La France (13)
Raspunsuri - Pagina 12
Samsara7 spune:
Lulutza, sa iti traiasca motociclista! Ce bine ii sta in blue-jeans! M-am amuzat la vederea fotografiilor cu mustaciosi! Mey, dar ce cauta Anca singura printre baieti? Se vede ca s-a distrat de minune!
Si Ruxi a avut ieri kermese. Au facut o prezentare a unei colectii de moda, la care muncesc de la inceputul anului scolar, dupa pranz. Era vorba despre creatiile din viitor si Ruxi a fost "la mariée du Futur". Cand prezentarea de moda s-a terminat (foarte reusita si muzica antrenanta) fetele s-au napustit in public si si-au luat mamele pe scena sa danseze impreuna pe o melodie cunoscuta,(nu imi amintesc cum se numeste). Trebuia sa intindem mainile, sa ne rotim, sa ne unduim, in fine "très mouvementée" . M-a luat pe nepusa masa si m-am trezit in mijlocul reflectoarelor invartindu-ma ca o curca ploauata, bajbaind si cu o mare grija de a ma ascunde in spatele copilului zabauc. Alte mamici pareau ca au luat lectii dinainte, dar a meafata a respectat regulamentul si nu mi-a soptit o vorbulitza! Pana la urma am dat bir cu fugitii, spre supararea celei mici si ma amuzam de una singura descoperind alte mamici impiedicate; m-am intors la scaunul meu tiptil, rosie ca para focului! In fine, se pare ca nu s-a prea observat "balbaiala gestuala" , mi-a reusit stratagema cu pititul.
Michaela
Samsara7 spune:
Am uitat sa o felicit pe nadine! Sa ii spun Corinei ca nu am reusit sa vad cdecat o singura fotografie si nu doua cum va laudati voi. Si sa o linistesc pe Spic de Grau! Ruxandra a avut cutele acelea pe picioruse asimetrice (doua la un picior, trei la celallt). Pediatrul n ua observat nimic, eu nu stiam ce si cum pe atunci si cand i-am facut controlul avea deja 9 luni! Doctorita a zis ca ar fi tarziu in caz de...Din fericire nu era nimci anormal, nici o deformatie congenitala de sold . Radiografia e singura posibilitate, caci trebuiesc vazute articulatiile piciorului, oasele. Iradierea e necesara in cazul acesta si nu e cazul sa te impacientezi doar pentru o radiografie. Regula este sa nu se iradieze la intervale foarte apropiate.
Iti tin pumnii!
Michaela
Samsara7 spune:
Imi vine sa rad si nu ma pot abtine sa nu va zic! De cate ori caut La France, atunci cand nu e in prim plan ci aluneca mai in josul paginii, o gasesc rapid uitandu-ma la ultima postare! cand vad Oana, ma reped cu incredere! Mai Oana, mai, ce fidela esti tu! Chiar, cum mai e cu greturile!? Fii atenta ca voi posta in curand subiectul cu dezvoltarea fatului . Mai am putin de lucru la momentul culminant al nasterii.
Michaela
Aurelia spune:
Merci!Miha! mi-ai raspuns exact la ce ma framinta pe mine ,si mi-ai raspuns asa d ebine ca ma inclin si-ti multumesc ,azi tohmai am primit contractul de calificare la semnat si conventiile de stage ,si la mine tot prin alternanata este trei saptamini scoala trei saptamini stage doar ca stageul asta ti-l "da"scoala numa daca nu reusesti tu sa-l gasesti singura ,si de ce vor sa-l gasesc singura pentru a-mi alege structura in care vreau eu sa exersez caci domeniul ajutorului social este mare si in multe sectoare ,deci ma gindesc sa merg luni sa caut unul la foyerul de emigranti si unul la asociatia de protectie a femeilor batute ,astea sint doua sectoare care ma intereseaza pe mine ,pai ce sa fie BTS-ul asta e un fel de diploma bac+2 asta este nu-i mare scofala pe mine ce ma atrage mult este sfera de activitate si faptulc a e o diploma franceza caci altfel .....
cam atit ca nu vreau sa plictisesc fetele cu bazaconiile mele dac amai am ceva nelamuriri o sa-ti scriu pe PM,merci mult si din tot sufletul ,nu numai ca nu m-au speriat reflectiile tale ci m-au inversunat si mai mult ,va doresc un weeck-end placut la toate ,noi plecam la ocean mine la St.Nazaire la o aniversare pe malul marii!
Aura&Luca,2 ani si 3luni!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://www.yamafoto.com/?ref=10692
http://www.yamafoto.com/?ref=6542
oana_noemi spune:
Aurelia si eu cred ca daca vrei sa faci ceva e bine sa faci si sa iti vezi de drumul tau! Michaela are mare dreptate! Petrecere frumosa la Saint Nazaire!
Fetelor, am niste nelamuriri si apelez iar la amabilitatea voastra. Iata pe scurt: am terminat facultatea de turism, am lucrat niste ani in hotelarie si acum vreau sa ma inscriu la Institut de recherche et d'etudes superieures du tourisme la Licence professionnelle et tourisme si pentru asta se cere bac+2. Mi-e imi e teama sa nu imi respinga dosarul pe motiv ca nu as mai avea nevoie, din moment ce diploma mea din Romania ar insemna bac+4. Plus ca nu stiu exact ce lucruri ar gadila cat mai mult orgoliul francez astfel incat sa fac o scrisoare de motivare care sa convinga, sa placa si sa ma admita!
