai plac cainii, ii fugareste de nu mai poate si daca reuseste sa prinda unul mai curatel si mai mititel il ia la flocait de-i iese parul prin caciula saracului caine si pleaca fugutza. Deja are clienti care o ocolesc.
Avem o problema mare la supermarket... pleaca de langa mine daca o las pe jos. O mai pun in carucior, dar sta cat cioara in par, adica 2-3 minute dupa care se ridica si vrea sa sara peste, asa ca o mai duc de manuta, mai trage ea de cate una-alta, insa daca o scap putin din mana, pleaca unde vede cu ochii, zambeste si saluta pe toata lumea si fuge cat o tin calcaiele, parca ar vrea sa scape de mine. Am incercat sa o las sa vad cat de departe mergi si se pare ca nu ii pasa ca nu ma mai vede in zona. M-am ascuns dupa niste rafturi si era sa o pierd (plecase prea departe) asa ca m-am dus repede si am prins-o cand am gasit-o. Noroc ca e blonda intr-o tara de negri aici si toata lumea o remarca si o baga in seama si pe oricine intreb, toata lumea a vazut-o si imi arata cu degetul incotro a luat-o.
CUm as putea sa ii explic ca nu are voie sa plece de langa mine? ca pare a nu-i pasa ca nu mai e mama??? Nici cand plec de acasa nu ii pasa. Azi dimineata tragea laptele la biberon si statea intinsa pe spate, sprijinita pe perna si cand am zis pa, nici macar nu s-a ridicat sau sa se opreasca din baut laptele, mi-a facut cu mana de parca ar fi vrut sa scape de mine mai repede...
Cu mancarea nu avem probleme, avem acum o perioada in care devoram totul si ii plac mai ales mancarurile cu gust ca: friptura, branza cu smantana cu putina sare, mazare cu carne, pireuri de legume concentrate. Ne-am bagat si la cascaval, cream cheese cu rosii, tot felul de tartinute, pastrama de vita si de pui si nu ii mai pasez mancarea decat pentru masa de pranz cand i-o da servitoarea ca ma tem sa nu se inece cu ceva.
Astazi ii voi face sarmale de vita - stiu ca ii plac la nebunie. Am papat si broccoli si conopida (cate putina) si ne place la nebunie. Salata e si asta una din preferatele lui Emi. O tai mai marunt si e inebunita sa pescuiasca ea cate o rosioara, castravete sau ardei din salata...
A inceput sa prinda dexteritate (de vreo 2 saptamani incoace) cu lingurita. Asa ca puteti incerca si voi... noi ne-am luat o furculita de plastic mititica si fara varfuri ascutite pe care o manuieste f. bine acum. Inteapa cu ea fructe moi in general si le duce perfect la gura. Acu vreo 2 zile a reusit sa pape un castron de branza cu smantana si mamaliga (amestecate la un loc) de la un cap la altul SINGURICA fara sa se murdareasca deloc pe babetica. A fost cea mai mare realizare a ei, ca in rest e ca la purcei in jurul ei cand se alimenteaza singura.
Hai ca am povestit o gramada... mai ziceti si voi. Mai dati ceva idei de joaca. Voi va uitati la tv? Emi a prins gust de teletubbies, insa nu sta mai mult de 10 min sa se uite. Ii plac mult, cand vede papuselele alea incepe sa vorbeasca pe limba ei cu ele, sa le arate cu degetul si sa ma traga si pe mine sa vin sa ii povestesc ce se intampla acolo. In rest nu pare interesata de nimic la tv. Mai arunca cate un ochi la o reclama sau ceva mai colorat cu copii, dar asta pentru cateva secunde, nu mai mult. Desene animate inca nu am incercat.
Am plecat la bucatarit - mai astept povesti si de la voi.
Pupici si numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Hop si noi, nu ca am avea vesti cu progrese cu olita sau macat singurei cu lingurita insa va admiram pe voi cei care ati reusit deja.
Noi ne laudam insa cu un nou bebe la orizont culmea tot de martie aprilie, insa 2005. Saptamana trecuta am luat si o mini vacanta de 5 zile sa ne mai relaxam si sa capatam forte proaspete, din cand in cand ne mai rasfatam ca altfel am lua-o razna.
Pico, bafta cu licenta.
Mihuletu, eu chiar te rog sa ma mai chemi la raport, asa ca nu-ti accept scuzele.
Pupici la toti bebeii.

Adela http://community.webshots.com/user/adela23_1999

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Felicitari Adela!
Sa fie intr-un ceas bun si sa ai o sarcina usoara! si bebele sa se formeze sanatos si voinic inca de pe acum, din primele zile. Si mai ales frumos.
Bune vesti!
Noi am papat azi sarmale la pranz si ne-au placut la nebunie. Si supa cu galuste de gris - iar f. f. gustoase. Acu tati ne pune la culcare asa ca mami poa' sa mai butoneze la calculator.
Mai scrieti mamici, nu fiti lenese. Ati iesit la iarba verde?
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

FELICITARI Adela! sa ai o sarcina usoara si sa ne dai de veste ce o sa aduca barza!
Uite asa se face gasca mare si unii o sa aiba tovarasi de joaca in familie,cel putin scapa si mama de grji,de joaca si are BB supraveghere de la o sora/frate.

