Mamica de Mai-Iunie (44)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele!

Ce mai ziceti, ce mai faceti?

O sa incerc sa va raspund acolo unde sunt in stare. Oricum scriu cu o mana (stanga) ca Uca baga mare la ora asta [:d].

Lauraa, multumim pt. sfaturi! Sa dea D-zeu sa putem alapta cat mai mult!

Erika, eu o las pe a mea sa doarma cate ore vrea, sunt sigura ca va recupera. E o scumpa Ayumi!!!

Anculina
, e normal sa faca mai rar cu supliment. Si mie mi se intampla la fel cnd tin sa ragaie. Te rog, daca mai ai intrebari multe, numeroteaza-le. poate asa va fi mai usor sa raspundem .
S pe mine ma bate gandul sa iau Hipp, ti se pare mai bun?

Dana
, multumim pt. sfatul cu crema.
.
Mona
, gata invitatiile?

Va mai intreb si eu odata, ca stiu ca sunteti ocupate si obosite....cum va jucati cu BB-lusii? Cum incercati sa comunicati?

Azi fata mea mi-a secat tzitzile sica a mancat la cel mult 2h, dar nu ma las. Poate imi iau si eu medicamentul ala cu G, de care zicea Laura....

Madutza si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

iuliana, felicitari! sa va traiasca puiul rares!!!

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

madutza si lauraa, bravo voua cum alaptati de zor!! si tuturor celorlalte fete, laptic mult-mult si bun-bun pentru bebii sa creasca mari!!

irinel, saracuta de tine..... stiu prin ce treci, dar hai, curaj, ca scapi tu de momentele mai grele. iti doresc sa mai apuci sa si dormi, ca asa cum zice lauraa, mama odihnita e o mama si jumatate!!:)

eryka, multu mult de sfatul cu desfundatul tzitzicilor, ma torturez si eu cind apuc, c-or inceput sa ma doara rau sinii de la pompa - cred c-o fac prea des..... plus ca, daca ma sfortez prea des cu pompatul, imi vin inapoi lohiile alea, adica patez cu cite-o pata rosie tamponelul - si io care credeam ca nu mai curge nimic, ca trecusera citeva zile bune.... doctorita a zis ca e normal sa vina si sa plece chiar si timp de 12 saptamini in sir!!

anculina, si tie, mult noroc, cu fiecare zi care vine si trece - important e sa creasca bebina sanatoasa si mare, nu?

ioana, hai ca nu mai e mult, iti vine si tie clipa mult-asteptata!

gabitza, asteptam povestioara ta..... cind ai vreme.

va pup pe toate. azi mergem la mall sa vedem ce cadou ii putem cumpara lu' tati - el vrea televizor din ala plat! - ca-i ziua lui vineri:). acuma a papat liuca bibe cu laptic pompat din greu de mami, ma imbrac si-o pregatesc si pe ea si mergem, gata!:)

cu drag.......................................

mona si lia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu spune:

Fetelor, ce mai faceti? Nu v-am mai scris de mult! Eu sunt bine. astept sa nasc, chiar daca medicii francezi spun ca sarcina normala este de 41 de saptamani si nu de 40. Asa ca dupa ei termenul este pe 28 si de fapt ar trebui ca termenul sa fie pe 20 iunie. In fine, deci asteptati-ma si pe mine ca nu mai am mult!!!

Felicitari la toate mamicile de pana acum. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate voua si puiutilor vostri!!!
Va pup!

Multa sanatate!

Ralu-mamica Ioanei (4 ani) si a Mariei din burtica (39+ saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

Felicitari Gabitza si Iuliana!!! Sa va traiasca bb-ii si voi pe langa ei!
Cine o sa ne mai actualizeze noua listutele acum cand o sa stea si Iuliana cu Rares-ul ei in bratica ? De abia astept povestile ... si pozele cu bb-ii noi!!!

Noi am fost ocupati la week-end ... si nici nu am avut timp de computer ... si tot asa ... azi a fost Crisulet un chitait din nou ... m-a folosit pe post de pat, adica la mine in brate dormea tun, cum il puneam jos cum incepea ... numai la plimbarea a dormit din nou bine ... deh, de as avea timp sa-l tin numai in plimbari ... de puteri nu mai spun. Ieri imi venea sa plang ... mai ales ca m-am dat mare aici la voi ca al meu bea lapticul in 15 min. ... de unde, dupa 10-20ml adormea cu sticla in gura, il puneam jos, dupa 10 min vroia iar si tot asa ... am promis ca nu mai ma laud in viata mea ... ei, pana mi-o trece ;)
Cu somnul stau si eu prost ... doarme noaptea - daca nu are probleme cu burtica - dar de la 6-7 e treaz si are chef de vorba, de joaca, de de toate, numai de somn nu ... si eu as dormi pe el. Joi seara vin ai mei sa ni-l ia ptr. week-end, e week-end-ul nostru liber!!! Si puteti sa ma numiti o mama rea, dar eu de abia astept sa dorm pana la 12 si sa fim ca doi porumbei ... depinde daca nu o sa dormim tun tot week-end-ul ;)

