Putem face plaja in ultimul trimestru?
Dragi burtici,
Sunt din Constanta si imi place foarte mult la mare, mai ales vara. Am auzit insa ca in ultimul trimestru al sarcinii nu este indicat sa mergi la plaja. Voi ce parere aveti?
Marlen si b.b. 23 sapt.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/marlen_hg
Raspunsuri
raluca.gabriela spune:
Eu am inteles ca in ultimele doua luni fara soare, doar umbrela... Nu stiu sigur, cu dr tau ai vorbit? Si eu sunt curioasa de al doilea trimestru, eu o sa fiu cam in 5 luni si nu stiu daca e bine...
sa cresteti mari! :-)
roxanaz spune:
buna Marlen.
si eu sunt tot din Constanta si abia astept sa fie vreme frumoasa sa merg la plaja...sunt in saptamina 32. trebuie totusi sa iti informezi medicul si sa nu stai la soar eputernic, intre 12 si 3 dupa amiaza si fara crema de protectie solara cu SPF mare (15-20) pentru ca risti sa te alegi cu masca de sarcina sau pete....de care scapi greu.....si nu are rost, nu?
pupici,
rox
marlen_b spune:
Multumesc frumos pentru sfaturi. Nu am vorbit inca cu medicul despre acest subiect. Oricum, nu merg la plaja decat intre 8-10 si dupa 17.
Roxanax, poate ne intalnim !
roxanaz spune:
bravo Marlen, vezi?
sigur ca ne putem intilni si te asteptam la "prieteni dintotdeauna", acolo e un capitol ptr mamicile din constanta...esti beinvenita!!
Rox
SimonaD spune:
Buna mamici!sunt nou venita ,am 23 saptamani de sarcina acum ,si de o saptamana m-am intors de la mare.A fost superb.Am stat in Mamaia in zona hotelului Riviera,ce sa zic a fost minunat ,ma repet:-).Vremea e drept ca a fost rece 2 zile dar vreo 3-4 zile am facut plaja cat am avuut soare,m-am plimbat pe jos foarte mult (cine stie zona) cam 50 de min de mers lejer pana in Satul de vacanta si 50 min inapoi.AM facut baie in mare ,am inotat ,nu foarte mult ,am lasat valurile sa ma loveasca usor pe piept si pot sa spun ca apa nu a fost la temperatura ei optima .Ma simteam proaspata si revigorata cand ieseam din apa ..ce sa mai zic..Doctorului meu cand am plecat i-am zis ca voi merge la mare ,bla,bla si ca toti doctorii mi-a recomandat sa nu stau la soare sa nu intru in apa"neaparat"dar in primul rand sa nu uit pastilutele acasa in caz ca am dureri.Eu m-am simtit mai bine decat acasa la mine...M-am si bronzat putin .Erau multe mamici cu burtici mai mari si mai ales multi multio copilassi dragalasi pe plaja Am vazut chiar si in varsta de 2-3 luni.AM 30 DE ANI E PRIMA SARCINA SI AM SI Rh-ul negativ,sotul pozitiv.Nu mi-e frica si nu mi-a fost frica de nimic.Cred ca e bine sa faci tot ce-ti face bine si iti place dar cu masura in toate si cu constienta..Plecati la mare la soare va lumineaza si va ohneste si trupul si mintea.E,acum sunt din nou la servici si scriu de aici cu nostalgie placuta despre acele clipe.Va pup! Sarcina usora!Simona
marlen_b spune:
Simona, sa ai un bebe sanatos si frumos!
Ce ciudat, eu stau la doi pasi de mare si nu am pus vara aceasta piciorul pe nisip.
Pe 12 iulie intru in prenatal si voi avea timp destul sa merg la plaja. Am inteles ca si in weekend va fi frumos.
Tu ce lotiune de plaja ai folosit?
didita spune:
Buna Marlen & bebe!
Eu am un baietel de un an (iulie) si o fetita de 3 jumate (octombrie). Cand eram insarcinata am fost la plaja pana au inceput contractiile. Doctorul meu mi-a recomandat sa nu expun la soare intre 12 si 4 (sudul frantei este cam la aceeasi latitudine cu Constanta, deci soaremle este la fel de puternic) si in rest sa iau o crema solara cu indice mare (cel putin 30, mai bine 40), mai putin de 20 este ... apa deploaie (sau pt persoane deja bronzate). Singura problema specifica femeilor insarcinate sunt petele care pot aparea de fata (maronii). Insa petele poti foarte bine sati apara de la mers la paine la ora 12 cand e soarele mai puternic. Umbrela la plaja nu protejeaza de radiatiile UV decat 40%. Atentie la stat in apa; foarte bun pentru corp(mai ales pt spate si picioare) si mai putin pt pielicica...
Eu sfaturi as mai avea, dar ma cheama datoria!!! Distractie placuta si sanatate la amandoi!
claudia
oana_s spune:
Si eu am fost la mare anul asta (in 32 sapt), nici n-am intrebat medicul, am fost un week-end doar, dar sa stiti ca am stat la plaja, bineinteles intre orele permise, n-am patit absolut nimic, m-am simtit bine, m-am si bronzat chiar si pe burtica (am avut costum in 2 piese)...asa ca....iti urez plaja placuta , dar fara baie in mare pt ca diferentele de temp pot cauza contractii.
Oana si bb Mara 34 sapt
didita spune:
Mi-am mai adus aminte o chestie. Cum soarele este periculos cand este la verticala (si e la distanta cea mai mica fata de sol, totul este relativ) un mod simplu de as sti daca esti la plja cand rtebuie infigi un bat in nisip si daca umbra este mai scurta decat batul fugi acasa!!! Cu cat umbra este mai lunga cu atat soarele este mai putin puternic. Merge si cu umbra ta!
SimonaD spune:
Multumesc Marlen,si tie la fel !!:-)Am folosit o crema de la L'Oreal cu factor 30 .Nu s-a intamplat nimic de atunci decat ca am aflat ca voi avea cea mai scumpa si draguta fetita din lume:-))))))E totul bine am facut un echo morfologic ,asa ptr. linistea mea.Ce sa zic sunt fericita si va doresc ace3lasi lucru. Pupici:-)!