Mamamariana s-a dus iesirea la iarba verde caci aseara a dat cu super grindina si a ploua toata noaptea,asa ca am fost pana la Moghiorosi unde Rebecca s-a dat in gargarite,pe topogan si s-a jucat frumos,iar Axel unde era noroiul mai mare hop si el,il lua pe degete si se tot minuna:
-Ce-o fii asta?
Nu a avut nici macar tentativa(spre fericirea mea)de al gusta!asa ca am scapat usor,la plecare ne-am spalat pe maine ca sa putem urca linistiti in masina,ca sa n-o murdarim.
Copiii vostri se joaca la nisip??? Axel i-a pietricele(una cate una)cu mana si le pune in galetusa,in rest nimic.Rebecca i-a aratat cum se face ,dar el a tipat le ea si a continuat mai departe.
La ora 12 am fost acasa ca sa ne adapostim de canicula,primul lucru cand aterizam este, DUS la fiecare!
Desi a ploua,caldura tot mai e,daca n-am mers la Snagov astazi,poate w-e viitor.
Pe curand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

buna fetele. din pacate nu am mai avut timp sa scriu in ultimul timp, dar asta nu inseamna ca v-am uitat:)
alexutza mea face cish la olita:) nu este cah sau pish, ci o combinatzie...cish:) a facut de 2 ori si pe covor si imi arata cu uimire :"iote!".
papam: fructe diverse: caise, piersici, banane, mere, kiwi,etc., legume: cartofi, morcovi, ceapa, usturoi, dovlecel, rosii, mai nou si linte, iaurt si laptic praf...inca nu am trecut la lapte de vaca. trecerea se face tot treptat?
in rest...danseaza, canta, se joaca, topaie in pat!!!, a invatat sa se dea singura jos si sa urce singurica.
sta la mama mea in timpul saptamanii, iar in weekend la noi. o scoatem la plimbarea de seara in fiecare zi, deci...practic ii lipsim doar ziua.
eu am avut o tentativa de a renunta la servici si de a ramane cu ea acasa pana va face 2 ani...insa trebuie sa ma mai gandesc, pt ca asta inseamna sa renunt la salariu. la mine la munca situatia este de un gri inchis, insa incerc sa ma detasez. colegele mele au demisionat, asa ca am ramas doar eu, cu toata treaba pe cap! in fiecare zi am altercatii cu "sefa", dar inca mai inghit...ufff! ea este in divort si isi varsa zilnic nervii pe angajati.
m-am luat cu ea la cearta, pt ca i-am contrazis deciziile, care afecatu copiii. intr-o zi ne-a trimis la water park cu copiii, de la ora 12.30 la ora 16.30, fara crema de protectie solara!!! atat noi, educatoarele, cat si copiii am facut insolatie si arsuri solare!
in alta zi, programase plimbare in herastrau de la 14-16!!! iar 10 copii sa fie insotiti de o singura educatoare...adica eu! am refuzat categoric si a izbucnit o cearta....
oricum, mie mi s-a acrit rau de tot de mofturile si nebuniile ei si am de gand sa mai stau pana dupa concediu (jumatatea lui august), pe care nu stiu daca mi-l va mai da ori ba...si vreau sa-mi caut deja in alta parte...aici innebunesc si eu, mai rau ca ea:)
hai ca v-am facut capul calendar cu problemele mele. va pup.

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
http://community.webshots.com/user/alinapevliuc3
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuchi spune:

Salut mamici!
Si noi avem vesti cu bebei dar nu la fel ca Adela (felicitari si numai bine iti dorim, putere, rabdare si energie sa aveti, sanatate ce sa mai zic, cit incape); desi nu se stie, munca am inceput-o dar rezultate inca nu avem.
Noi avem insa o verisoara de vineri, Ana.

In rest toate bune, ne place afara si ne place sa stea cineva sa ne povesteasca incontinuu. Am observat ca oriunde ar fi daca eu ii spun poveste lunga si ii explic cite in luna si in stele tace si asculta. Ba mai mult daca ma opresc imi arata el inspre ceva cu minuta si cere sa-i zic. Partea proasta e ca nu sint povestitoare din fire, dar ma straduiesc pe cit pot.
Cu nisipul se joaca in sensul ca il ia cu paleta si il rasfira in vint sau pune in galeata si o rastoarna. Asta face la nesfirsit si pare f incintat. Atita doar ca pe la noi pe-aproape nu sint parcuri cu nisip, doar cind mergem la buni avem nisip. Bun si atunci.
Ariel tu esti rabdatoare rau, cred ca m-as fi nevrozat rau in locul tau. Spune-mi si mie cum faci lintea, ca mazarea? Si o iei uscata la punga?

Cam atit cu vestile ca mi-am depasit recordul!
Va dulce.

Mergi la inceput