Sunt cu inima si cu sufletul in Canada !!!!

Sunt cu inima si cu sufletul in Canada !!!! | Autor: ymellda

Link direct la acest mesaj

Desi nu am apucat sa va scriu prea multe, desi sunt mereu pe fuga si poate deranjez, am citit cu mare interes cele 8 parti ale subiectului postat de Ira "Cu incredere spre Canada". Si am citit foarte multe, dar nu destule, despre Canada.
Initial, sotul meu m-a tot batut la cap sa emigram in Australia, dar ... mi-e o groaza de ganganii si reptile de nu va puteti inchipui, iar, dupa cate am citit, acolo misuna ... peste tot. Asa ca a fost nevoit sa se gandeasca la altceva - si a a juns la Canada.
Si, bineinteles, trebuie sa va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine in acest proces !!!! Oricum, dupa cate am citit pe ici pe colo, deja m-am indragostit de Canada, mai ales de munti, pentru ca sunt o mare mare iubitoare de drumetii !!!!
Si acum, normal, sa va bombardez cu intrebari si cereri:
Deci, am facut primii pasi: autoevaluarea - unde am iesit OK - zic si ei, zic si eu, astept traducerile (cred ca saptamana asta sunt gata) si, daca ne ajuta Dumnezeu, cam intr-o luna vom putea trimite dosarul spre procesare. Pana atunci mai am inca multe de pus la punct, deoarece plec in octombrie in Franta cu o bursa Leonardo - ceea ce ma va ajuta mult cu interviul - si vreau sa pun la dosar si contractul de proiect. Credeti ca mi-ar aduce un punct benefic la dosar?
Apoi, dupa cum stiti, apartamentele in Romania sunt destul de scumpe, chiar si cele mai mici, cum e si al meu, ajung la 24000 E. Daca la evaluare mi se trece aceasta suma, nu voi fi devaforizata oarecum? In ceea ce priveste asigurarile medicale sau alocatia pentru copil? Odata, din aceasta suma va trebui sa achit si o parte din costurile de emigrare, iar in Canada, atat eu cat si sotul vrem sa facem o specializare pentru a putea gasi job-uri pe calificarea noastra (suntem economisti amandoi 0 eu pe resurse umane, cu probleme de consiliere si formare profesionala, el - management si vanzari). Asa incat o mare parte din bani se duc rapid si as vrea sa am o sustinere din partea statului pentru Andra.

gata pentru seara asta. Multumesc mult pentru ajutor !!!

Alina si Andra !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

tot ce vrei si ce nu vrei gasesti la www.montreal.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Multumesc mult. De acolo am cules cele mai multe informatii, dar nu numai.
Ma intereseaza, de fapt, tot ce tine de Canada.

Alina si Andra !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Initial creeata de ymellda

Initial, sotul meu m-a tot batut la cap sa emigram in Australia, dar ... mi-e o groaza de ganganii si reptile de nu va puteti inchipui, iar, dupa cate am citit, acolo misuna ... peste tot. Asa ca a fost nevoit sa se gandeasca la altceva - si a a juns la Canada.
Si, bineinteles, trebuie sa va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine in acest proces !!!! Oricum, dupa cate am citit pe ici pe colo, deja m-am indragostit de Canada, mai ales de munti, pentru ca sunt o mare mare iubitoare de drumetii !!!!

Alina si Andra !!!

Ca fapt divers, niste prieteni de-ai nostri de aici din Canada isi fac planuri sa emigreze in Australia.

Mergi la inceput

Angela, imi poti spune cam ce motive au sa faca asta?

Nu vreau decat sa construiesc o viata mai buna pentru familia mea, in special pentru copii. Stiu ca noi suntem generatia de sacrificiu, dar ...

Multumesc !!

Alina si Andra !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

si aici gasesti www.quebec.ro
eu una nu cunosc sau am uitat etapele procesarii actelor...
Dar te poate ajuta Ira sau fetele care au emigrat de curand.
Succese maxime pe noul drum!

ange,mamica de 2 ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angela T. spune:

quote:
Originally posted by ymellda

Angela, imi poti spune cam ce motive au sa faca asta?

Nu vreau decat sa construiesc o viata mai buna pentru familia mea, in special pentru copii. Stiu ca noi suntem generatia de sacrificiu, dar ...