Multumesc frumos!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
dama spune:
Oana_Noemi, dar in cererea de inscriere prealabila/admitere nu se exista un spatiu pt una sau doua optiuni? Ai putea opta pt o Licence si eventual o Maitrise. Eu ma indoiesc totusi ca te vor respinge pe motiv ca ai facut deja prea multi ani de fac in Ro. Sa te bucuri daca iti echivaleaza ceea ce ai facut tu acolo cu ce se face aici (pt ca daca ar fi asa usor nu am fi nevoite sa mai continuam nimic, unele dintre fete au si 5 ani de fac sau chiar si un Master facut in Ro). E posibil sa nu-ti respinga dosarul ci sa te indrume spre anul de fac care ti se potriveste mai bine. Nu stiu cum este in cazul institutului de care spui dar poti sa te uiti pe site-ul lor si daca nu se specifica contrariul, atunci e OK.
Cat despre chestia cu gadilatul orgoliului, sa stii ca nu asta conteza foarte tare intr-o scrisoare de motivatie, ci mai mult elementele care sa sprijine dorinta ta de-ati continua studiile aici ca: completarea competentelor deja obtinute, punerea lor in practica, etc.
Sper sa ma fi facut inteleasa, mai ales ca domeniul meu nu prea se suprapune domeniului turismului, dar sa stii ca pe aici diferentele nu sunt prea mari. Oricum intereseaza-te si pe langa Institutul respectiv.
Anca
chatonel spune:
quote:
Originally posted by oana_noemi
Aurelia si eu cred ca daca vrei sa faci ceva e bine sa faci si sa iti vezi de drumul tau! Michaela are mare dreptate! Petrecere frumosa la Saint Nazaire!
Fetelor, am niste nelamuriri si apelez iar la amabilitatea voastra. Iata pe scurt: am terminat facultatea de turism, am lucrat niste ani in hotelarie si acum vreau sa ma inscriu la Institut de recherche et d'etudes superieures du tourisme la Licence professionnelle et tourisme si pentru asta se cere bac+2. Mi-e imi e teama sa nu imi respinga dosarul pe motiv ca nu as mai avea nevoie, din moment ce diploma mea din Romania ar insemna bac+4. Plus ca nu stiu exact ce lucruri ar gadila cat mai mult orgoliul francez astfel incat sa fac o scrisoare de motivare care sa convinga, sa placa si sa ma admita!
Multumesc frumos!
Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
licenta aici e de 3 ani, deci tu avind 4, nu stiu ce sanse ai... trebuie sa insisti pe diferentele intre cele doua diplome, adica ce ai facut tu in rio si ce vei face in fr, sa justifici in ce ti-ar fi utila si care e motivatia ta/ cum ai s-o valorifici.
Toulouse, la ville rose
dama spune:
Oana_Noemi mai ai un avantaj pe care ar trebui sa mizezi foarte tare in scrisoarea ta de motivatie si anume faptul ca ai deja experienta in domeniu, adica ai lucrat cativa ani. Iar de aici trebuie sa dezvolti motivatia pt care doresti sa faci o astfel de calificare superioara. M-am uitat si eu pe site-ul Insitutului cu pricina (pe care il gasesti aici http://www.univ-paris1.fr/formation/instituts/irest/candidatures/article1338.html) si cred ca tu ai putea ca sa fii mai sigura sa depui un dosar pt Licence si unul pt DESS. Pe site am vazut ca dupa studierea dosarului vei avea parte si de un entretien, adica un interviu. Deci sa fii pregatita si pt o astfel de situatie. Iti urez bafta in continuare.
Anca
nadine2004 spune:
Dragele mele, va multumesc tuturor ca v-ati gandit la mine! Si acum vestea: am facut testul si a iesit pozitiv; sunt fericita! L-am facut azi-noapte, deoarece nu voiam sa vada al meu iubit si sa-i fac o surpriza azi, de ziua tatalui! Si chiar ca mi-a reusit! I-am scris pe o coala: Bonne fête, papa! Si i-am pus testul alaturi!
Eu eram ingrijorata de cand am fost in ro la un doctor pt a ma trata de o candida si acesta mi-a spus ca am ciclu neovulatotiu, ca atunci cand ma voi intoarce in ro sa fac o injectie de inducere a ovulatie; si am fost tare suparata, ma gandeam ca este o problema grava!
Sunt bucuroasa , dar in acelasi timp imi dau seama ca acum incep grijile; nici nu stiu ca trebuie sa mananc, ce nu! Si in plus, pana in august cand ne intoarcem din ro si rezolvam cu actele, nu pot sa merg la doctor decat in ro! Aici nu pot!
Otilia, cum sa nu fie scumpica fetita ta? E o dulce! M-am uitat mai demult la poze si tare mi-a placut de ea! I-am aratat-o si iubitului meu atunci!
Toti copiii sunt scumpi! Cum spunea dama, important este sa fie sanatosi! Apropo, dama, ai rezolvat cu concediul?
Cum spunea al meu: ce stateam eu pana acum pe desprecopii, dar ce o sa stau de acum incolo!
Va pup!