progesteronul

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Sole si eu am progesteron ffff mic.Eu iau 3 utrogestan/zi din ziua 11.Nu ai dureri din ziua 11?Pe mine ma durea burta si sanii.Decand iau utrogestan e super.Tratamentul nu dureaza o luna.Eu iau de 5 luni.Luna aceasta o sa-mi fac un progesteron sa vad daca e mai bine.La mine s-a scurtat si ciclul de la 32 la 28 de zile.

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sole spune:

...da exact..si eu am dureri de burta,sper sa se rezolve cu duphaston,asta mi-a dat.Bafta si mersi pt. raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

eu am ramas insarcinata cu progesteron 17,08mg/ml in ziua 21 a ciclului cind eram deja insarcinata dar nu stiam. ovulatia o avusesem undeva prin ziua 11-12. dr. a zis ca e f bun!
in schimb tot mi-a dat Utrogestan 3 ovule/zi si acid folic.

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipi spune:

Care este mai eficient: duphastonul sau utrogestanul?
Ultima analiza a progesteronului(acum 1 an) era 3.22. Azi am facut o alta analiza. Cand am spus medicului ca progesteronul e micut, mi-a raspuns ca e posibil sa nu fi avut ovulatie in acea luna.
Am luat intr-o luna, din initiativa mea duphaston 1/zi si m-am simtit mai bine (fara dureri de burta sau sani). Doar CM s-a mai lungit de la 25 la 27 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina25 spune:

Am si eu o intrebare:utrogestanul poate duce la intarzieri menstuale?
Eu am luat utrogestan din ziua 15 cate 2 pastile seara inainte de culcare.Acum sunt in ziua 40 si nimic,doar mici dureri de burta .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumit spune:

alina25,nu cred ca utrogestanul poate fi de vina pentru lipsa ciclului.Mie mi-l prescria medicul tocmai pentru a provoca o menstra.Cam la 3 zile dupa ce terminam de luat utrogestanul(10 zile) imi venea ciclul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CODRINA spune:

Buna fetelor,
Considerati ca un progesteruil in ziua a 21-a de 11.04 este mic? Va intreb fiindca mie ciclul imi vine intarziat (30 zile)iar odata un dr. mi-a prescris Utrogestan (parca in zilele 15 - 25, sau 15-26)dar eu nu l-am luat ca doream sa incertc stimulare ovariana, care nu a dat rezultate. Ma gandesc ca poate am progesteronul prea mic, desi teoretic e in limite.
PROLACTINA mea e fie de 31,04, fie de 23,58 (ng/ml). Teoretic este f. mare. dar dr. Niculescu nu a remarcat asta. As lua de la mine putere Utrogestan + Bromcriptina (pt. reducerea Prolactinei)si nu stiu ce sa fac. Voi cum ma sfatuiti?
Multumesc anticipat si pupici,
Codrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Codrina, eu zic sa nu iei brocriptin-ul de la tine putere, pt ca poate da reactii neplacute dupa cum scrie in prospect. Eu iau in prezent, recomandat de medic, desi nu mi-a "masurat" prolactina-si acest lucru ma cam nelinisteste. Reactii adverse nu am avut, cu exceptia unei usoare ameteli intr-o diminneata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenya spune:

...si eu doresc o informatie. Dereglarile astea hormonale nu se pot "repara" decat prin luare de hormoni (sau medicamente bazate pe asa ceva)?
Va intreb pentru ca si eu sunt suspectata de un deficit de progesteron, (dar acest lucru nu a fost demonstrat de teste hormonale, ci in urma unei echografii facute de medicul ginecolog in perioada ovulatiei, la care s-a constatat ca am ovule inapte), dar mi-e teama sa fac un astfel de tratament. Parerea multor persoane, chiar cadre medicale este impartita in privinta asta, sunt foarte sensibili si poti da in alte... alea.
Va rog sa nu ocoliti intrebarea mea!
Cu multumiri, Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenya spune:

Va rog sa-mi impratasiti parerea voastra, cu privire la dreglarile hormonale si tratarea lor. Multumesc

Mergi la inceput