Ce presupune monitorizarea?

Ce presupune monitorizarea? | Autor: Medeea76

Link direct la acest mesaj

Cine ma poate lamuri in privinta catorva definitii si anume: monitorizare, folicul, endometru?
Pentru mine toate aceste notiuni sunt noi, dar, deoarece nu mai am ciclu de 7 luni, am inceput sa-mi pun probleme serioase.

Medeea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

citeste raspunsurile lui arian la clinica virtuala, cu siguranta te vor ajuta:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8918

..si principalele cauze ale sterilitatii de la dictionarul aspirantelor:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=24686

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Multumesc frumos, Tia, am citit dar tot nu m-am lamurit in ce consta monitorizarea. Poate cineva sa-mi explice in doua vorbe?

Medeea

Mergi la inceput

daca intrebi despre monitorizarea foliculara, pot sa-ti spun eu cateva vorbe: se urmareste ecografic (transvaginal) dezvoltarea folicului incepand de prin ziua 8 sau 9 cand foliculul este micut (3-4 mm) si pana dupa producerea ovulatiei. de regula ecografiile se fac la 2-4 zile, in functie de cat de repede creste foliculul. dupa ce se matureaza (avand in medie 20mm) se sparge eliberand ovocitul. acest lucru este marcat la ecograf prin prezenta lichidului in fundul de sac. ecografia transvaginala este cea mai sigura metoda de confirmare a ovulatiei

Mergi la inceput

Tia, dar daca eu nu am ciclu de 7 luni si temperatura e constanta - 36,6, insemna ca nu am ovulatie, este? Si atunci merita sa fac monitorizarea? Unde e cel mai bine sa o fac in Bucuresti? La ce clinica? Si mai ales cat costa?

Medeea

Mergi la inceput

inainte de ecografie, as merge intai la un endocrinolog. poti incerca la Dr. Belusica Anca la Medsana: 410 86 43, 410 85 43, 410 84 59

Mergi la inceput

Eu astept rezultatul analizelor hormonale dar nu stiu nici un doctor din Buceresti care ar putea sa le interpreteze. In privinta monitorizarii, unde o pot face si cat costa?

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina.badescu spune:

Medeea,

Eu mi-am facut analize hormonale la Centrul Medical Unirea. De interpretat, le-a interpretat un medic de acolo, respectiv Dr.Mirela Ranga, pe care o poti gasi si la Maternitatea Giulesti.

Madalina

Mergi la inceput

Multumesc frumos, Madalina.

Medeea

Mergi la inceput