Greseli gramaticale...cine si de ce le face?

Greseli gramaticale...cine si de ce le face? | Autor: symaco

Link direct la acest mesaj

Greseli gramaticale cred ca face toata lumea...dar ce scuze aveti pt asta?

exact in momentul in care scriu..fica-mea e la mine in spate si ma trage de gat!,nici nu mai vad bine ecranul...apoi tastatura nici atata!
o alta cauza a greselilor poate fi..ca atunci cand raspundem la un subiect..scriem pur si simplu ce gandim si nimeni nu se mai gandeste unde trebuie pusa liniuta,virgula etc.
eu mi-am gasit deja doua scuze...mai sunt si altele?!

numai bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns symaco spune:

Imi cer scuze..acu am vazut unde am pus subiectul,dc moderatorii il vad si pot sa-l mute la´´discutii generale´´ m-as bucura!
va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

mie una me lene de obicei sa pun liniutze. Sau sa scriu 3 cuvinte cand pot sa le bag pe toate 'ntrunu :)). Cand am timp si kef scriu cum trebe...da' mai rar asha.:o)

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

De ce le mai multe ori, pentru ca nu stapanesc intru totul gramatica, ortografia si punctuatia limbii romane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu03 spune:

quote:
Originally posted by Adela99

De ce le mai multe ori, pentru ca nu stapanesc intru totul gramatica, ortografia si punctuatia limbii romane.

Ai dreptate, "cele" scris la un loc vine de la "acele" sau "acelea", dar nu sunt eu in masura sa-ti spun asta, dar greselile pot veni din graba sau necunoastere. A gresi e omeneste.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralu03

quote:
Originally posted by Adela99

Ai dreptate, "cele" scris la un loc vine de la "acele" sau "acelea", dar nu sunt eu in masura sa-ti spun asta, dar greselile pot veni din graba sau necunoastere. A gresi e omeneste.

G MC'mother

In cazul asta (acesta ) a fost din graba sau mai degraba din neatentie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
greselile pot veni din graba sau necunoastere. A gresi e omeneste.

G MC'mother

Asa este . Si totusi, cum se indreapta greselile (tu de pilda ai dat un exemplu)? Sau cind si de la cine sint scuzabile?

Da' de ce din neatentie, Adela??? Esti la serviciu???

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lilanda

quote:
greselile pot veni din graba sau necunoastere. A gresi e omeneste.

G MC'mother

Asa este . Si totusi, cum se indreapta greselile (tu de pilda ai dat un exemplu)? Sau cind si de la cine sint scuzabile?

Da' de ce din neatentie, Adela??? Esti la serviciu???

M-ai prins

Cred ca in privinta corectarilor "tonul face muzica" si ca nu intotdeauna e momentul potrivit, deci se cere tact din partea celui care corecteaza si dorinta de a-si indrepta greselile din partea celui corectat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Hai sa luam un exemplu concret si sa lasam la o parte mesajele scrise la repezeala sau in conditii improprii (copilul atirnat de git, seful in birou[:D, tastatura defecta)....apar aici pe forum, de ex., niste incercari literare, pline ochi de greseli gramaticale...la sfirsit, autorul cere parerea celorlati asupra stilului cu precizarea "lasati deoparte greselile gramaticale". Ce facem in cazul asta??? Ni se cere parerea, dar de ce sa lasam la o parte greselile de ortografie si dezacordurile (grele articolele astea la genitiv!!!)?? Si daca eu am pretentia de a fi scriitor, de ce ignor pretentia cititorului ca acea literatura publicata sa fie scrisa corect??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KLA spune:

Mie nu-mi place sa vanez greselile altora si daca mi se cere parerea in legatura cu vreun text publicat cu siguranta analizez continutul si mai putin forma in care este redactat.Si cum bine spunea cineva, sa nu uitam ca multi dintre noi sunt plecati de multi ani din tara si anumite greseli pot fi scuzabile.Spun "anumite" referindu-ma la erori minore;erorile grave denota ignoranta!Ignoranta este o c. atenuanta?In ceea ce ma priveste ,multe greseli le fac din neatentie si poate multe altele din ignoranta.Va salut !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Urasc sa-mi corectez mesajele si de multe ori nu o fac. Dar in ultima vreme totusi incerc sa corectez pt ca scriu repede si sar litere.
DAR! ma deranjeaza extarordinar de mult sa citesc: "i-mi dati", "i-l vad" s.a.m.d. De multe ori nici nu termin de citit, ma enerveaza si inchid.
De ce le facem? imi place sa cred ca eu gresesc din graba, nu din nestiinta. Dar unde vad aceeasi greseala de n ori e clar ca e nestiinta.

Cristina

Mergi la inceput