Multumesc !!

Alina si Andra !!!

Buna Alina,

Iti redau pe scurt motivele lor: ii nemultumeste sistemul de invatamant de aici (Ontario) si relatia copiilor (adolescenti) cu parintii lor. In ceea ce priveste al doilea motiv, ei sunt de parere ca afectiunea pe care adolescentii ar trebui sa o manifeste fata de parinti e inlocuita de o atitudine gen 'demanding', plina de pretentii (in special materiale). Si ei nu vor ca si fetita lor sa creasca intr-un asemenea spirit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Angela,

Daca numai acestea sint motivele prietenilor tai de a emigra in Australia, (sistemul de invatamant de aici (Ontario) si relatia copiilor (adolescenti) cu parintii lor) poti sa le spui ca aceste probleme exista si in Australia, ca de altfel si in alte tari, NZ, SUA, Europa occidentala....
Totul depinde de cum isi educa, creste si supravegheaza parintele copiii, ce fel de valori ii insufla si cum il indruma.

Mergi la inceput

Marimar, multumesc mult, asta voiam si eu sa spun. Nu cred ca sistemul de invatamant din Romania este unul grozav, ba mai mult, nimic nu se poate compara cu delasarea din ziua de astazi, mai les din partea elevilor si studentilor, la fel cum este incomparabil mai mic timpul pe care parintii il petrec cu copiii lor. Observ asta si la mine, de multe ori, cand nu mai am efectiv timp sa-i citesc povestea de noapte Andrei si o tot aman pe un vesnic "maine".
Mai rau decat sistemul romanesc nu poate fi.
Eu am citit si cules cat mai multe informatii pe site-urile specializate in emigrari, aici vreau sa aflu de la mamicile care sunt deja acolo sau care se pregatesc de plecare cam ce asteptari au, ce emotii le-au incercat in primele zile, saptamani etc., cum s-au adaptat, mai ales copiii, etc.?
Va multumesc mult pentru raspunsuri !!!!
Va iubesc mult de tot pe toate si sper ca decizia noastra sa fie cea mai buna pentru noi, ca familie !!

Alina si Andra !!!

Mergi la inceput

Ange, multumesc de incurajari. Multumesc de sustinere.
Oricum, si eu o sa va bomabrdez cu intrebari si probleme. Deocamdata, de-ar da Dumnezeu sa-mi vina odata contractul semnat din Frata - sa-l pun si pe asta la DCS si sa-l expediez.
Pana atunci, tragem tare cu franceza.
Pupici

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Draga Alina,
Si eu am fost in exact aceeasi situatie ca si tine, cu singura diferenta ca am trait si inca mai traiesc in mijlocul reptilelor si insectelor si sunt satula pana peste cap. Trebuie sa am grija mereu de copii sa nu iasa din casa fara sa fie atenti pe unde calca, sa verific plasele la geamuri si usi zilnic si vreau sa iti spun ca fac vanzare la tuburi nenumarate de spray la supermarket pentru ca nu suport nici furnicile, paianjenii si alte insecte nesuferite.
Asa ca, pana la urma ma felicit ca am renuntat la ideea Australia. Noi am depus deja actele pentru Quebec luna trecuta si chiar astazi am primit confirmarea din Hong Kong. Am fost atat de fericita! E primul semn ca voi pleca acolo in viitorul apropiat.
Am cunoscut multi australieni care mi-au spus ca chestia cu serpii si paianjenii e doar poveste... ca nu e chiar asa de rau, insa mi-a povestit un prieten roman care traieste in Brisbane ca dimineata se intalneste deseori cu cate un sarpe pe sosea si ca vede destul de des serpi incolaciti pe stalpi si crengi de copaci.
Oricum, eu am facut pasul. Imi place sa cred ca in Canada voi fi mai aproape de Romania si de familie, ca nu e chiar asa de la "capatul pamantului" si mai ales stiu ca sunt o gramada de romani acolo. Am trait destul printre straini, cateodata fara sa aud o vorba romaneasca saptamani intregi, asa ca vreau sa am si eu romani in preajma. Stiu ca si Melbourne are o comunitate mare de romani, dar nu e ca Montreal sau Toronto. Asa ca, m-am hotarat si am trimis si actele.
Iti urez si tie mult succes in oricare ar fi decizia ta de emigrare.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput