Unde crestem copilul?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

alba,e groaznic ce ai povestit,despre verisorul tau.Dumnezeu sa.l ierte si sa le dea putere parintilor...cat de cumplit trebuie sa fie pentru ei.acum e de prisos sa mai spunem ce ar fi trebuit facut ,dar,
poate, daca i.ar fi insuflat o altfel de dorinta,aceea de a izbuti sa iasa din mediul acela...poate ar fi invatat pe branci s-ar fi autodepasit si...intotdeauna este asa..daca..daca..
Imi pare nespus de rau.

totusi...nu stie nimeni nimic despre Waldorf??Sotul meu tine neaparat sa-l dam pe Marc acolo,gradi+scoala si mi.ar placea sa stiu si parerile voastre sau ce stiti despre inscriere,costuri etc
anca

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

quote:
Originally posted by mamica dulce

totusi...nu stie nimeni nimic despre Waldorf??

Daca am citit bine, in mesajul anterior spuneai ca e o scoala Waldorf aproape de tine.
Cel mai simplu mi se pare sa te duci direct la ei sa vezi cum functioneaza (sau cauta pe internet).
Scoli waldorf exista si in Ro - eventual poti sa te interesezi si acolo.

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by sinzi_ana
Si olimpicii nostrii pleaca in Sua, pentru ca au devenit olimpicii in Ro, deci sistemul ro functioneaza mai bine ca sistemul usa!!! Invatamantul Ro ii formeaza si altii profita!!!

scuza-ma, dar eu nu inteleg rationamentul care a stat la baza acestor afirmatii.... deci daca Ro are olimpici, asta coduce la concluzia obligatorie ca altii nu au? iar daca olimpicii aleg de capul lor sa nu ramana in tara care i-a format, precum spui, inseamna ca i-a furat cineva cu arcanul ca sa profite de pe urma lor? nu inteleg nici cum vine aia pleaca in alta parte tocmai pentru invatamantul in tara de origine e mai bun decat cel din tara unde vor ei sa plece? adica se duc cu buna stiinta la ceva mai rau? asta e deja masochism si n-are nici logica.
-----

Alba, abia acum am citit mesajul tau, imi pare nespus de rau, condoleante

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Copiii meri merg la scoala particulara greaca ortodoxa. Baiatul cel mare are 6 ani si intra in clasa II iar cel mic incepe pre-K la toamna.

In opinia mea depinde de parinti foarte mult. Trebuie sa te intereszi de toate optiunile pe care le ai: ce fel de scoala, citi profesori/elevi, samd. Aici cred ca problema este ca parinti nu se implica atit de mult ca noi in educatia copilului si asteapta mai mult la profesori.

In clasa la Nicholas sint doua fetite romance. Parintii au refuzat orice contact (telefonic sau altfel) pe motiv ca sint prea ocupati. Fetitele au 8 ani si termina clasa I ca baiatul meu de 6 ani. Ele sint lasate la scoala pina la ora 6pm cind vin parintii sa le ridice de la scoala. Acei parinti habar nu au de ce teme (am fost nevoita sa sun odata pentru ca Nick a lipsit) sau la ce nivel citesc copiii lor.

Reusita la scoala depinde foarte mult de acei "7/6 ani de-acasa)". Daca esti apropiat de copil si interesat in tot ceea ce face cred ca marea majoritate (nu pot spune ca toate) pot fii preintimpinate. Conteaza foarte mult cit lucrezi cu ei si acasa, sa-i pui sa citeasca, expus la cultura (muzeu, teatru, etc), implicat in discutii cu parinti.....

In primul rind trebuie parintele sa-si faca homework-ul si apoi copilul urmeaza.

PS - BellaDonna - Aici nimeni nu iti poate pune copilul pe Ritalin (sau alte medicamente pentru hiperactivitate) asa degeaba. Asta presupune ca exista deja probleme cu acel copil iar pe parinti putin ii intereseaza. Nu raspindii te rog informatii total gresite si rauvoitoare!!!

