Concediul in sarcina

Concediul in sarcina | Autor: Lali

Link direct la acest mesaj

Fetelor, sunt in mare dilema !

Ne planificam concediul si un prieten de familie, medic internist, la pensie ce e drept, ne-a taiat tot elanul cand ne-a spus sa stam acasa sau cel mult sa mergem la munte aproape, adica in Romania, ca sa nu riscam nimic. L-am intrebat care ar fi riscurile si nu ne-a putut da un raspuns clar.
Ne-am dezumflat total, pentru ca nu dorim sa riscam sanatatea lui bebe sau a mea.
Doream sa mergem intr-un sejur in Italia, langa Venetia. Doctorul meu ginecolog mi-a spus ca nu ar fi riscuri daca totul se face in conditii normale, fara drumuri prea lungi sau oboseala inutila.

Acum suntem incurcati. Bebe are deja 10 saptamani, sarcina e fixata bine nu sunt probleme deloc. Singura problema ar fi ca am 31 de ani, deci nu voi fi o mamica foarte tanara.

Voi ce ziceti ?

Cele care au fost in concediu in sarcina sau care mergeti, dati-mi niste sfaturi, va rog !

Va pup,
Lali si bebe 10 saptamani

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Draga Lali,
cred ca ar trebui sa asculti de parerea medicului tau ginecolog - el este cel mai in masura sa iti interzica sau sa iti "dea liber" la vacanta. fara nici o lipsa de respect, un medic internist, plus ca e iesit la pensie...probabil ca se ghideaza dupa cum se spunea pe vremuri ca gravidele trebuie sa stea in loc si nu se miste. sunt o gramada de exemple, chiar aici pe forum, de fete care, gravide fiind, au fost la mare, la munte, in Europa...fara nici o problema si au avut vacante minunate. de ce sa nu te bucuri de ultima vacanta de "porumbei, in doi, mai ales linga venetia???
ca sa nu mai mentionez de faptul (chiar tu spui) ca nu a stiut sa iti mentioneze riscurile...tocmai pentru ca nu exista, in cazul unei sarcini normale, fara nici o problema. asa ca.....enjoy!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Eu am zburat cu avionul cand eram insarcinata in 10 saptamani cu primul baiat si totul a fost OK acolo - Olanda.

Cu al doilea nu am plecat din tara insa am fost la mare si la munte !!!

Eu iti doresc vacanta placuta, sarcina usoara si un bb sanatos !!!

Andra mamica lui Matei (6.02.2004) si Andrei (18.09.1999)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Multumesc pentru raspunsuri, m-ati incurajat putin. Inca suntem in dilema.
Dar chiar vreau sa plec sa ma aerisesc putin si sa ma odihnesc.

Va pup,

Lali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Lali, din cate am citit eu (si m-am documentat, nu gluma!), calatoriile sunt contraindicate in ultimul trimestru de sarcina, nu in primul! Interdictiile din primul trimestru se refera numai la sarcinile cu risc - iminenta de avort etc.
Asa ca daca totul ti-a iesit OK la ecografie, nu exista riscuri majore, doar precautii: sa eviti hurducaturile, vibratiile, drumurile cu gropi, locurile aglomerate (unde exista riscuri crescute de epidemii), locurile cu fum (discoteci, baruri), expunerile la soare, alimentele cu mare risc de a se altera sau de a fi preparate in conditii necorespunzatoare, gen mici, porumb fiert de la vanzatori ambulanti etc.
E pacat sa te privezi de un concediu dintr-o grija exagerata. Cu atat mai mult daca optezi pentru o cazare in conditii de confort, si nu cu cortul, rulota sau mai-stiu-eu-ce.
Eu sunt in sapt. 7+ si as vrea sa plecam in concediu in august- inca nu stiu unde, dar nici nu ma gandesc sa renunt.

Concediu placut si lasa grijile acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kita spune:

Eu imi doresc sa merg la mare si la munte in concediu. Ar fi incepand cu 10 august, adica ar fi in saptamanile 13-16.
Sa inteleg ca ar trebui sa renunt, si sa imi fac alte planuri?
Oricum concediul era in tara, adica pe litoralul Marii Negre, si undeva pe la munte prin nordul Moldovei (sa ajung pe la manastiri), si drumurile nostre oricum sunt cu gropi, asa ca de hurducaturi nu am cum sa ma feresc.
Sa fim cu totii sanatosi!
Kita (Alina)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Pai Kita draga de ce ai renunta la concediu? saptaminile 13-16...inseamna inca trimestrul I si inceputul trimestrului II, deci nici o grija....mai ales daca nu ai mari greturi sau nu vomiti toata ziua....va fi o placere!!! bucurati-va de vacanta, sarcina nu e o boala, ci o stare de fericire si multumire!!!
distractie placuta,
Roxi (32+ saptamini)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Of, ce rau imi pare ca mi-am amanat si eu concediul atunci! Initial ne planificasem un concediu in insule exotice la care evident am renuntat de indata ce am aflat ca sunt insarcinata. Ulterior insa am fost tare fricoasa si nici macar concediul planificat la Paris nu l-am facut.

E pacat sa faci si tu la fel, mai ales daca nu sunt contraindicatii serioase. O sa vezi ce o sa duci dorul unor astfel de concedii. Mai ales in asemenea destinatii romantice. Uite noi ne chinuim mintile acum sa gasim o locatie care sa ii placa si bebelusei si care sa nu aduca multe perturbari programului ei. Adio romantism, adio nopti dansante, adio program de voie! Asa ca fugi la Venetia!

Rox si BB Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput