bona de week-end???

bona de week-end??? | Autor: ad_risnov

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Adriana si sunt mamica (de ian.-feb.2004) a unui voinicel de 4 luni pe care il iubesc de nu mai pot!
Dupa nastere le-am avut langa mine pe mama mea si pe matusa mea care m-au ajutat f. mult in perioada de lauzie. Dupa cele 6 saptamani am ramas singurei si ne-am descurcat f.f. bine impreuna. Intentionez sa stau acasa cu bb pana la 1 an si jumatate (toamna lui 2005).

Problema mea este insa urmatoarea: am ajuns la starea in care-mi doresc sa pot avea pt. mine cateva ore libere macar la sfarsit de saptamana. Sotul ma ajuta f.f. mult si in week-end sta mai mult el cu Rares, iar eu ies in oras, dar niciodata nu am putut iesi impreuna.

Vreau sa caut o bona care sa stea cu bb cate 4-6 ore sambata si duminica. Imi lipseste un spectacol de teatru, o ora petrecuta in liniste intr-un restaurant, un film vazut la cinematograf. Visez cu ochii deschisi la asa ceva, dar nu avem cu cine sa-l lasam pe bb pt. ca parintii nostri stau in provincie si nu ne pot ajuta din punctul asta de vedere.

A mai angajat cineva o persoana doar pt. week-end? Cat credeti ca ar tr. sa platesc? Unde sa caut o astfel de persoana? Cam ce coordonate ar tr. sa aiba?

Astept sa-mi dati cateva sugestii si sfaturi cum sa procedez. Banuiesc ca la o agentie nu are rost sa caut doar pt. ce ma intereseaza pe mine.

Va multumesc din suflet.

Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florenit spune:

Ma gandesc sa intrebi pe la crese/gradinite despre ceea ce te intereseaza, pentru ca sunt oricum mai "pe felie" cei de-acolo si poate gasesti pe cineva care sa te ajute sau macar sa te indrume spre cineva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oake spune:

Adriana,
In Bucuresti exista o agentie care asigura servicii de baby-sitting, bone, menajere si alte alea. Din cate am auzit eu despre ei sunt buni si chiar ma gandesc ca atunci cand ne mutam in Buc. peste cateva luni sa apelam si noi la ei. Nr. lor de tel.
312.35.60
313.48.24
0740.172.172

Bafta multa!

Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Draga Adriana,

Ai avea incredere sa lasi un puiut atat de mic cu o persoana pe care o cunosti foarte putin ? E adevarat ca poti nimeri o persoana extraordinara, dar... poti da si peste cineva nepotrivit.
Crezi ca ai putea sta linistita la o piesa de teatru sau la un film ?
Nu crezi ca ai fi cu gandul numai la copilas?
Eu am vazut ultima piesa de teatru cand eram gravida. Copilul meu are acusi 6 ani.
Parintii nostri sunt in Bucuresti. Cu toate acestea am apelat destul de rar la ei. Dupa doi ani cand am reinceput serviciul copilasul a ramas cu mama. In scurt timp au plecat in vacanta la Sinaia. Dupa cateva zile l-am adus la Bucuresti cu febra 40. Am ajuns direct la spital unde am stat internata o saptamana. A fost ca un cosmar. De la ce s-a imbolnavit? Mama l-a lasat sa se joace si sa se pupe ( era tare pupacios cand era mic) cu un copilas care era racit.
Poate eu sunt o mama mai protectoare dar nu as lasa un puiut atat de mic cum e al tau cu altcineva, decat daca este NEAPARAT NEVOIE.
Noi am inceput sa mergem (de cand Vladut avea trei ani) impreuna la teatrul Ion Creanga, la circ. Ne-am simtit foarte bine. Acum incercam sa mergem la piese de teatru pentru oameni mari. Sa vedem cum va reactiona copilul. Imi amintesc ca si ai mei tot de pe la 6 ani m-au luat la teatru si mi-a prins bine.
Adriana gandeste-te ca acum nu mai sunteti doi, ci trei. Orice activitate trebuie sa-l includa si pe bebe. Armonizati-va programul dupa ceea ce poate el sa faca acum, iar cand va fi mai marisor veti putea face invers.
Eu nu regret deloc ca mi-am dedicat timpul exclusiv copilului si as proceda la fel daca as mai avea unul.
Nu te supara pentru ce am scris. Ti-am impartasit din experienta mea de mamica cu un pic mai multa experienta decat tine.

Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Adriana, nu stiu sa-ti raspund la intrebare, ca-s mama de tipul descris de Otau. Chiar daca as fi avut cu cine sa-l las, vreo ruda, ceva, tot as fi stat ca pe ghimpi, cu un mareee sentiment de vinovatie. Daca as fi avut o bunica la indemina, ar fi mers, dar asa... Pe de alta parte, te inteleg perfect.
Altceva vroiam sa-ti zic. Pina acum ai fost "mamica de iarna", cind posibilitatile de miscare in trei sint reduse, dar ai sa vezi ca acuma, ca s-a facut timp frumos, se schimba situatia. Puteti deja iesi toti trei in parc, la o terasa, la un concert in aer liber. Rares poate ca va dormi in caruciorul lui iar tu si sotul tau puteti avea ora aceea de liniste de care vorbesti, cu o cafea, o bere sau o friptura/prajitura in fata. Pe vremuri, pe mine m-a scos din starea de "penitenciar" festivalul George Enescu, mai precis piata festivalului, cu terase, muzica faina, BB facind nani sau uitindu-se cu ochii mari la orchestra...Minunat.
Cu bona de duminica...poate ca problema nu ar fi ca tu o cunosti f. putin, cit ca Rares o cunoaste f. putin...Ar fi, cred, speriat si nefericit. E, totusi, mic. Poate ca mai bine apelezi la o vecina sau o prietena pe care sa o stie si el de mai multa vreme, cu care sa fie familiarizat.
Succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Uite, noi la restaurant am fost cu Silvia de pe la 3 luni. Daca dormea o lasam in carut, daca era treaza o tineam ridicata in brate sa priveasca, sa nu planga. Mai ales acum, vara, sunt multe restaurante cu terasa unde poti merge linistita cu bebeul. Si mie mi-ar fi frica sa las copilul cu cineva pe care nu il cunosc, care nu il cunoaste pe bebe... eu am avut bona de la 7 luni, dar ne cunosteam si statea 4 ore zilnic cu bebe, si deci se obisnuisera unul cu altul.

Puteti sa-i mai "invitati" pe parinti din cand in cand la voi si atunci sa profitati si sa iesiti la teatru, film, concerte. Nu cred ca se vor supara. Noi asa facem. Intr-adevar, iesim singurei mai rar, dar asta este...

Lavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Dragelor,
Multumesc mult pt. raspunsurile voastre sincere.
Probabil ca la toamna imi va fi mai usor pt. ca Rares o sa aiba deja 7 luni(in sept.) si ne vom putea petrece mai usor timpul in trei.

Problema apare si din cauza ca noi am ramas fara masina chiar de cand l-am nascut pe Rares (sotul avea masina de la servici si si-a schimbat serviciu). De cumparat nu speram mai devreme de anul viitor.
Probabil ca aveti dreptate si solutia cu parintii veniti macar o data pe luna este cea mai viabila.

Inca o data va multumesc mult de tot.

Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
http://community.webshots.com/user/ad_risnov

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Cu caruciorul se poate merge foarte bine si cu metroul...of course, cu sotul la purtator (purtatoare...)

Plimbare placuta!
Lavi

Mergi la inceput