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by sinzi_ana
Si olimpicii nostrii pleaca in Sua, pentru ca au devenit olimpicii in Ro, deci sistemul ro functioneaza mai bine ca sistemul usa!!! Invatamantul Ro ii formeaza si altii profita!!!

scuza-ma, dar eu nu inteleg rationamentul care a stat la baza acestor afirmatii.... deci daca Ro are olimpici, asta coduce la concluzia obligatorie ca altii nu au? iar daca olimpicii aleg de capul lor sa nu ramana in tara care i-a format, precum spui, inseamna ca i-a furat cineva cu arcanul ca sa profite de pe urma lor? nu inteleg nici cum vine aia pleaca in alta parte tocmai pentru invatamantul in tara de origine e mai bun decat cel din tara unde vor ei sa plece? adica se duc cu buna stiinta la ceva mai rau? asta e deja masochism si n-are nici logica.
-----

Alba, abia acum am citit mesajul tau, imi pare nespus de rau, condoleante

Authority Zero

Nici eu nu inteleg, daca tot e convinsa ca stie ce-i mai bine pt.copilas, ce nevoie mai e de parerile altora?Oricum, succes!
Ramona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Ocebine eu nu scot din "burta" asemenea informatii, si nici nu scriu ca vai de mine sant eu inadaptata si nu imi plac americani, din contra apreciez aceasta Tara si nivelul ei de civilizatie si nu arunc cu rosii.
Depre asa ceva sa vorbit si la TV iar daca urmaresti stirile si emisiunile lor sti despre ce vorbesc , fetita mea are 4 ani si e hiperactiva si crede-ma ca sant ingrjorata.
Conchita , chiar a fost un caz in Florida , unde in autobuz un copil a fost batut de colegii lui, nu era doar unul erau mai multi si il loveau tot timpul cu picioarele si cu pumni, imagini de cosmar care eu cred ca nici un parinte nu si-ar dori pt copilu lui ,deci un
parinte poate cere sa fie o camera ascunsa daca copilu ei are probleme.
Si nu e doar un caz izolat asa ceva se petrece in fiecare zi , asta nu inseamna ca daca noi santem emigranti si avem o stare materiala poate mai buna si ne permitem scoli" particulare"(eu una nu cred ca o sa-mi pot permite) copii nostri sant mai feriti,
Au fost mai multe emisiuni la tv despre asa ceva si probabil vor mai fi , chiar si la Oprah , a fost o emisiune cu mai multi copii care erau si sant bullied la scoala, si au aratat imagini filmate cu camera ascunsa,, un copil spunea ca aproape nu exista zi sa nu fie batut din 30 de zile 29 ia bataie , imagini de cosmar.

Dar prefer sa nu mai vorbesc despre asa ceva , si nici nu am sa mai raspund provocarilor.si ma gandesc serios daca o sa mai intru pe forum sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

alba - m-am cutremurat citind... sincer imi pare rau.

ma doare superficialitatea de care da dovada noua generatie si scara asta a valorilor rasturnata cu fundu'-n sus.

de sistemul scolar din uk cred ca nu-i nimeni mai dezamagit si nemultumit ca mine. fie-mea avea 3 ani cand am adus-o aici, a trebuit sa ma agit (telefoane, scrisori) sa-i gasesc un loc la o gradinita (cica erau toate pline) si m-am considerat norocoasa cand i s-a oferit cate o ora jumate 5 zile pe saptamana; asta pentru ca am cunoscut lume cu copii la gradi doar 2 zile pe saptamana. imi amintesc ca mai mare daraua era - o taram jumate de ora pe drum, pana ajungeam inapoi acasa, beam cafeaua si mai mutam cateva obiecte de colo-colo trebuia sa ma duc sa o recuperez, ajungeam acasa la 12 sau chiar mai tarziu daca ne mai opream in parc si uite asa jumate de zi dusa si eu nu facusem mare lucru... distrugator pentru sufletul meu. drept este ca nu m-a costat nimic.

