progesteronul
Raspunsuri - Pagina 3
Laura_72819 spune:
Si eu am avut prolactina marita, tot 40 si mi-am facut si RMN, concluzia a fost Microadenom hipofizar. Am luat 1 an bromocriptina, am inceput cu o jumatate de tableta pe zi si din 3 in 3 zile am crescut doza cu cate jumatate de tableta. Cand am ajuns la 3 pastile pe zi am mentinut doza. Tratamentul mi l-a prescris un endocrinolog. Dupa 1 an am ajuns la valoarea prolactinei de 0,1. Pe urma nu am mai luat si s-a mentinut pe urma cam la 14. De cate ori am facut inseminare, doctorul mi-a dat cate jumatate de tableta pe zi, chiar daca prolactina era in limite normale. cred ca ar trebui sa te duci la un endocrinolog.
Ellina spune:
Buna,
Acum 2 luni, inainte sa incep tratamentul cu Clostilbegyt aveam progesteron in ziua 21 - 0.8 ng/ml. Luna asta, in ziua 22 l-am avut 6.1 ng/ml. Asta inseana ca ma avut ovulatie? Se poate sa fi ramas insarcinata? Acum sunt in ziua 25.
gabid spune:
Elena,
Si eu am progesteronul 0.4.Am vazut ca si al tau e micut!Eu aveam dureri de burta si sani de la mijlocul ciclului.Era infernal.La inceput credeam ca e pt ca ovulez dar la mine tineau pana veneau rusii.Am luat 6 luni utrogestan .Durerile au disparut.Am 2 luni decand am oprit utrogestanul.Numai am dureri.Nici dupa ce am oprit tratamentul.Luna aceasta vreau sa-mi fac un progesteron in ziua 21.Este singurul hormon dat peste cap.
La mine in urma tratamentului ciclul a devenit fff abundent.S-a scurtat menstra in schimb de la 7 zile la 5zile.Ciclul insa tot de 32 de zile este!Cu utrogestan aveam ciclul de 28 de zile.
Crezi ca clostylbegytul influenteaza progesteronul?
Gabi si Moni de 2 ani si 10 luni.
gabid spune:
Elena,eu am incercat si cu treatamente naturiste sa imi reglez progesteronul.Am luat kamayani si nimic!
Gabi si Moni de 2 ani si 10 luni.
Medeea76 spune:
Elenya, eu am avut dereglari hormonale aproape un an (fara ciclu, fara ovulatie). Mi-am reglat hormonii cu Kamaiany si cu Napraznic, si in afara ca s-au rezolvat problemele, nu au avut nici un efect advers. Merita sa incerci, chiar daca la unele fete nu a dat rezultate, pentru ca nu ai nimic de pierdut. Pastilele gen Duphaston sau Clomifen au si contraindicatii si efecte adverse... Eu zic sa incerci intai un tratament naturist si abia dupa aia sa treci pe chimicale, numai daca plantele nu au dat rezultate.
Medeea
Ellina spune:
Va multumesc foarte mult fetelor pentru informatii...
Acum sunt in zia 26, la un cilcu de 31 zile. Am fost la ecograf si mi-a spun ca am corpus luteum ca si cum ar fi fost ovulatia ieri...si pe langa asta mi-a scris: lichid in Douglas = 22mm, la o ecografie anterioara, in ziua 22, imi spusese ca e liber. Stiti cumva cum se interpreteaza asta?
Multumesc si va pup!
Tia spune:
prezenta lichidului in fundul de sac Douglas arata ca ovulatia s-a produs de curand, liber - nu a avut loc, sau a trecut mai mult timp de la ovulatie
dandana spune:
ellina, atat corpul luteic cat si lichidul in sacul duglas sunt semne sigure ca ai ovulat luna asta. nu cred insa c momentul ovulatiei a fost ieri daca a avut timp sa se dezvolte corpul luteic
vezi ca mai sunt niste subiecte care discuta pe larg ce se intampla la ovulatie
sheba spune:
Buna fetelor,
Am si eu o nelamurire si va rog frumos sa ma ajutati: la un CM neregulat care variaza intre 32 si 38 de zile,cit sint de relevante analizele hormonale din zilele 14 si 21?Eu am facut analiza de progesteron luna trecuta in ziua 21 si a iesit vai de el saracul, 1.3 or dupa graficul meu de temperatura cam pe atunci aveam ovulatie si deci progesteronul n-avea cum sa fie crescut.
Va multumesc,
Sheba