copii de aprox 3 ani - evolutie/copii de 2001

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Bianca s-a nacut pe 30 ianuarie 2001 , motiv pentru care o cheama si Ioana.A fost un opil dorit si asteptat, s-a nascut prin cezariana ,2.950 kg,50 cm.
Acum la 3 ani si 4 luni avem 16 kg si pare mult mai grea, este genul "voinicuta" (seamana cu tati), dar din toamna vom merge la innot si mai modelam putin.
A mers la gradinita de la 2 ani si 8 luni,s-a adaptat f bine, nu a plans niiodata.Este genul de fetita "baietoasa" f bagareata , are prieteni numai baietei si nu-i este frica de nimic.
O iubeste f mult pe bunica, pe care n-o scapa din ochi nici o clipa si speram ca in vara sa merga sa stea la bunica.
De pampers am scapat de la un an si 8 luni, este f vorbareata, spune si r,sta bine cu memoria si compune singura poezii.
Nu adoarme singura ci cu bona sau mami.Cu mancarea n-am avut si nu prea avem probleme.

Multa sanatate tuturor.
Margot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Toma implineste 3 ani pe 3 iulie, nu stim cate kile si cati centimetri are pentru ca nu sta sa-l cantarim/masuram. Oricum e mancacios si voinicut.
Vorbeste si se misca fara incetare si cere mereu ca cineva sa-i fie interlocutor sau partener de joaca.
Ne-a zis sa stam toata viata cu el.
Nu-i nimic ca nu o sa avem bani: o sa mancam gunoaie.
Ne-a zapacit cu intrebarile de tot felul si am ajuns sa avem discutii din ce in ce mai "savante". Din fericire accepta inca niste explicatii simple/sumare la problemele dificile.
Zilele trecute am discutat despre moarte si despre cum ii ingrijeste Dumnezeu pe oamenii care mor pentru ca nu se mai pot imgriji singuri...
Cu chiu cu vai mai da cate o jucarie (mai mult "la schimb") si ii place sa se joace cu baieti mai mari, chiar mult mai mari.
Este mort dupa utilajele de constructii, fie ele in marime naturala sau jucarii.
Fetele sunt "urate si...jegoase". Ca sa intelegeti exact sensul acestor adjective mai trebuie sa va spun ca despre mama-sa spune ca este cea mai urata !
Nu mai bea lapte(din pacate) de mult, nu mai are pampersi de la sfarsitul verii trecute, doarme in camera lui, singur, de cand avea trei luni.
Nu prea se uita la televizor. Ii plac Teletubbies, Dexter, Tom si Jerry dar nu rezista nemiscat mai mult de 20-30 de minute.
Ii place foarte tare sa-i spui sau sa-i citesti povesti si are niste prieteni imaginari care fac diverse chestii.
De la 6 luni sta cu o bona dar de la toamna o sa mearga la gradinita.

Va doresc tuturor Copii Fericiti !
vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancade spune:

Incep sa cred ca al meu e tare in urma daca vad cate pot ai vostri;si aici eu il vad avansat in comparatie cu altii de varsta lui.SA fie din cauza ca aude 3 limbi si vorbeste 2? Atat cat poate, ca perfect nu vorbeste;inca r si l nu zice.Canta doar ce ii place (2 cantecele f scurte-adica max 20 cuvinte),dar la gradinita aici nu-i invata nimic:se joaca 4 ore /sapt si atat.Abia la 4 ani cand incepe scoala(de la 8.30 la 15.30) cica vor invata cate ceva.
De pampers nu pot sa-l dezvat nicicum.
MAi zice-ti ca asa imi dau seama ce inapoiati sunt astia pe aici desi se cred buricii pamantului.
Anca si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Diana mea are acum 12,5 kg si 89 cm.
merge la cresa de la 1 an si 10 luni, nu mai are pampers ziua de 3 saptamani si face numai la olita sau la WC, vorbeste mult si spune poezii si cantecele, e acum la perioada intrebarilor gen DE CE?

Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Dupa ce am avut vreo doua tentative esuate de a aduna mamicile si taticii din 2001, ma bucur ca Anca a reusit.
Ne alaturam si noi cu mare drag.

