Salvati Rosia Montana

Salvati Rosia Montana | Autor: noni930

Link direct la acest mesaj

Subiectul a fost dezbatut pe larg in diverse numere din Formula As.

Ultimul numar:
http://www.formula-as.ro/articol.php?rrev=617&&codcap=144&&idart=5287

iar mai multe amanunte sint aici:

http://www.rosiamontana.org/index.htm

Petitie on-line:

http://www.mindbomb.ro/index.php?where=rosiapetitie

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Eu sunt total impotriva acestui proiect,insa sincer nu stiu ce as putea sa fac personal pentru a schimba situatia. Cu atat mai mult cu cat locuiesc in zona. Intr-un timp ma gandeam chiar sa ma inscriu in Green-Peace ca si activist, insa cred c-ar fi fost in zadar. In acest razboi sunt implicate forte mult prea mari si mize mult prea pretioase in acest joc de interese, pentru ca un muritor de rand sa sa se poata impotrivi. Cel mai mult ma doare faptul ca oamenii pot fi cumparati atat de usor cu bani. Intr-adevar mai sunt si oameni care iau atitudine, insa cum am spus razboiul este prea mare pentru noi cei mici. Eu sunt deschisa insa pentru propuneri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

Am urmarit fiecare articol din Formula-As privitor la acest subiect.
Sincera sa fiu doare atat faptul ca nu putem face nimic, doare si nepasarea celor care ar putea face ceva dar din motive numai de ei stiute nu misca un deget.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibi spune:

quote:
Sincera sa fiu doare atat faptul ca nu putem face nimic, doare si nepasarea celor care ar putea face ceva dar din motive numai de ei stiute nu misca un deget.

Motivele au multe zerouri in coada. Si daca v-as spune ca pana si biserica ( ortodoxa, ca de cea catolica n-am habar) e implicata, ce ati mai zice?!? Cred ca nici un :"Doamne ajuta!" nu mai ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Si eu am urmarit evenimentele de la inceput si tot asa m-am gindit si eu... ca nu se (mai) poate face nimic. Dar daca, totusi...
Sint grupari care lupta pentru salvarea acestei zone si trebuie sa avem incredere ca opinia noastra conteaza. Pina la urma, fiecare ocean e compus din picaturi si guvernantii din Romania trebuie sa inceapa sa tina seama si de actiunile civile.
Ar fi infricosator ca peste citiva ani sa nu am ce Romanie sa arat copiilor mei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bychi spune:

Urmaresc si eu tot ce se scrie in AS despre Rosia Montana. Ma doare sufletul ce se intampla si mi-e asa de ciuda ca nu pot face nimic, nimic. Cunosc zona din facultate, din nenumaratele excursii in Apuseni. E tare frumoasa si localnicii sunt faini. Dae exista multe alte interese meschine care nu tin cont de lucruri "marunte".
Sper ca intr-o buna zi sa se puna capat acestui proiect malefic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pulstar spune:

Am cautat pe sit-ul greenpeace.ro despre proiectul Rosia Montana si am dat peste o petitie pe care daca o semnam si trimitem pe adresa lor, se pare ca ar contrubui la stoparea proiectului. O sa semnez si eu aceasta petitie pe care o voi trimite celor de la greeenpeace. Macar atat. Cel putin o sa pot spune ca am incercat, asa cum am putut eu sa opresc acest proiect. Petitia este la aceasta adresa:
http://www.greenpeace.ro/campaigns/story/story_54.html
Cred ca aceasta petitie ar trebui semnata de cati mai multi oameni constienti de aceasta problema. Oricat de mica ar fi contributia. Cel putin asa vom arata lumii ca ne pasa ce se inampla cu tara noastra, cu planeta noastra. Tineti minte acel promo de pe discovery channel care vorbea despre "the power of the ONE" ? Daca un singur om poate schimba atat de multe lucruri in lume prin vointa si perseverenta, ma intreb cat de multe lucruri pot schimba o masa de oameni animati de acelasi tel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Sunt de acord cu voi in ceea ce priveste daunele ireparabile pe care le poate produce acest proiect demential.Am urmarit cu mare interes toate articolele din Formula AS referitoare la Rosia Montana pt ca Apusenii sunt taram de basm ,cum sunt putine in lume.Cumparand Formula As veti gasii pe ultima pagina a revistei o adeziune pe care o puteti semna si trimite pe adresa revistei.Eu sunt de acord ca de unul singur nu poti face nimic,dar noi nu suntem singuri,noi suntem multi si nu ne pot ignora,nu la nesfarsit.

andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

Nu stiam de petitia de la Greenpeace, dar cea pe care am dat-o eu in mesajul initial trimite e-mail-uri direct la persoanele din guvern.
Am primit 'Out of Office Reply' de la cei care sint in vacanta :-).
Este doar un mic gest sa semnam aceste petitii, dar cu cit sintem mai multi, cu atit va capata insemnatate mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Vad ca nu e prea mare inghesuiala intr-o problema atat de grava si importanta!! Noi oamenii care suntem constienti de DEZASTRUL CE SE PREGATESTE ar trebui sa ne organizam si sa facem ceva! Cred ca daca am avea imaginea dezastrului, asemantor cu Cernobalul, cred ca nu am mai avea somn!
Sunt multe institutii care de obicei nu iau nici o atitudine, dar de data asta Academia Romana, importanti economisti, biologi, arhitecti, istorici ai Romaniei iau atitudine!
AMORTEALA asta le convine de minune asa zisilor oameni de afaceri si ce mai sunt ei NIMENI pe acolo! Dar vin alegerile si problema asta trebuie CLARIFICATA !DACA NU ACUM, PE URMA VA FI TARZIU! Oricate sisteme de filtrare si de parafiltrare promit, noi toti trebuie sa fim constienti ca apele pe zona de sud vor fi incarcate ce substante radioactive iar Delta Dunarii ....cred ca nu trebuie sa mai spun...Haideti sa facem ceva...Nimeni nu promoveaza in scoli, licee, nimic ! Ce asteptam nu stiu! Sunt oameni in Rosia Montana care mai rezista inca , DAR CAT???Semnaturi, hartii, sunt frectii! Important este sa se faca cunoscut in presa si la tv!
Altii vazand cat de multe bogatii naturale se distrug, fara NICI O SANSA de recuperare AR FACE DIN ROSIA MONTANA O MECCA A ROMANIEI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetzyka spune:

Imi vin in minte doua citate :
1.Pentru ca raul sa triumfe e de ajuns ca oamenii buni sa stea cu mainile in san !
2.Picatura de apa gaureste stanca nu prin forta, ci prin continua ei cadere.
Daca ne impacam cu gandul ca oricum suntem prea mici si nu putem face nimic, ce s-ar alege de lumea asta? Cine spunea ca "puterea se aduna din toti micii impreuna " ?

Mergi la inceput