Donare de ovul....?

Donare de ovul....? | Autor: Gianni

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Sint o femeie trista care-si doreste din toata inima un copilas...dar in ciuda faptului ca tot ceea ce mi-am dorit pina acum am realizat, prin multa munca, este adevarat, dar totusi am realizat , ma aflu acum in fata unei dileme...pentru prima data in viata mea imi doresc ceva, dar acest ceva nu depinde de mine, nu depinde de efortul sau munca depusa , dar de cu totul altceva...de stiinta , forte supranaturale si bunavointa altora....
Pe scurt povestea mea :
M-am casatorit tirziu, si dupa doi ani de casatorie consumata, am inceput sa-mi pun intreabarea tot mai des , de ce nu apare un urmas ...in fine , cunoasteti foarte bine procedura, deci dupa tot tacimul s-a ajuns la concluzia hydrosalpinx,singura posibilitate FIV.
FIV-ul a avut loc in noiembrie anul trecut facut de urgenta intrucit FSH-ul meu era 18 !!!!!. Cu chiu cu vai au iesit 2 embrioni (4 ovocite).
Acum mi s-a spus ca pentru mine este 'ora 12 fara 5 minute 'pentru a mai incerca sa ramin insarcinata si oricum trebuie sa gasesc un donator de ovocite, intrucit calitatea si cantitatea ovocitelor mele este mult sub critica .
Am plins multe lacrimi , multe zile , saptamini si luni din viata mea si sint convinsa ca in continuare tot asa o sa fie...
Acum sint dependenta de bunavointa altora, pentru ca eu am 3 frati si nici o sora care eventual ar fi putut sa-mi doneze ovocite...
Credeti ca as putea gasi pe cineva , cunoasteti poate vreun un spital care se ocupa de asa ceva?
Orice sfat , aviz , idee etc. este binevenita.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga Gianni, te rog frumos da-ne mai multe detalii despre analizele facute, stimularea cu ce medicamente a fost facuta, despre medicii si clinica la care ai fost, despre modul cum s-a ajuns la concluzia ca ovocitele tale nu mai sunt bune....?????
Eu sper ca nu este atat de grav pe cat ai explicat! Cred ca o a doua opinie conteaza mult in viata....esti sigura ca asta este ultima sansa? Zi-ne mai multe si apoi mai dezbatem!
Totusi iti raspund la intrebare...nu stiu de nici o clinica care face fiv cu donare...poate la Giulesti? sau la Medsana (unde stiu cu siguranta ca se face cu sperma donata)???

Multa speranta si rugaciune!
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianni spune:

Claudia , iti multumesc pentru raspuns.
Analizele le-am facut in Olanda si le-am repetat in Belgia.Nenorocirea este ca fiecare laborator are propriile lui valori de interpretare... deci daca intr-un spital am FSH =11 , intr-un alt spital este interpretat ca fsh=18..
Dar poate ca trebuie sa precizez ca am 37 de ani ...deci la aceasta virsta ovarele nu mai functioneaza ca ovarele unei tinere de 25, din pacare....
Tratamentul de stimulare l-am facut cu Lucrin si GonalF , a fost un procedeu prelungit , pentru ca, cu dozarea normala nu s-au vazut rezultate, deci dupa 2 saptamini am primit doze duble si de abia asa au crescut 4 ovocite.
Oricum la transfer am avut un ghinion teribil facind o infectie urita , am luat o bacterie din spital mi s-a spus...deci cele 2 embrioane formate nu au avut nici o sansa , mi se face rau daca ma gindesc la ei...
Poate ar folosi daca as pune un anunt in ziar ? Sint atitea fete (binenteles mult mai tinere) care la o stimulare au cite 15-20 de ovocite , poate s-or milostivi cu un ovocit si pentru mine ???
Chiar nu stiu ce metoda sa adopt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Gianni, bine ai venit la Imi pare nespus de rau ca ai trecut prin asa ceva... Iti doresc mult succes si sa ti se implineasca visul Uite mai jos un link, poate interesant, la sfarsitul articolului dr. Ioan Munteanu vorbeste despre donare de ovocite:

http://www.timisoara.net/?val=U2FyYWNpZQ==&sel=Mjc4&do=all

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Te rog frumos iarta-mi ignoranta. Chiar nu stiu care sunt procedurile in astfel de cazuri. Exista niste criterii de compatibilitate pentru ca ovocitul donat de persoana respectiva sa fie viabil?
Stiu ca in cazul donatorilor de sperma exista stricta confidentialitate cu privire la donator, nu e la fel si in cazul donatorei de ovocite?
Ce presupune o astfel de donatie? Ce varsta trebuie sa aibe femeia? Care sunt procedurile?
Iti pun toate intrebarile astea deoarece as vrea din suflet sa te ajut, dar cred ca io-s prea baba. Poate se gaseste insa cineva mai tanar.
Cu drag,
Nadina

Mergi la inceput

Iti multumesc mult, Tia.
Am inteles ca este insarcinata ...Felicitari !
Cred ca este un sentiment fantastic, nu?

Mergi la inceput

Draga Nadine,

Gasesc foarte nobil din partea ta sa vii cu o asemenea oferta.
Dar este un drum lung...
Am sa-ti explic ce trebuie sa stie o (eventual) potentiala donatoare.
In primul rind trebuie sa vrea , binenteles...
Virsta ideala ar fi intre 20-35 ani.
Pentru obtinerea ovocitelor , este necesara o procedura de stimulare:
asta inseamna o saptamina injectii cu Lucrin din a 21-a zi a ciclului menstrual, dupa aceasta saptamina se incepe cu GonalF inca 2 saptamini(depinde de virsta donatoarei, daca este tinara are nevoie doar de o saptamina , deci timp de 2 saptamini se fac 2 infectii pe zi Lucrin + GonalF), timp in care este de 2 ori pe saptamina controlata ecografic ca sa se vada si sa se masoare diametrul ovocitelor.
Ultima faza este punctia care se face sub anestezie.Nu este necesara spitalizarea.
Deci cam asta este... Te-am speriat ? Este si normal...
Precizez inca odata ca gasesc gestul tau foarte impresionabil pentru ca pentru tine sint doar o necunoscuta...
Sa te aibe Domnul in paza lui.

Mergi la inceput

Draga Gianni,
gestul meu este al unei femei care si-a implinit dorinta de a fi mama si care intelege prin ce treci.
Nu m-ai speriat cu procedurile descrise si daca pana in apropierea ceasului al 12-lea nu gasesti pe nimeni mai tanar care sa te ajute stii unde ma gasesti. Si totul absolut dezinteresat bineinteles. Singura problema e ca eu am aproape 33 ani.

Iti doresc din toata inima sa ti se implineasca dorinta de a fi mama.
Cu drag,
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Buna Gianni,
ti-am trimis un PM...

Mergi la inceput

Scuza-ma , ti-am scris numele gresit.
Bun ,am sa retin oferta ta, ziua mea este deja 'insorita', iti multumesc mult.
Citi copilasi ai?
In ce luna faci 33 de ani ? (simpla curiozitate)
Cam multe intrebari, nu ?
Poate poti sa-mi trimiti un PM , daca ai timp sau cind vei avea timp, bineinteles.
Esti fantastica!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Gianni

Scuza-ma , ti-am scris numele gresit.
Bun ,am sa retin oferta ta, ziua mea este deja 'insorita', iti multumesc mult.
Citi copilasi ai?
In ce luna faci 33 de ani ? (simpla curiozitate)
Cam multe intrebari, nu ?
Poate poti sa-mi trimiti un PM , daca ai timp sau cind vei avea timp, bineinteles.
Esti fantastica!

Ti-am trimis un PM.
Nadina

Mergi la inceput