Mamica de Mai-Iunie (44)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinusha spune:
Scuzati greselile ... mintea si tastatura asta ... cum e vorba aia: cand mireasa nu stie sa danseze da vina pe lautari ;)
Va pup! :)
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
Christina spune:
Irinusha,multumesc mult pt. raspunsuri...
Fetele, daca se poate sa precizati pe la ce ora le faceti baita copilasilor si de asemenea pe la ce ora/ore iesiti cu ei la plimbarica. Fug inapoi in patuc langa Victor, pana nu incepe muzica.
Pupici si o zi buna
Cristina, mamica lui Victor
MariaG spune:
noi iesim afara prima data dupa masa de dimineata adica 9-9:30 da' azi am sarit iesirea asta ca s-a trezit abia la 9:30 si ne-am jucat si a mancat pe la 10 si cand am terminat cu toate cele s-a facut 11 si era deja prea cald si uite ca n-a dormit decat vreo ora si de atunci se maraie intr-una. Nici mie nu-mi tace daca il scot pe balcon,e un mofturos mic.
a doua oara in jur de 6 seara dupa ce mananca, da daca mananca la 4 iesim la 5 ca ma scoate din casa
iar baia seara i-o fac pe la 8
Maria si Alex
anacami spune:
Buna, am revenit (de astazi am si eu internet acasa)!
Felicitari tuturor mamicilor si nastere usoara "burticilor".
Noi facem astazi 3 saptamani, suntem foarte cuminti (plangem doar daca ne este foame)!
Din pacate de duminica avem o problema: daca pana acum lapticul era din belsug, de imi pata hainele si ma dureau sanii, acum nu prea mai curge. Sunt cam disperata, cred ca nu mi-am golit sanii cand ar fi trebuit; de aceea recomand celorlalte sa nu mai faca aceeasi greseala! Incerc sa repar daca se mai poate aceasta problema (am trecut pe ceaiuri de chimen si anason, astazi o sa-mi cumpar Galactogil, folosesc pompa electrica, etc...).
P.S. eu am nascut natural, fara epidurala, cu putine emotii spre sfarsit deoarece bebe avea dubla circulara de cordon; noroc ca nasterea s-a produs destul de repede deoarece bpm scazusera de la 140 la aprox. 75 (daca mai dura putin probabil ca ajungeam la cezariana).
Marti seara, pe la 19:00, am fost la control iar doctorul mi-a spus ca mai am pana o sa nasc. La 22:00 au inceput contractiile dureroase cu durerile de spate aferente (nasoale). Pe la 1:00 am pierdut dopul gelatinos (acum nu mai aveam nici un dubiu ca nu o sa nasc in curand). Am ajuns la spital pe la 6:00 dimineata cu dilatatie de aprox. 6 cm), iar la 7:47 l-am nascut pe bebe. Membranele nu mi s-au rupt in mod natural ci au fost rupte de catre doctor(cica aveau marginile elastice, daca am inteles eu bine). Durerile din timpul nasterii propriu zise (expulziei) au fost suportabile, probabil si datorita faptului ca stiam exact ce se intampla si ca trebuie sa ma concentrez pentru a colabora cu medicul. Singurul lucru care mi-a lasat "un gust amar" a fost epiziotomia:
-la nastere nu mai suportam sa ma coase, ma si durea si nu mai aveam rabdare,
-dupa nastere vreo 10 zile de usturime(ajunsesem sa zic ca mai bine faceam cezariana).
La cele 38 saptamani, bebe a avut 2840 g, 48 cm, scor Apgar 9-10
A facut si icter fiziologic (se presupune ca si datorita circularei de cordon),dar acum este totul ok. Am plecat din spital cu 2700 g (dupa 2 zile), iar acum are deja 3700 g. Bontul ombilical a cazut la 5 zile, fara complicatii. Cu toate ca s-a inchis foarte bine, si acum mai stergem buricul cu comprese cu spirt.
DPN 9 iunie 2004 (baiat)
Nally spune:
Cristina uite si raspunsurile mele!
Sa vedem:
1. iesim de doua ori afara... odata dimineata pe la 10 si stam cm pana la 11 juma, timp in care Sebi doarme bustean... si dupa amiaza cand vine tati acasica mai iesim o tura pe la 18-18,30 pana la 19 - 19,30 chiar 20 caci la 20, 30 e ora de baita!
2. de plans il las sa planga dar nu mai mult de 5 minute! trebuie totusi sa se obinuiasca cu ideea ca e el sef dar nu tiran sa ma tina numai cu el in brate. Si am observat ca daca nu are nevoie de nimic nu plange mai mult de 3-4 min.! Deci e razgaiala!
3. pe suzy a primit-o de pe la 2-3 saptamani, nu mai stiu sigur, deoarece el vroia mereu sa suga, si cum nu sunt fabricuta de laptic nonstop....! Il linisteste cand e agitat si e fericit cand iesim la plimbare ca are cu cine conversa mai intim!
4. mai al meu nu face asa decat cand il doare burtica! nu mereu!
5.orarul nostru e cam asa : de dimineata papam la ora 6.30-7.00; dormim pana la ora 9 juma iar papam si iesim o tura pe afara; pe la 12 papam iar si urmeaza somnul de dupa amiaza cu pauza la 14 sa papam, ne mai trezim pe la 17 pentru papica... si dupa aceea un somn in aer liber la plimbarica... la 20,30 baita cu papica dupa si somn de la 22 pana la 2.30-3 dim cand ni se face iar foamesi p urma dormim pa la 6.30-7 si o luam de la inceput....
6.pana azi facea o singura data baita, seara, dupa care e pur si simplu innebunit... ii place la nebunie!!!! doar can iesim din apica ne smiorcaim un pic ca nu mai stam oleaca la balaceala!!! de azi i-am facut si dimineata si i-a placut tare mult.. plus ca asa mi-a spus si asistenta ieri cand am facut vaccinul sa il spal de 2 ori pe zi fiindca a venit caldura si face fata caldurii mai greu ei,ca sunt micuti si inca nu stapanesc reglarea temperaturii corpului! eu nu ii au cu ulei de corp ci doar cu crema de galbenele in zonele expuse iritarii : gat, subbrat, incheieturi si fundulet! mi s-a atras atentia de catre doctorita sa nu il spal cu produse Jhonson Baby ca dau anumite alergii de piele ! eu oricum nu foloseam dar v-am zis si voua sa stiti sa nu aveti surprize!
7.de jucat ne jucam dar de ce sa-l dezbrac? nu il dezbrac! bine ca lui ii place in funduletul gol ca sa poata iriga prin pat in voie asta e alta mancare....
8. pai al meu doarme si acum destul de mult e traz mai mult dimineata cand avem timp si sa ne jucam in rest doarme si mananca!
Azi am fost mai linistiti! Nu mi-a facut temperatura de la vaccin! deaocamata! sper sa nici nu faca!
Uitati aici ce i-am facut lui sebi! e un proiect nu e finalizat!!!! mai e de lucru destul la site... dar daca va place ma apuc si de site-ul comun al ingerasilor nostrii! si daca mai aveti idei de cum sa arate si cum sa-l organizam dati-mi un PM!
www.sebastian2004.home.ro
Pupici
Nally si Sebastian
madutza spune:
O sa va raspund si eu mai tarziu, ca nu prea am timp acum.
Anacami: Am o intrebare insa: cat costa Galactogilul????
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
madutza spune:
1. iesim o data (2-3 ore) sau de doua ori (1.5h repriza). Depinde de ce treaba are mami, nu avem program....
2.nu prea o las sa planga, dar fiind singura de multe ori trebuie sa ii pregatesc pt. ea si atunci o las sa planga...
3.nu prea ii place de suzi, dar o mai ia din cand in cand, daca i-o dau cand a mancat imi vomita ce a mancat. i-o dau mai mult inainte sa manance, sa nu mai urle de foame pana fac eu pregatirile.
4.a mea nu face, poate iti vine laptic prea mult...
acum tre' sa plec, revin cu restul de raspunsuri si niste intrebari noi mai tarziu
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
anacami spune:
Galactogilul costa 370.000 lei (am intrebat la o farmacie Sensiblu), acum l-am trimis pe sotul meu sa il cumpere. Nu se gaseste la toate farmaciile; la cele Sensiblu gasiti lista celor care il au- cu adresa si nr. de telefon (cautare dupa galactogil pe www.sensiblu.com)
DPN 9 iunie 2004 (baiat)
Irinel spune:
Anacami, cand se opreste plangand in timpul mesei, uita-te daca nu cumva se screme sa faca caca. La al meu se intampla, nu e deloc confortabil cand face caca si daca se nimereste cand suge se roseste, tratge de tata, sau o lasa din gurita ceea ce nu ii sta in fire. Da se poate si ce au zis fetele ca uneori nici eu nu-mi explic de ce plange dintr-o data.
In rest, noi program stabil inca n-avem, suntem mai mici ca voi, da iesim o data, pe seara afara, cam o ora, o ora si ceva. De plans, il las sa planga cand n-am incotro ca trebuie sa si mananc sau daca mi se pare ca nu e prea convins, pana cand se ingroasa gluma...
PPupici acum ca plange...
Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)