Madutza si Anculina, vin eu experta La inceput i-am dat lapte Hipp lui Cris (e chiar din regiune si-mi place ca-i bio), acum am schimbat pe Humana si mi se pare mai bun. Adica mai bun ptr. ca nu face spuma la preparare ptr. ca Cris le bea pe amandoua fara sa faca mofturi. Deci doar atat: Hipp face o spuma cand il dizolvi in apa de nu-ti vine sa crezi, in schimb se dizolva f. bine. Humana nu face spuma deloc, in schimb nu se dizolva asa bine, trebuie agitat mai mult si apa sa fie mai calda/fierbinte. E alegerea voastra, eu va spun experienta mea.
Uitam, l-am probat si pe Milumil: face spuma multa si nu se dizolva bine ... nici Cris nu era incantat.

Madutza, noi suntem experieti in comunicare. De cand ne recunoaste Cris (zambeste cand ne vede, cand ii zambim sau cand vorbim cu el) are un chef de joaca ... numai asa ar sta ... si moare de ras (inca fara sonor ;), dar trebuie sa fie ras ca e cu gura pana la urechi). Cand e in toane bune rade doar cu ochii ... e asa expresiv ca stii deja ce e in caputul lui. La week-end a venit tata din tara (dupa o absenta de 2 saptamani) si nu-l mai cunostea ... se uita la el cu o figura: Cine mai e si nenea asta si ce vrea de la mine? ... pana cand s-a obisnuit si cu el si a inceput cu zambetul ... de era topit tata.
Asa, deci il luam in sus sau il asezam asa ca sa ne vada si vorbim cu el ... ii povestim tot felul de aberatii ... ca sa ne raspunda vorbim in limba lui: aaaa, buh, hau , oooo ...ii lasam putin timp sa ne raspunda (ca inca se chinuie) si spune ce spunem si noi si e asa de vesel cand il laudam. Ne jucam cu mainile, picioarele lui, dansam cu el ... il "papam" si moare de iar de ras ...il gadilam. Incercam sa-l facem sa se ridice daca il tinem de maini, il punem pe burtica sa-si ridice capsorul ... cam atat, dar ptr. cele 6 saptamani ale lui e de ajuns zic eu. La week-end s-a intors singur pe o parte ... eram asa de mandra ca aproape explodam! :) Tu cum te joci cu Uca?

Fetelor, saru-mana de raspunsuri! Vineri acum am controlul dupa nastere ... de abia astept sa vad ce spune doctorul, mai ales ca ultima oara m-a vazut cu burtica. Lohiile mele s-au terminat acum 2 saptamani ... ca. barem. Si sper sa nu se intoarca, dar dupa cat ma agit ar fi trebuit sa mai curga daca era sa fie ... Asa ca am "unda verde", doar "capul" meu sa functioneze si sa nu picam amandoi ca doi morti si sa dormim ... dar putina frica tot a ramas!
Madutza, bag de seama ca ploiestencele sunt iubarete foc!

Cam atat ... pregatesc lapticul ca acum incepe Cris din nou!
Va pupicesc dulce ... pe mamici si bb-ei! Pupici si de la "Part in Vant"!

Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna spune:

Buna mamici si burtici!

Mai intai felicitari pentru noile mamici si multa bafta pentru cele care vor fi in curand.
Mona, sa stii ca si la mine laptele vine la fel! Eu am sfarcurile formate si Codrin trage de ele dar ce sa facem daca vin doar cu picatura!
Anculina, si noua ne-a sangerat buricutul si l-am sters cu spirt si am pus Baneocin (un fel de antibiotic sub forma de pudra) dar acum a trecut si am inteles ca se mai intampla de astea in prima luna.
Fetelor,bb meu mm-a exasperat ieri cu colicile. A plans toata ziua, chiar si in somn! Astazi a fost un pic mai bine! daca o mai tine asa cateva zile o iau si eu razna! Am inteles ca se trag durerile astea si de la ce mananca mama. Chiar asa, voi ce mancati? Eu una m-am saturat de carne fiarta si lactate. adevarul e ca ieri am mancat niste bomboane de ciocolata si cateva cirese, oare astea i-au facut rau? A, si inca ceva: Codrin al meu tresare prin somn. La voi se intampla asa ceva? Oare e normal? E drept ca mai si zambeste prin somn si imi place teribil cand o face!
Pentru fetele care dau completare de lapte praf: voi cu ce fel de apa faceti lapticul? cu apa de la robinet sau cu apa plata? care e mai buna? mie, apa de la robinet nu-mi inspira incredere iar cea plata nu stiu daca o tolereaza bb, chiar daca o fierb inainte.
In alta ordine de ideei: si eu astept nerabdatoare sa treaca perioada asta de lauzie si sa capatam verde la facut "prostioare", ca tare mi-e dor de iubitul meu.chiar daca am acum 13 kg in plus sper sa nu fie asta un inconvenient).

Cam asta ar fi pentru azi! pupici

Oanna si BB Codrin, (n.24.05.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Irinusha:
- tu vorbesti de ceaiul Hipp sau de lapte?
- eu cu Uca deocamdata vorbesc si ma stramb la ea, ma mai joc cu niste jucarii (nu prea le baga in seama). Vad ca ma asculta, pana se plictiseste...Cris cand a inceput sa va zambeasca? Azi am implinit si noi 4 saptamani si deocamdata nu zambim constient.

Mona spor la cumparaturi!

Oanna eu nu i-as pune apa plata, din moment ce o fierb. Pana la urma trebuie si BB sa faca niste anticorpi...De mancat eu te sfatuiesc sa ai grija ce lactate mananci, a mea face colici de la iaurturi si lapte batut. Mai poate face de la: varza, fasole, mazare, ce fermenteaza in general, citrice, bauturi carbogazoase...Reteta mea anti-colici: la o masa Bonnisan+5 ml ceai colici, la cealalta Debridat+5 ml ceai colici. Pana acum merge bine, dar fiecare BB cu organismul lui.

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nally spune:

Iuliana, Laureta, Gabitza, Clau, Getutza felicitari sa va traiasca puiutii si sa va aduca numai bucurii!!!!

Nally si Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau07 spune:

Buna mamici si burtici

Eryka, sa stii ca si fata mea doarme noaptea ca trebuie sa o trezesc sa ii dau sa manance. Dupa 4 ore de somn o trezesc ca are doar 6 zile si mi s-a spus sa nu o las mai mult fara sa manance. Eu o trezesc si suge in somn. este tare greu sa o fac sa deschida ochii. Eu ii dau sa suga la cerere pana se satura.
La noi nu a inceput perioada cu colicile. Dormim si mancam, avem putin timp cat suntem treji.

Irinel, Mersi ca ne-ai spus unde putem gasii ceaiuri pentru colici. Eu aveam doar chimion. Eu nu iau deocamdata nimic pentru colici ca fata mea nu se plange inca.

Dana , si eu folosesc Lasinoh pentru sfarcuri ca erau tare dureroase si devenisera rosii de atata supt. Fata mea cerea sinul foarte des si ma termina. Imi venea sa sar pe pereti. Acum este mai suportabil.

Astazi am cantarit-o pe Alexandra si are deja 3,5 kg ( mai mult ca la nastrere) dupa 6 zile . Se pare ca prinde bine in greutate. Cu laptele stam bine , de cand a inceput sa vina am sanii umflati si ma cam dor. Dar asistenta mi-a spus ca nu-mi recomanda sa-i golesc dupa ce suge Alexandra. Asta ar marii si mai mult productia de lapte. cel mult sa fac un dus cat pot eu de firbinte si sa incerc sa scot un pic de lapte ca sa nu mai fie asa tensionati si sa poata si Alexandra sa suga mai bine.

Va las acum, ma duc sa vad ce face Alexandra ca iar doarme.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Getuta bun venit acasa cu odorul.

Clau, o prietena a mea l-a lasat pe bebelusul ei (care acum are 2 ani si e un grasut si un dulcel) sa doarma de la 12 la 6 dimineata ca nu se trezea. Mama soacra mi-a spus sa nu ii dau nimic lui bebe intre 12 noaptea si 6 dimineata ca sa aiba timp si stomacelul lui sa digere si sa ia o pauza. Stiu ca prin cartile de acum scrie sa ii trezesti sa pape, bineinteles ca tu decizi, eu cred ca l-as lasa pe al meu da el e tare mancacios si se trezeste sa ceara si nu ma lasa sufletul sa nu ii dau. Eryka, raspunsul asta era si pentru tine.

Bineinteles ca iar am uitat ce voiam sa va mai raspund, sunt pe graba ca de obicei. Da ma bucur sa vad ca se intorc tot mai multe mamicute la discutii.

Clau, poate nici n-o sa ai nevoie de ceai de colici da ca sa stii unde gasesti in caz ca... Am citit ca bebelusii alaptati exclusiv la san au sanse mai mari sa scape de colici, asa ca poate scapati si voi :-) Bafta!

Irinusha, nebunatica mica, la noi e cam devreme pentru nebuneli ca abia sunt doua saptamani de la nastere, da acu ca tot ai adus vorba, incep sa ma gandesc :-)

Pupici ca fug

Irina si Strumfulet sau Galmita (Daniel dupa botez)

Mergi la inceput