apoi am mutat-o la gradinita colegiului unde faceam eu niste cursuri - program lung - de la 9 la 2-3-4, depinde cand terminam eu - a costat o avere, plateam cu ora (era vreo £7/ora, acum 9 ani). si tot eu ii dadeam si pachet ca in afara de un biscuitel si niste lapte si suc nu capatau nimicuta.

prestatia educatoarelor am evaluat-o de la grozav la superb. nu am avut nici o obiectie cat de mica (eu fiind cam mofturoasa din fire si totodata profesoara).

financiar vorbind 'noroc' ca se incepe scoala devreme - in trimestrul in care fac 5 ani, si ca scoala are program cam 9 - 3. 6 ani de scoala primara i-a petrecut in 3 scoli, ca ne-am tot mutat cu casa, a fost in functie de invatatoare/invatator, a mers una calda - una rece: un an am fost super multumita si un an mi-am smuls parul...

observati directia? de la super la smuls parul?

dezastrul m-a lovit cand am ajuns la scoala secundara, la 10 ani trebuie sa dea un test care este de fapt un test de inteligenta (am ramas paf cand am vazut teste din anii precedenti, eu credeam ca va fi din materia studiata in 6 ani de primara; asa ca am lucrat cu ea ca nu am avut incredere sa-i iau meditator, nu cunosteam pe nimeni sa ma pot baza cum eram eu invatata la bucuresti), opteaza pentru 3 scoli, i se ofera un loc (nu neaparat la una din cele 3 scoli!; noi am avut noroc si a intrat unde i-a placut ei, nu si mie...).

daca la primara nu mi-am facut probleme - ca-i cam la nivel de gradinita in romania, la secundara mi-a venit sa urlu la luna - profi extrem de slab pregatiti, fie-mea n-a umplut nici macar un caiet subtire intr-un an la nici o materie, nu au manuale acasa, nu am nici de unde cumpara, sunt la scoala cateva pe care elevii le vizioneaza ocazional la lectii, nici de la biblioteca nu pot lua acasa, dupa ore nu poate sta la biblioteca ca-i deschisa doar vreo jumate de ora si oricum ar pierde si autobuzul. lectii acasa - putintele si la un nivel de gradinita (la 12 ani decupeaza foi de hartie sa faca dantelarie), nu am acces la programa ca macar sa pot face acasa ceva... plutim... baza este internetul, orice tema are pe net se rezolva, mie mi se pare cam unilaterala sursa de informatie.

momentan fie-mea nu are loc la scoala ca eu n-o mai las unde este inscrisa (poveste lunga - ni s-a spart casa de catre 2 colegi ai ei si nu consider normal ca ea sa dea ochii zi de zi cu ei)... inspectoratul nu misca un deget, m-au lasat pe mine sa aplic la ce scoli vreau, procedura este lunga ca deh, pline scolile, scriu la scrisori, dau la telefoane, ma duc la tot felul de comisii independente (asa-zise) cu jalba in protap...

pana la urma s-ar putea sa ma hotarasc s-o scolesc acasa, este legal, se pare ca nu-s eu prima si singura nemultumita, exista asociatie a parintilor care-si tin copiii acasa. o sa-mi fac o provizie serioasa de paracetamol (clar ce dureri de cap ma asteapta) si ma voi inhama.

referitor la scolile din romania - m-a batut si pe mine gandul la un moment dat dar am discutat cu prietenele mele (care au copii in sistemul de acolo) si toate m-au sfatuit sa stau pe craca mea ca scoala in romania nu mai este ce era cand am trecut noi prin ea ci a luat-o pe urmele vestului. si sa nu uitam sa punem in balanta si partea aia cu diferenta intre patalama de romania versus de uk.

deci care-i solutia? habar nu am. da' mi-am mai descarcat si io sacu' aici cu voi - multam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

De curiozitate....cei care studiaza de ex. Imperial College in London...nu sint cei cu scoala terminata in Anglia? Sau cei la MIT ...nu sint cei din US?
Se crede cumva ca Ro ii pregateste si educa mai bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ca si in Romania exista scoli bune si scoli rele. Nu vreau sa compar (ma rog, pe vremea mea probabil lucrurile s-au schimbat mult) Liceul Pedagogic din Bucuresti cu o amarita de scoala din Ferentari. Probabil ca si la scoala din Ferentari vre-un amarit de copil roman este batut zilnic de tigani.

