Unde crestem copilul?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sinzi:

La obiect: eu sint multumita. Ma repet, dar hai ca sint mindra de baitul meu. Nick are doar 6 ani si trece in clasa II, vorbeste 3 limbi (engleza, romana si greaca), citeste la nivel de clasa V.

Am cautat mult, am pus mii de intrebari in stinga si in dreapta si fac un efort financiar pentru ca vreau sa stie si despre ortodoxie.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Bully-ism exista in Romania de cand ma stiu, numai ca nu i se gasisse nici un nume, numai ca pe nimeni nu interesa fenomenul la scara asa cum este in zilele de azi. Am asistat la astfel de acte de bully-ism inca din gradinita, nu va suparati, si pana in liceu (la faculatate era alta poveste)... si-am crescut in Romania.
Multora dintre voi poate ca actele de violenta ale colegilor asupra altor colegi de clasa sau de scoala v-au scapat din vedere, dar mie una nu: si erau atat fete cat si baieti care aveau procupari d-astea "americanizate". Generatia actuala de parinti cu copii in pragul scolii sau deja la scoala sunt oripilati de acest fenomen de parca el s-a nascut ieri, de parca ar fi o plaga a noii societati. Oameni buni, asa ceva a exsitat si pe vremea copilariei noastre si nu cred ca se intampla cu o frecventa mai mica decat se intampla in scolile americane. Numai ca discriminarea copiilor nu se facea pe criteriu etnic (decat cand era vorba de tigani), ci de regula pe criteriu social sau pur si simplu pe criteriul "ochi frumosi".
Parerea mea este ca parintii ajunsi acum in strainatate, datorita faptului ca nu au cunoscut sistemul de invatamant respectiv pe pielea lor, au tendinta de a deveni mai suspiciosi in ce priveste rigorile acestuia. Plus ca de cele mai multe ori, odata cu emigratia, cresc si pretentiile emigratilor si devenim si mai sensibili la anumite aspecte (cum ar fi relatiile dintre copii la scoala etc.). In fond, aceiasi parinti de i-ai muta cu copii cu tot inapoi in Romania ar deveni imediat nemultumiti de sistemul de acolo. Tindem un pic sa idealizam scoala ce-am facut-o noi cand eram copii si sa observam mai putin obiectiv aspectele actuale.

Concluzia mea este ca a cuiva mai sus, cel mai mare factor de influenta al bunului mers al unui copil la scoala raman totusi parintii. Conteaza bine-nteles si scoala, dar.. parintii raman cu un rol hotarator, dupa mine. Nu incercati sa mai acuzati sisteme, ci gasiti solutii cum sa profitati sau sa completati cat mai bine ceea ce un sistem va ofera.

21+ sapt DNP 1 nov.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

mihiasiro,eu am pus intrebarea despre waldorf pentru a afla alte pareri,ca daca intreb la ei stiu dinainte ce imi spun.Stiu ca sunt si in ro scoli din astea dar nu cunosc pe nimeni care sa le fi urmat.
mai bine ma mut la viata in germania

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Desi scoala de stat australiana nu ma incanta deloc, exista totusi cateva variante. Scolile particulare din Australia sunt accesibile si foarte diverse, exista scoli cu caracter religios dar exista si scoli particulare cu caracter academic, unde se pune accentul pe studiu. Poti sa alegi o scoala in care se pune accentul puternic pe religie, sau o scoala unde se face religie moderat, sau o scoala fara caracter religios, scoli care incearca sa scoata cat mai mult de la copii (academic) sau altele care ii lasa pe fiecare in ritmul lui atat timp cat sunt fericiti, sunt scoli de fete si scoli de baieti, etc.

Marele avantaj aici sunt scolile 'selective' de stat, acestea sunt licee cu caracter academic unde copiii se inscriu la examen doar daca doresc. Se dau 3 examene, engleza, matematica si aptitudini, toate 3 examene sunt de fapt teste de inteligenta. Fiecare scoala are un anumit punctaj pentru admitere, nu exista un numar limitat de locuri, toti copiii care fac punctajul sunt admisi. Aceste scoli sunt de stat si fara taxa, nivelul la care se preda aici este mult peste cel din scolile obisnuite, se dau examene frecvent iar parintii sunt tinuti la curent cu evolutia copilului. Aceste scoli sunt destul de controversate insa, unii parinti spun ca copiii au avut probleme, un copil foarte bun dintr-o scoala normala se trezeste intr-un mediu in care nu mai este pe primul loc si cei din jur sunt foarte competitivi, pe de alta parte multi copii care au absolvit aceste scoli sunt foarte multumiti ca nu au fost nevoiti sa se simta prost ca le place sa invete si nu a fost nevoie sa faca pe prostii pentru a fi acceptati in mediul unui liceu normal, au putut sa se poarte firesc, sa puna intrebari, sa aibe rezultate bune fara sa fie etichetati si fara sa le fie afectata 'popularitatea'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria2 spune:

Cred ca ceea ce spune mamica "Ocebine"este perfect adevarat.Si mie mi-a fost frica gandindu-ma<nu mai gasesc nicaieri minunatele scoli romanesti.> iar acum imi dau seama ca fetita mea nu ar fi stiut nici jumatate din ce stie daca ar fi invatat acolo. Nu mai vorbesc de stresul enorm al cadourilor si favorurilor. Este extrem de importanta relatia parinte-copil, si cred ca aceasta densitate foarte mare de profesori in familia ta, te poate duce la o necunoastere a situatiei reale din Romania. E clar ca daca va incepe scoala in UK nu va fi un intrus, pe cand daca va aparea la un moment dat are mult mai multe sanse de a deveni un "intrus".

mp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Eu am fost speriata de istoriile romanilor cum ca scoala in Ca este proasta. M-am interesat mult si am decis s-o dau pe fata mea la o scoala privata incepind cu clasa I (acum trece in a II-a) deci experienta noastra se reduce la o singura clasa si o sa va spun ce am vazut eu in anul asta.
Scoala ei are un regim foarte strict de disciplina, chiar exagerat as zice eu. Contrar a ceea ce auzisem a avut foarte multe lectii si foarte variate nu numai abecedar si matematica. A avut 4 sesiuni de examene !! la citire (franceza) , dictare, compozitie, intelegera textului, matematica, stiinte. Au un dosar in care ni se dau lectiile pe toata saptamina. A avut foarte multe manuale, chiar si la muzica si arte platice, morala, stiintele naturii, stiintele umane ...
Nivelul clasei este foarte inalt si competitia maxima dar mie mi se pare ca asta se datoreaza in egala masura scolii ci si parintilor care se ocupa de parinti. Au piscina si patinaj (iarna) saptaminal.
Mie mi-a trimis mama din Ro si manualele din Ro pt clasa I si mie mi se pare ca ea face mai multe la ea la scoala si cu siguranta mult mai divers. A invatat sa scrie si sa citeasca si in franceza si in engleza si de la anul incepe spaniola. Eu nici n-am indraznit sa incep cu romana ca mi-a fost frica ca o bag in ceata de tot.
Au avut probleme de rezolvat in grup si au trebuit sa invete sa se organizeze.
Cred ca depinde enorm de scoala (fie ea publica sau privata) si mai ales de norocul de a avea un profesor bun si ca nu ar trebui generalizat sub nici o forma.
Iar chestia cu olimpicii romani ... face parte din folclorul romanesc. Tin sa va spun ca sint cel putin la fel de multi americani premianti la aceste olimpiade si asta nu este o dovada nici a faptului ca invatamintul romaesc sau american este mai bun decit altul. Aceste "echipe" sint antrenate separat de o echipa de profesori dedicata iar copiii sint deosebit de talentati d ela natura si au tras din greu mereu iar familia i-a sprijinit si s-a ocupat de ei.
Ca fapt amuzant am cunoscut un bulgar care si el stia ca bulgarii rup gura tirgului la olimpiade si sint cei mai tare din parcare...

Numai bine,


Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Noi abia l-am inscris pe cel mare la gradinita si sint foarte multumita. Au activitati variate, educatoarele sint tinere si civilizate, fac excursii in natura. Inainte de asta a stat citeva luni bune la bunici, in Bucuresti si nu a avut nici un fel de probleme de acomodare. De citeva ori mi s-a plins de agresivitatea copiilor de la gradinita din Romania. Aici, insa pare sa se inteleaga mai bine cu copiii.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

nu stiu cata relevanta are, dar se tot vorbeste depreciativ despre parintii americani si scolile de aici. noaptea trecuta mi-a fost dat sa fiu intr-un grup de 26 de persoane, dintre care 7 copilasi, varste intre 5 si 12 ani. evenimentul a fost unul stiintific, sa zicem, si a presupus o rabdare de vreo 6 ore, plus interes real fata de fenomen. am ramas uimita si pe deplin admirativa fata de comportamentul copiiilor implicati in actiune. si ii consider reprezentativi pentru marea masa a populatiei. cinste lor ca stiu sa si-i educe si sa si-i creasca, pur si simplu cinste lor.

