Ajutor ! Tapet ? Compartimentare sertare ?
Dragalaselor,
mai am 1 luna pina la START - RENOVARE BUCATARIE si mai am de cumparat TAPETUL si COMPARTIMENTAREA PTR. SERTARE.
sa va explic: trebuie sa fac rost de un tapet super ultra lavabil, ceva cu insertie de matase, cit mai rezistent, model f. simplu, ptr. bucatarie. nu am aragazul in bucatarie, ci pe terasa, si e mult mai bine ptr. noi ca peretii sa fie tapetati si nu vopsiti sau cu faianta. avem experienta in domeniu, acum trebuie sa inlocuim vechiul tapet de 12 ani din cauza instalarii noii garnituri de mobila de bucatarie.
daca stiti ceva despre sortimentul de tapete, din cele f. bune, superlavabile, pe la care magazine din Bucuresti ar fi bine sa ajung ? cam care e traseul ?
am citit subiectul - preturi amenajari locuinta - am inteles ca pe Valea Cascadelor se afla o multime de magazine, dar gasesc oare si tapet ? precizez ca sunt din provincie si fac un drum special ptr. asta, dar numai 1 zi stau in Bucuresti.
si a doua problema, pe care ar trebui sa o rezolv in aceeasi zi, f. stresant ptr. mine e faptul ca cele 3 corpuri de mobila de sub blatul de lucru sunt compuse din cite 3 sertare mari fiecare, cu sisteme de glisare tip METALBOX, (am pus mina repede pe ele, ca era o comanda neridicata de altcineva, abia le-am gasit si pe astea) dar cind am cumparat sistemele nu stiau cei de la magazin si de SISTEMELE sau ELEMENTELE DE COMPARTIMENTARE al sertarelor (cica nu sunt in catalog !), sunt bare subtiri care impart sertarul in mai multe compartimente, sertarele sunt voluminoase, inalte si nu se pot aseza obiectele asa aiurea, asa ceva exista la mobila facuta cu accesorii de firma BLUM, austriaca, dar nu pot face rost din orasul meu. voi incerca la reprezentanta din Buc. dar mare speranta nu-mi fac.
daca ati vazut pe undeva sau stiti de vreo firma la care pot face comanda, va roooooog mult, nu sunt cine stie ce chestii sofisticate, dar nu-mi pot folosi sertarele normal. nu vreau sa-mi improvizeze ceva barbatul meu.
am avut ambitia sa-mi fac mobila acasa, fara pretentii de design, simpla, dar cu materiale bune, bine asamblata, sa compensez manopera superficiala si platita de la firma, adica barbatul meu a proiectat-o si executat-o, si asa-mi trebuie, sistemul asta e simplu si ieftin dar nu stie poporul de el, cind te duci la firma de mobila cu proiectul tau, si intrebi de aia si ailalta, fac o figura lungaaaaa si-ti spun ca te costa nu stiu cite milioane in plus daca vrei cu metalbox. de fapt e f. accesibil.
astept rabdatoare informatiile voastre pretioase, oricand !
multumesc mult
Elena
Raspunsuri
cris1511 spune:
Eu am trecu prin Calea Cascadelor si nu am gasit decat gresie si faianta +ob sanitare. Nu am vazut tapet.Am vazut insa la Praktiker si Bricostore, dar s-ar putea sa gasesti mai ieftin, poate stie cineva
Cristina
elena d spune:
Multumeeeeesc mult de tot!
astept oricand sfaturile voastre, sunt pe faza! m-a pasuit barbatul meu pina la 15 iulie cu gasirea tapetului si compartimentarea la sertare - astea se pot monta oricand, si dupa fixarea mobilei de bucatarie.
Elena ![]()
Karina spune:
Nu stiu sa-ti raspund referitor la tapet, dar ar trebui sa incerci la practiker, acolo ar trebui sa gasesti. Dar ai casa, sau stai la bloc ? Ca daca stai la bloc, eu nu ti-as recomanda tapetul, sa nu faci cumva igrasie.