Hai sa fim seriosi aici. Este vorba de viitorul copilului. Nici in Romania nu l-am trimite la o scoala proasta. Iar in Romania pretul medicamentelor ar impiedica profesorii sa ii umfle cu pe copii cu antidepresante

In mare sistemul este bun. Ai capacitatea sa-ti trimiti copilul la o scoala buna. Exista burse, copilul poate fii promovat inainte de vreme daca este capabil, sint scoli pentru copii dotati, posibilitatile sint multe si dese. Trebuie sa le cauti nu sa stai cu capul in pamint ca un strut.

Si fie vorba intre noi, nu de la Oprah imi iau stirile ca si ea trebuie sa mai isi ingroase putin portofelul....nu cred ca ar avea vre-o emisiune fara senzatie. Sint execeptii si fenomene peste tot. Asta nu inseamna ca asa se traieste. Daca ar fii sa ma iau dupa ziarele in limba romana de aici cu stiriile din Romania nu vad decit:

* abuz fizic la sotii (barbatii isi bat nevestele) in crestere
* toxicomanie
* furt
* omoruri in crestere
* frauda

Si asta este Romania? Poate, dar poate este si o exagerare, sau poate sint doar exceptiile.

Hai sa vedem totul in intregime, nu pe bucatele si sa discutam concret.

Eu am spus si mentin: depinde de parinti. Cit de mare este interesul, cit te poti informa si cit de strinsa este legatura parinte/copil.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex3.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick3.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu doar incerc sa aflu pareri...in plus de cele pe care le am!!!
Adica de la parintii care au copii inscrisi intr-un sistem de invatamant altul decat cel romanesc.
Discutia a deviat...
Pentru ca pe mine ma ingrozesc scolile englezesti...copiii de acolo si comportamentul lor social.
Ma refer strict la scoala generala, care din care am vazut e cea mai dificila.
"Conchita , chiar a fost un caz in Florida , unde in autobuz un copil a fost batut de colegii lui, nu era doar unul erau mai multi si il loveau tot timpul cu picioarele si cu pumni, imagini de cosmar care eu cred ca nici un parinte nu si-ar dori pt copilu lui ,deci un
parinte poate cere sa fie o camera ascunsa daca copilu ei are probleme.
Si nu e doar un caz izolat asa ceva se petrece in fiecare zi , asta nu inseamna ca daca noi santem emigranti si avem o stare materiala poate mai buna si ne permitem scoli" particulare"(eu una nu cred ca o sa-mi pot permite) copii nostri sant mai feriti, "
Tocmai de ce spune BellaDonna imi e mie cel mai frica!!! Ce mama nu ar fi??? si nu ar vrea sa isi protejeze puiul cu pretul oricarui sacrificiu???
Ma intereseaza experientele voastre, cele cu copii la scoala..si nu mai fac nici o afirmatie, imi e greu sa ma exprim in scris la ora asta...si e asa mult de discutat ca mi-ar trebui o zi numai sa incep introducerea.
Deci sunteti multumite de sistemul scolar din tara in care locuiti? Din toate punctele de vedere...
A! Nu ma intelegeti gresit, respect tara in care muncesc si care m-a "adoptat", nu ma simt o inadaptata, si ii admir ca sunt mult mai civilizati ca noi si stiu sa puna in practica vorbele, spre deosebire de romani!!!
Dar am si eu un fix cu scolile, nu sunt impacata...
Sinzi si David

Mergi la inceput