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Draga Sanzi-Ana,
Adevarul e ca lucrurile difera de la scoala la scoala si depiunde si de zona unde locuiesti.
Ce iti pot spune eu (atat cat stiu) depre invatamantul din Uk vezi mai jos:
1.Profesorii se ocupa mult mai mult de copii,in sensul ca sunt scoli unde in fiecare dimineata un profsor ii asteapta pe copii la statia de autobuz sau metrou,sunt mult mai responsabili decat mult profesori din Romania.Exemplu:trimit lunar rapoarte cu situatia scolara a copiilor,ii supravegheaza mult mai bine in pauze,cand pleca acasa in fiecare zi sta un profesor la poarta si da mana cu toti copii si cu persoana care ii ia de la scoala .Deci nu oricine iti poate lua copilul de la scoala!
2.Exista ''detention'' adica un fel de pedeapsa daca scolarii nu isi fac temele.Asta inseamna ca vin frumos sambata sau raman peste program si sunt pedepsiti sa muncesca in plus sa isi faca temele.
3.Bataia nu se mai practica aici!
4.Intr-adevar nu au atatea cunostinte teoretice ca Romania ,dar si din randurile lor ajungmari personalitati,inventatori, profesori universitari,specialisti de marca in It, doctori renumiti, etc.
Si apoi ce folos ca un copil roman stie ''n'' formule la chimie sau fizica , si nu stie sa se descurce in viata.Aici un copil de 10 ani stie ca daca ti se electrizeaza haina ...e energie statica:)
De la10 ani stiu sa raspunda la telefon, sa se recomande , sa caute informatia.Numai sa vezi ce tactici aplica cand vine ziua mamei.Cautari pe net, sublinieri in carti, reviste, planuri cum sa adune banii, cine ce procent pune pt cadou, etc

5.Ce nu-mi place e programul prea lung 8-3.30 si faptul ca nu pot avea niciodata o masa de pranz adevarata .Eu au o singura masa calda la ora 5 dinner-ul.Ma cam ingrijoreaza stomacelul lor!

6.Ai posibilitatea de a alege si iti poti da copilul la scoala particulara care iti place.
7.In general, programul in scoli e f strict,nu merg imbracati oricum , ci numai in anumite uniforme,sunt pedepsiti (in mod pozitiv) daca nu isi fac temele, parintii pot cere o intrunire cu profesorii oricand.Copii sunt in general modesti chiar daca parintii is bogati!Mai rarut da englezul copilului punga cu bani si il lasa sa cumpere ce vrea...

Nu cred ca ar fi bine sa dai copilul la scoala in Romania pt 4 ani, asa ii faci mai mult rau,ruptura dintre cele 2 medii putand sa il afecteze pt mult timp.
Apoi aici sunt o gramada de minoritati si in fiecare clasa nu e numai copilul tau imigrant,deci nu e singurul!

Comunicarea cu copilul,faptul ca il inveti cum sa se apere si sa se impuna,si alegerea unei scoli adecvate te pot scuti de multe probleme.
Pupici,
Cristina




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

cristina - bag sama ca nu traim in aceeasi anglie!

fie-mea, la 13 ani, a trecut deja prin 4 scoli in tara asta si nu am primit rapoarte lunare de la nici una. un raport pe materii la sfarsit de an si unul sau maxim doua - in timpul anului - astea pe jumate de pagina indicand daca este copilul 'on target' sau 'plus target' sau 'minus target'.

de asteptat la autobuz sau metrou - nici vorba - la usa scolii - da. si intra-adevar pe ai mici nu-i lasa sa paraseasca scoala pana nu vine persoana desemnata sa-i culeaga.

asta cu detentia este apa de ploaie - este singura 'pedeapsa' pe care profii o au la dospozitie, este pierdere de vreme, fie-mea pierde autobuzul si trebuie sa ma organizez eu s-o iau de la scoala, nu face nimic in jumatea aia de ora (rar o ora), stau de vorba intre ei. se foloseste pentru ca nu exista note si incheiere de trimestru sau an... fie-mea n-a mai fost la scoala de la 1 mai si nu este nici un bai, la anul merge direct in clasa urmatoare... clar ce accent se pune, nu?

bataia? unde se mai practica? si oricum in romania bataia a fost abolita pe vremea comunistilor, pe cand aici generatia mea inca-si mai aminteste cum a luat-o pe coaja prin scoli...

eu n-o trimit la scoala sa invete sa raspunda la telefon, etc...

partea cu alesul este doar o vorba ca sunt atatea conditii si reguli ca sa fii acceptat la o scoala de stat considerata buna... iar la particulare - preturile sunt... deosebite, dar nu au obligatia sa urmeze o programa, sunt stat in stat.

copiii sunt draguti si prietenosi - din cand in cand mai baga cutitul unul intr-altul pentru cate vreun mobil sau te miri ce...

Mergi la inceput