Greseli gramaticale...cine si de ce le face?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by tinatache

DAR! ma deranjeaza extarordinar de mult sa citesc: "i-mi dati", "i-l vad" s.a.m.d. De multe ori nici nu termin de citit, ma enerveaza si inchid.

Cristina

Pe mine ma deprima greselile de felul asta, mai ales ca uneori apar chiar in titlu si, cum se zice, "sar in ochi". Cand pui o liniuta unde nu trebuie e clar ca n-ai facut-o din graba pentru ca asta presupune sa apesi pe o tasta in plus. Greselile gramaticale au o singura explicatie: autorul a uitat ce-a invatat la scoala sau n-a invatat niciodata cum trebuie. Cunoasterea unei limbi presupune si forma scrisa, nu numai forma orala.

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Ce facem atunci cu o mamica ce e plecata de 10, 15 ani din tara, nu a prea folosit limba scrisa si se simte nesigura, pe buna dreptate, pe gramatica ei? Eu am cunoscut oameni extrem de inteligenti, tari de tot la mate, chimie, programare, cu o minte brici, care stateau destul de prost la capitolul ortografie. Si chiar la capitolul exprimare :) Nu-i scuz si nici nu spun ca e laudabil. Pe un forum pentru copii, si nu numai, ar trebui sa primeze alte criterii de evaluare :) In loc sa inchideti enervate subiectele cu greseli, se poate incerca un PM amabil si prietenos in care sa semnalati problemele mai grave.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Eu sint de 14 ani plecata si scriu foarte putin in Romaneste mai mult citesc, germana nu o scriu deloc ca nu ma interest dar de citit citesc asa ca greseli cred ca am destule dar dupa ce trimit mesajul mai vad si la altele nu mai sint sigura.Limba nu am uitato si nici nu o sa o uit vreodata dar la scris cam las de dorit stiu.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TORIA spune:

Na vedeti ce batuta in cap sint ca acum am recitit mesajul si am vazut ca am facut greseli.

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Eu fac greseli pentru ca nu ma gandesc la ce doresc sa scriu, si cat de repede doresc sa o fac. :)

Cand observ greselile de pe forum, le editez doar cand nu-mi este lene.

O data m-a corectat cineva foarte urat cand am scris parerea despre un articol in ziar, nu a fost prea fain, de parca as fi fost analfabeta.

Fiecare greseste la un moment dat.

La Cronica Carcotasilor am vazut-o pe doamna Mihaela Tatu facand o greseala gramaticala, ea care este fixata cu asta.

Morala? Toti gresim!

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by descintec

Ce facem atunci cu o mamica ce e plecata de 10, 15 ani din tara, nu a prea folosit limba scrisa si se simte nesigura, pe buna dreptate, pe gramatica ei? Eu am cunoscut oameni extrem de inteligenti, tari de tot la mate, chimie, programare, cu o minte brici, care stateau destul de prost la capitolul ortografie. Si chiar la capitolul exprimare :) Nu-i scuz si nici nu spun ca e laudabil. Pe un forum pentru copii, si nu numai, ar trebui sa primeze alte criterii de evaluare :) In loc sa inchideti enervate subiectele cu greseli, se poate incerca un PM amabil si prietenos in care sa semnalati problemele mai grave.

D.

crina, dupa ce am vazut cam ce reactii starnesc atentionarile prietenoase... no way!! asta mi-ar mai lipsi, sa ma cert si pe privat cu vreo mamica. Eu sunt de parere ca oamenii cu adevarat educati nu fac greseli elementare de gramatica. Exista dictionare, carti de gramatica, daca intr-adevar iti dai silinta. Un mesaj se poate corecta de n ori... parerea mea!
PS: se exclud greselile facute din graba, pe astea le recunoastem imediat.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Eu cred ca sunt prima la greseli pe forum, si gramaticale si de ortografie.
Din graba si neatentie scriu uneori lucruri care nici eu nu le inteleg.
Si cel mai tare ma enerveaza la mine si asi vrea sa scap de el este scrisu cu (sharpe=sarpe;shi= si; tzine=tine). Imi este foarte greu sa renunt la tz si sh (nu stiu de unde mi se trage si de ce o fac).
Asa ca daca va deranjeaza tare sh si tz mele anuntati-ma sa imi dau mai mult silinta sa le inlatur.
Mai am o alta problemea, asta din cauza ca nu mi-a placut gramadica si nu am incercat niciodata sa o intzeleg, unde si cum, se pun liniutele... (probabil ca daca aveam un sigur prof de graamtica timp de 4 ani si ma straduiam mai tare nu eram asha incultape motive gramaticale)

