Un inceput in Italia (2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cici spune:

fetelor multumes mult.priviti un picx la linkul de mai jos
http://www.fotoexpo.net/web/web.asp
va mai mai rog ceva mult de tot daca aveti timp si nu va suparati
eu nu stiu italiana am incercat dar nu reusesc.urmatorul link este un site de pe care se pot trimite sms gratuit de pe calc pe mobil in Italia.Mi-a zis cineva ca a trimis foarte multe dar trebuie sa le vizitezi paginile.
Cine are rabdare sa se uite un pic si sa-mi scrie si mie pasii care trebuie facuti?
multumesc mult!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana7mi spune:

buna dimineata!
in sfarsit am revenit si eu... sfarsitul de saptamana l-am petrecut la mare, in Liguria, pe langa La Spezia... am auzit ca pe la Milano a plouat... acolo ne-am bucurat de soare si de mare... singura problema e ca am fost piscata de niste animalutze... nu stiu ce gaze or mai fi si alea... sper sa-mi treaca repede...

In concediu ar fi trebuit sa plecam pe 1 august, insa s-au schimbat planurile... la munca mi-au cerut sa mai vin si prima saptamana... asa ca se pleaca cu o saptamana mai tarziu... mergem in sudul Italiei, mai jos de Napoli, la Palinuro.... voi reveni la Milano cam pe 20 august...

Amorena, am auzit ca si tu vii cu Atlassib-ul... vineri a venit verisoara mea... mentalitate romaneasca, bataie de joc... esti legal sau ilegal, ai sau nu ai probleme de acte, cu spatiul shenghen te pune sa dai spaga.... cine a spus ca lumea se inparte in oameni buni, oameni rai si soferi, adevar a grait...

o saptamana buna,

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amorena spune:

Dana,te rog frumos,ai putea sa imi dai mai multe detalii.Scrie-mi pe private.Eu,ar tebui sa plec duminica,inca nu mi-am luat biletul,nu stiu cum sa fac,dar in final nu am de ales si tot cu astia trebuie sa vin,daca nu am chef sa ma plimb cu bagajele dupa mine pana la aeroport la Timisoara,imi este cam peste mana,asa ca ma gandeam ca Atlassib-ul il iau de aici de acasa si ma duce pana in Milano fara probleme.Verisoara ta in afara de faptul ca a trebuit sa dea spaga,a avut si alte probleme cu ei pe drum???Cat timp a durat calatoria???Prin vami au nimerit sa stea mult???Scuza-ma ca iti pun asa de multe intrebari,dar sunt direct interesata.
Pupici si o zi buna,
Amorena

Mergi la inceput

ciao,
daca esti in regula, nu ai de ce sa fii stresata cu controalele vamale... te inteleg ca ai emotii...

deci la romani au trecut foarte usor, s-a rezolvat cu spaga de 5 euro/persoana...

la unguri... insa e prea mult spus unguri, tot mana romaneasca... se iau 20 de pasapoarte (la nimereala, spun ei..., insa...) si li se cere 20 € ca da, nu au rezervare la hotel (deci daca poti sa faci rost de invitatie este ideal)... pana la urma romanul plateste...
deci au si platit au fost si controlati la bagaje (de aceasta data de unguri)... au fost confiscate marfuri... unul avea 10 baxuri de tigari... pentru unul, controleaza pe toti...

la austrieci, din nou controale... au coborat toti si au fost controlati la pasapoarte...

in rest nimicuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amorena spune:

Dana,iti multumesc mult pentru raspuns.Este adevarat ca am emotii foarte mari.Eu sunt in regula cu hartiile.Am stat 3 luni in Romania,asa cum este legal,nu am facut nimic in afara legii.Este adevarat ca nu i-am spus sa imi trimita invitatie pentru ca am inteles ca oricum trbuie sa arati banii la vama,si pe urma nu stiu daca ai invitatie mai trebuie sa mergi la chestura dupa permesso di soggiorno,sau poti sa ramai doar cu acela.Dar mi se pare ca pe baza de invitatie nu poti sa parasesti localitatea unde ai invitatie in sensul ca eu daca vreau sa merg 2 sapt.cu Dany in Spania,cu permesso am voie dar cu invitatie nu sunt sigura.Verisoara ta de unde a plecat din Romania???Cam cat timp a facut pana la Milano.
Te pup si iti multumesc mult de informatii,
Amorena

Mergi la inceput

Invitatia putea sa ti-o trimita, mai ales ca la Milano nu se mai pune stampila de la primarie... si nu este o crima daca ti-o trimite si nu iti faci permis de turist... si nu esti obligata sa stai doar in localitatea de residenta.... poti sa calatoresti linistita... invitatia este o garantie in plus la intrarea in spatiul shenghen...
verisoara mea a plecat din Iasi, miercuri seara pe la 22:00-23:00, daca nu ma insel a trecut si prin Deva... si a ajuns la Milano vineri pe la 11:00-12:00

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by amorena

si pe urma nu stiu daca ai invitatie mai trebuie sa mergi la chestura dupa permesso di soggiorno,sau poti sa ramai doar cu acela.Dar mi se pare ca pe baza de invitatie nu poti sa parasesti localitatea unde ai invitatie in sensul ca eu daca vreau sa merg 2 sapt.cu Dany in Spania,cu permesso am voie dar cu invitatie nu sunt sigura.

Atat cu invitatie cat si fara, te prezinti in questura pentru permisul de turist. Cu permisul de tranzit(turist) eliberat de autoritatile italiene, esti in regula in Italia.

In Spania poti sa mergi linistita in calitate de roman... ca roman poti sa circuli in spatiul shenghen 90 zile fara probleme...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayen spune:

amorena,fiului meu i s-a espirat pasaportul si atrebuit sa mearga in rom.pent. alt pasport nou dar in timp ce se afla in rom.ia saczut si permesul de sogiorno.La intoarcere a venit cu atlasibul,dar avinnd permesul scazut a venit ca si cum vine orice persona fara acte,fara invitatie doar cu suma necesara (500E)si l-au intrebat doar la cine merge,el a spus ca merge in vacanta la un prieten,i-au cerut adresa si el a dat adresa noastra de acasa.Totul ok.Daca ai invitati trebuie sa fie tradusa si legalizata.Toate aste acum o luna in urma.Nu-ti face probleme si nu te preocupa daca esti in regula.Tu mai poti cere informati daca iti mai trebuie ceva in plus si la atlasib cind iti cumperi biletul,sti cum ii la noi lucrurile se schimba des...si de multe ori nu in favoarea noastra!
Dar fruntea sus,linistita si fara emotiiiiiiiiiiii!daca pleci duminica,luni pe la ora 12 sau 14 esti al milano,asta depinde si in cite orase trebuie sa se opreasca.De la intrare in Italia se poate opri in toate orasele daca are pasegeri.Baiatul meu la ora 14 era deja la torino.
Drum Bun!

Mergi la inceput

Am uitat sa precizez caci baiatul meu a plecat din deva la 9,30 si in ziua urmatoare la 14 era la torino.

Mergi la inceput

Pentru cici,cele mai bune cartele de a vorbi in rom.se numesc Europa est,costa 5,16 E,si care iti dau 64 de min.de la telfon de casa la telefon de casa iar la telefonino cred, mai putin dar nu stiu cit si mai este una fidelyticard care tot dela telefon ficx iti dau 80 de minute tot atit costa dar nu se gasesc la toate tutungerile.

Mergi la inceput