Unde crestem copilul?
Raspunsuri - Pagina 5
sinzi_ana spune:
Grea decizie...pareri pro si contra!!!
Cand mi se pare o idee buna sa il las sa infrunte scoala oriunde cand mi se pare ca va avea o copilarie mai fericita aici.
Poate ca faptul ca aici, in RO am timp de el si stau sa il invat la fiecare pas ce trebuie sa faca, imi infulenteaza parerea, dar cand ajung in Londra nu am timp nici sa ma spal pe dinti...si asta ma ingrijoreaza foarte tare...cand avem timp de copii nostri? Cat TIMP le acordam pe zi?
Sinzi si David
http://community.webshots.com/user/sinzi_ana
tinatache spune:
sinziana, spuneai ceva la un moment dat despre mama ta care este profesoara, nu? Tu ai vrea sa-l dai la aceeasi scoala unde lucreaza mama ta... cred. Asa mi se pare logic. Si acuma am sa-ti spun cam cum imi imaginez eu situatia: copilul merge la scoala, in max 1 sapt. se va sti ca este nepotul d-nei profesoare X si va fi cu semn in frunte. Apoi se va afla (nu neaparat in ordinea asta) ca vine din Anglia, ca e nepotul prof. care vine din Anglia. Deja semnul creste. Vrand-nevrand va fi privilegiat de catre personalul didactic iar copiii il vor privi cu respect, la inceput, apoi vor incepe sa-l tachineze: ce ma, cin' te crezi? s.a.m.d. Ti se pare un cadru mai bun decat ce este in Anglia? Cine poate sa-si educe copilul mai bine decat un parinte? tu vei fi departe, in situatiile in care vine acasa cu o vanataie nu-l vei putea incuraja, nu-i vei putea spune o vorba buna. Ii va spune mama ta, dar ea e bunica, nu mama. Oricat de experimentata ar fi e o diferenta intre tine si ea.
Un alt aspect ar fi calitatea invatamantului prezent din Ro. Nu mai este ce era. Eu aud parinti care se plang, copiii sunt lasati cam de capul lor...
Desi am auzit multe lucruri mai putin bune si despre scolile din Germania, eu am incredere ca va fi bine. Parintii tind uneori sa lase prea mult in grija scolii si prea putin in a lor. Parintii mei nu au pierdut ore intregi facand lectiile cu mine, dar acum situatia e alta, nu poti lasa copilul chiar singur. O simpla intrebare "ti-ai facut lectiile" nu ajunge. Nici sa socotesti in locul lui dar o incurajare, o lauda, o intrebare in plus fata de ce scrie in problema respectiva... ajuta mult!
Indiferent ce decizie vei lua probabil ca peste 10 ani te vei intreba daca a fost cea mai buna. Asa e viata asta, ne pune la incercare si nici macar nu ne da apoi un raspuns clar.
Si ca sa inchei, am sa raspund asa cum vedem noi lucrurile: am venit aici, am mai facut un copil si il voi integra aici pana la capat, daca ne ajuta Dumnezeu. Casa lor e aici, cu bune si rele. aici tb sa invete sa devina oameni pt ca aici vor trai. Nici un loc de lume nu e numai cu bune, noi trebuie sa-i invatam sa se descurce printre rele, sa le inteleaga si sa se fereasca. Sa stie ca exista alcool, droguri, tigari pe lume dar sa stie si ca te pot ucide. Sa stie toate astea pt ca inevitabil se vor lovi in viata de zi cu zi cu ele. Si sper din toata inima sa reusesc sa scot niste oameni din ei. Impreuna cu scoala dar in primul rand noi, parintii, avem aceasta responsabilitate.
Cristina
sinzi_ana spune:
Ai dreptate Cristina, foarte frumos te-ai exprimat. Cred ca dintre toate cel mai interesant a fost mesajul tau. Cred ca e bine sa il integrezi complet, acolo unde va fi acasa pentru el.
Cat despre mot in frunte, nu prea e asa, eu am fost mereu "fata doamnei de romana" si nu prea esti cu mot in frunte, la un moment dat am avut-o si diriginta!!! Si mama imi povesteste, eu nu imi aduc aminte, ca aveam 10 ani si stateam in banca si cand trecea pe langa mine, ii spuneam in soapta ca ea nu e doamna profesoara ca e mama mea.
Cred ca m-ai convins ca "trebuie integrat complet"...daca vor aparea probleme ne vom lupta cu ele...
Multumesc, Sinzi si David
Maria2 spune:
Pentru mamica dulce: am vorbit cu un prieten care preda la o scoala WALDORF in Romania si mi-a spus ca este o metoda e invatare putin diferita de cea clasica in sensul ca se pune mult accentul pe comunicare si nu pe inmagazinarea informatiei. In Romania insa nu este decat pana la clasa a 5a si multi parinti se plang deoarece copiii nu fac fata la cerintele scolilor normale atunci cand continua acolo. Poate in Germania nu o fi problema asta dar oricum nu este o problema reala la gradinita.
Tot pentru mamica dulce:am citit subiectulcu biberoanele noaptea si voiam sa sti ca si eu am patit la fel cu primul meu copil adica pana la 5 ani a baut lapte noaptea si mi-a fost imposibil sa o dezvat dar acum nu are probleme cu dintii. Bineinteles ca nu e bine dar e mai rau sa faci o psihoza din asta si sa te gandesti mereu la acei copii care dorm de la ora 9 la ora9. Daca este sanatos copilul si multumit in general eu una nu m-as agita.
mp