Gabbriela & Julian web

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by tinatache

quote:
Originally posted by descintec

D.

crina, dupa ce am vazut cam ce reactii starnesc atentionarile prietenoase... no way!! asta mi-ar mai lipsi, sa ma cert si pe privat cu vre-o mamica. Eu sunt de parere ca oamenii cu adevarat educati nu fac greseli elementare de gramatica. Exista dictionare, carti de gramatica, daca intr-adevar iti dai silinta. Un mesaj se poate corecta de n ori... parerea mea!
PS: se exclud greselile facute din graba, pe astea le recunoastem imediat.

Cristina

Eu nu inchid mesajele cu greseli pentru ca ma intereseaza continutul, nu forma si nici nu trimit mesaje private in care sa corectez greselile. Pur si simplu le remarc (deformatie profesionala) si trec mai departe. Nu-mi face placere sa vad limba romana "maltratata" chiar de vorbitorii nativi, dar n-am absolut nici un drept sa atentionez vreun membru al forumului ca a gresit. Mi se pare un lucru nepoliticos si de prost gust. Nu consider ca cine se simte cu musca pe caciula ar trebui sa-si ceara scuze pentru ca, la urma urmei, nu suntem la ora de limba romana cand profesorul isi corecteaza elevii.
Sa nu uitam ca nimeni nu este perfect! Culmea este ca si unii care sustin ca sunt deranjati de greselile altora fac ei insisi greseli.
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Bun subiect, ma alatur si eu autoarei in rugamintea de a fi pus la "generale", aici nu intra prea multa lume....

In legatura cu greselile, sunt de acord ca a gresi e omenesc, dar a incerca sa te indrepti e la fel....Asa cum toti de aici au fost in stare sa invete modul de utilizare a calculatorului si succesiunea de operatiuni pentru a intra si posta pe forum, asa cred ca nu ar fi foarte greu sa retina ca nu se scrie "ma-i vreau" "lam facut"sau "m-ie frica.."...pentru ca daca nu apasa pe butonul corect nu pot intra pe siteul dorit, dar daca scriu gresit nu-i nici un bai...
Nu vorbim de greselile de tastare din cauza grabei, cum spunea cineva mai sus, sa pui o liniuta in plus inseamna o actiune deliberata...eu cred ca toate regulile gramaticale de care se vorbeste aici pot fi scrise pe o singura pagina si tinute la vedere pana se memoreaza...eu asa fac cand am ceva de invatat...
Nemaivorbind ca ar fi o forma de respect pentru cei care citesc, no offense...

V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Ma intreb daca cei/cele deranjate de greselile de ortografie si gramatica ale altora vor intr-adevar sa ne ajute cu subiectul asta sau doar sa ne arate desconsideratie si sa ne puna la punct. Daca eu de pilda m-as putea exprima intotdeauna cum vreau, as scrie intotdeauna corect (chiar si cand ma grabesc, ca sa nu fiu banuita ca dau doar vina pe graba)nu as avea de loc tendinta sa arat cu degetul pe ceilalti care n-o fac. As incerca sa ajut pe cei care imi cer ajutorul si atat. Daca cineva care simte ca nu stapaneste gramatica, ortografia, ar deschide un subiect prin care ar cere ajutor as intelege, dar nu inteleg de ce de obicei un astfel de subiect e deschis de partea "adversa".

Mergi la inceput