Alcoolul, pro sau contra.
Raspunsuri - Pagina 3
mirelam spune:
Are dreptate Liv. Nu cred ca te-ai exprimat cum trebuie. Cred ca ai vrut sa spui antialcoolici.
Daca bei un pahar de vin sau bere tot alcool inseamna, dar nu poti sa spui ca esti alcoolic.
Eu, spre exemplu, beau inainte de masa un paharut de visinata, mai ales sambata si duminica cind mancam la pranz cu totii si asta nu inseamna ca-s alcoolica. La fel si un pahar de bere, dupa masa, mai ales vara.
Eu cred ca cei care spun ca beau numai apa sunt niste mari mincinosi...mi-e greu sa cred ca, macar de sarbatori nu beau un pahar de sampanie...care pana la urma tot alcool este, nu-i asa?
Mirela
dana nitoi spune:
daca se bea in cantitati rezonabile, nu vad care-ar fi problema; atata timp cat exista masura, nu-i nici un pericol.
dana
Garofitza spune:
quote:
Originally posted by dana nitoi
daca se bea in cantitati rezonabile, nu vad care-ar fi problema; atata timp cat exista masura, nu-i nici un pericol.
dana
De acord, dupa o zi de munca (cca. 12 ore la al meu sot) in pahar de vin (adica shpritz) nu face decat sa-l destinda, iar eu ii tin companie uneori. Nu refuz o bere la o pizza. Atata vreme cat este masura, asa cum a zis si Dana, de ce nu? Nu cred ca este ceva rau in asta.
garo
Sanatate, ca-i mai buna ca toate.
danat spune:
As fi tentata sa raspund ca sunt total CONTRA!!! Dar nu sunt stupida, si imi dau seama ca un pik de wisky sau altceva, vin, bere - dupa gusturi - nu face rau nimanui, iar la stressul acumulat peste o zi de munca grea, este mult mai bun decat un skandal sau o cearta generate de incordarea care ne stapineste.
Pe de alta parte, orice exces este prostesc si nu duce la nimik bun Asa si cu alcoolul . Din pakate, am avut in familie o experientza de acest gen, cu tatal meu vitreg care era un pasionat al tariilor si care, Dumnezeu sa-l odihneasca, tot din cauza acestora shi-a gasit sfirsitul...Este foarte trist ce poate face acest drog dintr-un om de altfel respectabil, cu scaun la cap, doxa de citit si apreciat cindva de toata lumea. Si, din pakate, nu ii afecteaza doar pe cei care il consuma, ci si pe cei care traiesk in jurul acestora
Este trist, foarte foarte trist...si eu nu cred ca se poate lupta cu asa ceva, din pakate ...
danat
Lavi spune:
alcoolul in doze mari nu face decat sa limiteze personalitatea celui de langa noi si sa-l transforme in ceva urat. Chiar daca se intampla uneori ca cel in cauza sa fie haios, ceva se intampla si atunci sa schimbe perspectiva prin care era privit si stiut. Nu sunt de acord totusi cu abstinenta, ne-au demonstrat destul ascetii ca nu e bine sa nu ai o limita. Dar pentru viitoare mamici alcoolul poate fi evitat cu succes
Lavi
Otilia spune:
quote:
Originally posted by Otilia
Vai, vai, ce subiect!!!
Tocmai astazi am aflat ca un foarte bun prieten de-al nostru... nu mai are multe zile de trait, poate chiar nici una, din cauza alcoolului!!!
Ca sa continui povestea... da, prietenul nostru a murit, saptamina trecuta. El... exagera cu alcoolul. De genul o sticla de Ricard pe zi... Dar asta nu ne-a impiedicat sa fim foarte, foarte tristi...
Ca sa nu mai vorbim cite victime face alcoolul... la volan!
Sau... in timpul sarcinii... sau in timpul alaptarii...
Oricum, un paharel de vin rosu de buna calitate, in timpul mesei, se pare ca este chiar bun pentru sanatate... (cu conditia sa nu fim insarcinate, sa nu luam volanul etc, etc...)
"La musique avant toute chose" - Paul Verlaine
@+...
Otilia & La Adelita
alba spune:
Subscriu si eu,ai mare dreptare Otilia,alcolul nu aduce nimic bun,numai necazuri, tragedii familiare cu boli si chiar moarte!
CONTRA
P.S.Imi pare nespus de rau,ce s-a intimplat,condoleantele mele!
Dumnezeu sa-l ierte pe prietenul vostru!
Si tatal meu vitreg a murit tot din cauza alcolului!!!
***Alba***
dodo spune:
Dragilor, am avut impresia ca am gresit site-ul!
Oi fi eu mai putin dotata "telectual" dar tot nu vad legatura intre www.desprecopii.com, alcool si problema care-l framinta pe Vlad. Am crezut ca aici discutam probleme legate direct sau indirect de COPII!!! Cind colo, vad ca se discuta aprig despre efectele alcoolului la adulti dar de copii nici pis! Problema ta, Vlad e cam ca replica "to be or not to be"...Vad ca tu vrei sa faci sondaj de opinie sa vezi citi adulti consuma alcool. Daca esti ingrijorat de efectele alcoolului, mai bine intreaba CITI PARINTI DAU IN MOD DELIBERAT COPIILOR LOR ALCOOL SUB PRETEXTUL "SA GUSTE SI EI UN PIC SA VADA CE E!", punindu-i inconstient pe lista posibililor candidati la ciroza hepatica si alte belele cu sanatatea mai tirziu!