ce stiti despre serclaj?

ce stiti despre serclaj? | Autor: laura2

Link direct la acest mesaj

Buna,
Am nevoie urgenta de explicatii privind serclajul.Am o prietena care este insarcinata in luna a treia,iar medicul i-a spus ca trebuie sa-i faca serclaj.Ea a mai avut o sarcina oprita in evolutie in luna a doua, iar acum, pentru a fi mai sigura, doctorita i-a spus sa faca serclaj.Este speriata si cred ca daca as sti sa-i expic mai multe s-ar mai calma.
Multumesc mult pentru rabdare

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Nu stiu sa-ti spun multe dpdv medical, dar cerclajul e o metoda prin care ti se coase colul ca sa nu iasa bebele. Mie mi-au facut cerclaj la 10 saptamini si a fost mult mai bine pt. bebe si pt. mine.

Am gasit un fel de explicatie:
"incontinenta colului cervical, care creste riscul pierderii sarcinii, poate fi prevenita printr-un cerclaj".

Karina+ Bogdanel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura2 spune:

Karina multumesc pentru raspuns. Cum este operatia? Este dureroasa sau nu? Cand ti-a scos firele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Se face cu anestezie generala, speciala ca sa nu afecteze bebele si nu simti nimic. Firele se scot inainte de nastere. Daca naste normal se scot cu ceva tip inainte, daca naste prin cezariana, atunci cind se face cezariana. Mie mi le-au scos la cezariana.

Karina+ Bogdanel

Mergi la inceput