Karina+
Bogdanel
elena d spune:
Karina, am tapet in toata casa, care e de fapt apartament de bloc cu 2 camere. adica in: hol, bucatarie, sufragerie, dormitor si holul mic spre baie. l-am asezat acum vreo... sa fac socoteala 12 ani, ptr. ca peretii au f. mici crapaturi pe la colturile usilor. din cauza cutremurelor. peretii sunt drepti, muchiile la imbinarea peretilor perfecte, bloc vechi din '63, dar am preferat tapetul, chiar romanesc am gasit atunci in '92, gros, super lavabil.
nu am igrasie, nu exista condens, stau la parter, am 1 perete liber la exterior, restul e inconjurat de 2 terase mari si late.
am experimentat si varul inainte de tapet, cind era copilul mic.
multumesc, deja am intrat pe Praktiker, pe net, si am aflat adresele.
la Metro al nostru de aici nu are tapet.
ar exista tapete duplex vinyl superlavabil 150 - 250 gr, sapaturi pe net.
Karina spune:
quote:
Originally posted by elena d
Karina, am tapet in toata casa, care e de fapt apartament de bloc cu 2 camere. adica in: hol, bucatarie, sufragerie, dormitor si holul mic spre baie. l-am asezat acum vreo... sa fac socoteala 12 ani, ptr. ca peretii au f. mici crapaturi pe la colturile usilor. din cauza cutremurelor. peretii sunt drepti, muchiile la imbinarea peretilor perfecte, bloc vechi din '63, dar am preferat tapetul, chiar romanesc am gasit atunci in '92, gros, super lavabil.
nu am igrasie, nu exista condens, stau la parter, am 1 perete liber la exterior, restul e inconjurat de 2 terase mari si late.
am experimentat si varul inainte de tapet, cind era copilul mic.
multumesc, deja am intrat pe Praktiker, pe net, si am aflat adresele.
la Metro al nostru de aici nu are tapet.
ar exista tapete duplex vinyl superlavabil 150 - 250 gr, sapaturi pe net.
Ma bucur ca n-ai pb. Eu m-am mutat intr-un apartament de 2 camere cu tapet si ce-am gasit cind am dat tapetul jos... negreala. Probabil ca n-a fost bine facut blocul.
Succes la renovare.
Karina+
Bogdanel
mihuta spune:
Reprezentanta Blum la Bucuresti este in apropiere de Metro Otopeni (pe cealalta parte a strazii)
Mai exact:
julius Blum Romanua SRL
Str. Zborului nr 2B
Otopeni
tel 021 236 2247 / 236 2251 / 236 2170
e-mail vladimir.stoiciu@blum.com
Dar cred ca vand doar la firme. Oricum da un telefon daca vrei.
" You must be the change you want to see in the world" Gandhi
elena d spune:
Multumesc, am comunicat cu firma Blum, au fost prompti si am telefonat magazinului indicat de ei - am fost invitata sa vad ...catalogul. sper sa nu am surprize neplacute 
dar tapet tot nu am gasit, adica sunt tot felul de floricele, briz-brizuri total nepotrivite ptr. bucatarie. ma apuca disperarea
, adica m-a si apucat, ca vreau ceva normal, nu cine stie ce tapet nemaipomenit !
elena d spune:
As vrea eu sa merg la Bricostore dar trebuie sa ajung la Bucuresti, ca pe aici nu am asa ceva.
azi fac iar o tura pe la tapete, poate au mai primit ceva, aseara am trimis copilu' la tara la bunici si am fost "incurajata" sa cumpar tapetul, adica "tu cind vrei sa incepi ? iti place sa fii deranjata toata vara ?"
- l-am citat pe barbat. bietul de el, are dreptate, ce-l asteapta! nici n-am inceput si vrea sa termine.