temperatura dupa ovulatie
Nu am gasit nicaieri explicit cat trebuie sa ramana ridicata temperatura dupa ovulatie. Unii medici spun ca minim o saptamana, altii, mai "pretentiosi" spun ca pana cu 2-3 zile inainte de ciclu. O temperatura bazala care scade la mai putin de o saptamana indica o lipsa de progesteron, nu-i asa ? Dar nr de zile de temperatura ridicata indica ceva, sau e in functie de persoana ?
Si inca ceva : daca temperatura a inceput sa scada dupa 8 zile, mai pot spera la ?
Raspunsuri
Lorelai spune:
eu stiu ca trebuie sa stea ridicata 18 zile dupa ovulatie ca sa fie sarcina. daca nu e, cu 1-2 zile inainte de rushi incepe sa scada.
daca a inceput sa scada dupa 8 zile de la ovulatie, depinde cu cit a scazut. vezi ca pe fertilty friend iti explica ce e aia coverline. daca scade sub coverline se apropie rushii, daca scade, dar e inca peste coverline e inca speranta de bebe.
daca e sa intrebi multe fete de pe forum, temperatura nu e o indicatie foarte buna pt ovulatie sau pt bebe. eu zic sa te relaxezi. poti sa iti iei in continuare temperatura dar nu te increde prea mult in ea. iti faci singe rau si nu merita.
Lorelai
Ellina spune:
Nu as vrea sa te dezamagesc Chi, eu imi tin de luna trecuta niste grafice in care imi trec temperatura masurata in fiecare zi si sincer, sambata mi-a venit menstruatia si temperatura a ramas crescuta de la ovulatie la 37.1, 37.2, incusiv in prima zi a ciclului a fost 37.00 si a 2-a zi 37.3.
La mine cred ca a fost asa si datorita faptului ca am fost unpic bolnavioara: am facut o viroza, ceva legat de gastroentrita de la niste fructe nespalate. Se poate sa fi fost si asta un factor de crestere a temperaturii.
Dilema mea e alta: cu cat trebuie sa creasca temperatura la ovulatie, la mine in grafic creste treptat, nu dintr-o data.
flori76 spune:
Elena,temperatura trebuie sa creasca in prima zi dupa ovulatie cu minim 2 puncte(tb sa fie o crestere brusca)si tb sa se mentina ridicata(chiar poate sa creasca).Daca se mentine ridicata minim 3 zile,inseamna ca ovulatia s-a produs deja.
Si iti raspund aici la intrebarea ta cu graficul:nu am inceput sa-l folosesc,pt ca luna asta nu mi-am mai monitorizat temperatura.Saptamana viitoare vin in tara si astfel as fi pierdut cel putin o zi(cea cu plecarea).
Flori
Chi spune:
Revin la intrebarile legate de temperatura dupa ovulatie pentru ca o prietena care tanjeste dupa un bb , ca noi toate , are alta problema : temperatura ramane ridicata dupa ovulatie , chiar si in primele zile de ciclu are peste 37, si apoi scade . Ce ziceti ?
Face tratament cu t-ra de zmeur si naprasnic. Vi s-a intamplat ca de la ele sa creasca temperatura bazala si sa ramana agatata asa mult timp ?
psj spune:
Naprasnicul si tinctura de muguri de zmeur contin progesteron iar progesteronul creste temperatura , deci e posibil.
Shobo spune:
fetele,
asta cu temp. este fff relativ! eu am ramas insarcinata in ziua 12 cind stiu SIGUR ca am ovulat (poate chiar mai devreme in noaptea dinspre ziua 11 spre 12 pt ca mi-am monitorizat ovulatia si am obs. mucusul) si temp. a crescut de abia in ziua 15!!! asa ca daca ma luam dupa temp. pierdeam price speranta! iar cu progesteronul de ziua 21 stau bine (17.08mg/ml) a zis dr. mea.
deci atentie ca temp. va poate juca feste mari, ovulatia trece si ea creste dupa 4-5 zile cum a fost la mine si atunci e prea tirziu. eu nu m-am mai luat dupa ea cind am vazut asta.
pupici
anis spune:
Shobo a zis un mare adevar. Nu INTOTDEAUNA TEMPERATURA CRESTE A DOUA ZI DUPA OVULATIE...se poate si la cateva zile...
AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Anca Wish spune:
Eu nu cred ca exista un stas si o varianta universal valabila. Fiecare persoana este unica in felul ei.
Ati vazut, ca de cand sunt mici, copii, unul vorbeste mai repede, altii mai tarziu la unul ii ies dintisorii mai repede, la altul mai tarziu...etc.
Mi-am luat si eu temperatura 3 luni...si m-am linistit. E o corvoada si un stres in plus.
Relaxati-va, asta e secretul.
Trebuie sa mergem la doctor, la ginecolog si la endocrinolog.
Facem analize, luam tratamente, rezolvam problemele si nu se poate sa nu facem copii. Sta in legea firii ca femeie sa faca copii.
Nu se poate altfel.
Succes!