Pareri despre Diane 35

Pareri despre Diane 35 | Autor: nique15

Link direct la acest mesaj

Fetelor dragi,
Doctorita mi-a prescris astazi pentru ovare polichistice si reglarea menstruatiei 3 luni de Diane 35.
Va rog pe cele care ati luat sa-mi spuneti si mie ce efecte ati remarcat si cum v-ati simtit cu ele.
Eu am citit intr-un prospect pe internet ca ar avea efect teratogen si nu-mi prea vine sa incep tratamentul.

Please help!!!

Ionique C.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romaniaau spune:

Hej Nick,
Am avut acelasi diagnostic ca si tine acum 2 ani si am luat Diane 35 timp de 3 luni. Dupa aceea am facut din nou eco si nu a mai trebuit sa continui tratamentul. De atunci nu mai am probleme cu ovarele.
Efectele secundare nu au fost foarte placute:
-in prima luna nu mi s-a oprit ciclul timp de 30 de zile, dar asta e normal si nu este intr-adevar un ciclu adevarat
-am avut dureri de cap in fiecare zi, dupa ce luam pastila, de imi venea sa vomit de durere
-mi s-au invinetit degetele de la picioare si s-au umflat, de nu mai puteam sa ma incalt cu nimic, asta ca efect al ingrosarii singelui.
Dar alte fete au luat Diane 35 si nu au avut efecte secundare.
Dupa aceea am vrut sa iau pastile contraceptive si mi-au fost prescrise Logest, care au o concentratie mai mica de hormoni.
Diane 35 sint contraceptive, asa ca nu poti ramine insarcinata atita timp cit le iei. Dar daca vrei sa ramii dupa aceea, nu este nevoie sa faci pauza, pentru ca nu influenteaza copilul.
Ai incredere ca Diane 35 pot rezolva problemele tale.
Florina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Nu ma certati...
Vorbim aici de ovare polichistice sau MICROpolichistice? (adica chisturi sau chistulete )?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellena spune:

Am luat si eu doua luni Diane 35. Le-am luat intre doua stimulari pentru FIV. Dupa prima stimulare am avut un chist care a disparut (in urma tratamentului!?).
Alte efecte ... n-am avut (poate doar sanii umflati si mai durerosi - posibil si de la chist).

Care ar fi efectele teratogene?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Am luat si eu in doua reprize cate 3 luni, la recomandarea dr., spunandu-mi ca dupa pot ramane foarte repede insarcinata lucru care cu sa intamplat.
Ca simptoma a fost o usoara senzatie de grata dimineta, plus tendinta de a ma ingrasa, fara sa mananc mai mult.Chestia am rezolvat-o, beam dimineata intotdeauna cei de secarica cu menta, si am redus din alimentatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellena spune:

Imi raspund tot eu ... am cautat pe net.

efecte teratogene - efecte care cauzeaza malformatii ale fetusului !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinacodrina spune:

Fetelor, am luat si eu Diane 35 timp de 5 luni de zile, ca tratament pentru dereglarea mea hormonala, si anume hirsutism (fara ovare polichistice). Nu au rezolvat nimic in cazul meu. Doar mi-au dereglat si mai tare ciclul. Inainte de a le lua aveam ciclul de la 35 zile in sus.... pana la 60 zile aproximativ. Dupa diane 35, s-a dereglat si mai rau.....adica ba venea prea rar, ba prea des. O vara intreaga imi venea cam din 2 in 2 saptamani... adica mentstruatie 5 zile, pauza 7-10 zile. Cand deja ma simteam rau, eram slabita, am fost la dr.ginecolog, mi-a dat ceva tratament, dar care nu a rezolvat nimic. Apoi in timp s-a mai reglat un pic singur... apoi am trecut pe mercilor si logest (3 ani). Oricum, la multi ani dupa diane, cam 4-5 ani. In leg.cu diane 35 , ca urmare, am mari rezerve.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Eu am luat Diane35 cam doi ani . Multi ani am avut ciclu neregulat dar de pe la 20 de ani mi se reglase si aveam ciclu intre 28-35 zile .Dupa ce am intrerupt Diane nu am avut ciclu vreo 2 luni , dupa aia complet aiurea de la 18 zile la aproape 3 luni .
Efecte secundare nu am avut , in sensul ca nu m-am ingrasat , nu ma durea capul si nici nu am observat nimic deosebit. A, prima luna cand le-am luat am facut o groaza de cosuri, desi eu nu aveam dar dupa aia au disparut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Oare regleaza si dereglarile hormonale.De ex la mine estrogenul e bun dar progesteronul e mic.Eu iau utrogestan de 5 luni.S-a scurtat ciclul de la 32de zile la 28.Cat pot sa merg mai departe asa?

Din cauza dereglajului acesta nu se produce ovulatia.Chiar, Diane poate regla ciclul?

Gabi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Cum spuneam mie mi l-a dereglat dar poate altora le face bine. Il regleaza cat timp le iei , dar oricum nu e ciclu natural . Eu nu am facut analize hormonale inainte sa le iau deci nu stiu asupra caror hormoni au avut efect. La noi asta prescria doct de la facultate la toata lumea si nu-mi zisese nimeni ca ar trebui ceva analize inainte si probabil nici minte prea multa nu aveam .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2girlsmum spune:

Draga Ionique,

banuiesc ca deja ti-ai facut o parere si ai luat o decizie in urma citirii raspunsurile primite.sa-ti scriu si eu pe scurt experienta mea.Prima data am luat Diane 35 cand aveam vreo 26 de ani, nu in scop contraceptiv ci in urma unei operatii de inlaturare a unui chist ovarian de 7 cm.Celalalt ovar era micropolichistic.Le-am luat timp de 12 luni si din prima mi-au reglat ciclul (care ajunsese sa nu vina nici dupa 60 de zile).La un control ulterior m-am plans ca niste varici de pe picioare devenisera mai durerosi si dr.mi-a zis sa opresc.Nu m-am ingrasat deloc in timpul lor.A doua oara le-am luat in scop contraceptiv,(pe un fond de menstruatie f.regulata) si mi-au dat ciclul peste cap vreo 2 luni apoi in afara de o usoara greata (nesesizata prima data) totul a fost ok.Deci cred ca situatia hormonala la data inceperii administrarii determina eventualele efecte adverse.in primul caz, la mine au fost un tratament benefic.cat despre efectul teratogen...dupa ce am oprit Dianele fiindca ne doream un bebe, am ramas insarcinata imediat si am acum 2!! fetite gemene de 6 luni de o sanatate exemplara.
daca e vorba de numai 3 luni, se merita sa incerci.Fii atenta insa la orice durere in cosul pieptului sau in membrele inferioare, caz in care trebuie sa le opresti de urgenta.

Patricia, Miriam si Ruth (6.12.03)

Mergi la inceput