Paul s-a nascut intr-o zi de marti (09.01.2001) la ora 12.45 cu 2.950 si 50 cm.
Voi trece peste micile evenimente neplacute din maternitate.
Ca sugar a fost un copil cam plangacios pana la 6 luni cand a incetat luptat cu colicii. In ciuda siropurilor "miraculoase", a dansului cu sticla de Debridat (sotul meu il lua in brate si canta: Debridat, Debridat de colici ma scap), in fiecare seara vream program de plans cam 2 ore, de la 20.00-22.00.
Prima data a spus tata (bineinteles) la 7 luni iar sotul meu nu-si mai incapea in piele, fericit ca al doilea va fi tot baiat (asa spus babele), desi acum si-ar dori o fetita.
La 1 an si o luna jumate a plecat singur, iar la 1 an si patru luni a mers de-busilea.
Pentru ca eu trebuia a plec la lucru, la un an si 8 luni l-am dat la cresa, iar la 2 ani si 9 luni la gradinita.

In general este un copil cuminte, invatam impreuna poezii, cantece (pentru ca tata este mare poli-ist stie si imnul echipei).In fiecare seara citim povesti si adormim cu porcusorul de plus in brate.
De ceva vreme pune tot felul de intrebari specifice varstei de genul de ce?
Nedespartit la gradinita este de Rebeca. Peste tot merg impreuna, se joaca doar impreuna, iar daca Rebeca nu vine la gradi e o adevarata tragedie.
Cateodata ma mai supar pe el, iar el smecher cum e vine la mine, ma imbratiseaza si-mi spune mami, te iubesc mult, mult, mult, iarta-ma.
Uneori cedez, daca boacana nu este mare, alteori stam la colt.

http://photos.yahoo.com/silvana_popovici
Silvana si Paul (3 ani si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Anca e la stadiul "vreau eu singura". Se spala singura pe maini (pe fatza numai ca pisicile) si ii place mult la baitza, desi urla cat o tine gura cand e vorba de spalat pe cap si clatit.
Se poarta destul de urat cu copilasii mai mici, in schimb in fata celor mai mari ca ea nici nu sufla.
Ne pregatim de serbarea de la gradi unde va fi o ciupercuta.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

A si noi ne pregatim de serbarea de la gradi unde noi vom fi o vulpita. Greu a fost cu costumul ...... Dupa lungi cautari de modele de idei si de sugestii am descoperit ca la gradinita exista o doamna croitoreasa care face lucrul asta, noi trebuia doar sa ii cumparam materialul... uf cum ne mai complicam noi parintii cateodata... Si uite asa astept cu nerabdare ziua de maine cand o sa vad o mica vulpita pe scena care mananca pestisori (desi ei sunt broscute testoase.. ca asa a zis educatoarea), cum il pacaleste pe urs, si asa mai departe.
Nici nu imi vine sa cred ca a trecut aproape un an de cand sunt la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Paul a avut serbare pe 3 iunie. El a fost carabus. Poezia: Eu sunt carabus, mic si jucaus, treaba fac si eu, multa-n jurul meu. A spus-o ajutat de educatoare dar foarte frumos, cu intonatie si arata in jurul lui cand zicea treaba fac si eu, multa-n jurul meu. Cand m-a vazut s-a ridicat in picioare, a aratat spre mine si mami, mami. Eu disperata ii facem semn sa stea cuminte jos si sa nu vina spre mine.
Toti copii mici au fost imbracati in diferite insecte, iar copii mai mari au fost primavara. Totul a fost o sceneta, iar ei s-au descurcat de minune.

http://photos.yahoo.com/silvana_popovici
Silvana si Paul (3 ani si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluka and kids spune:

alexandra mea s-a nascut pe 8 iunie 2001,la 3 kg fix si 50 de cm apgar 9.
a purtat pampers pana la 2 ani si ziua si noaptea iar de la 2 ani pana la 2 ani si 4 luni doar noaptea.
e dezvoltata frumos, acum face numai la olita, si-o ia singurica, la gradinita face la wc mic,se imbraca si dezbraca singura la cei 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anutze spune:

Alexia s-a nascut pe 2.10.2001, acum are 15kg si 102cm.
Este foarte vorbareata, vorbeste corect cu mici abateri la "r" si "s".
Stare nu are, tot timpul alearga sau sare,se catara. Singurele momente de liniste sunt cand i se citeste, sau se uita la Cartea Junglei (unde Baloo este tatal lui Mowgli) si Alba ca Zapada. Este preocupata daca Baloo are "cocosel" sau "didina" se duce in fata tv-ului si intreaba : Baloo tu ai cocosel mi-l arati si mie? Se descalta si se duce la Mowgli sa ii dea pantofii ei ca el nu are saracul!!!
Merge la inot unde este ca o ratusca si la calarie unde intrebarea cheie este : Viorel (calul) tu ai cocosel sau didina? si vrea sa afle de unde isi cumpara Viorel pantofii!!
Doarme singura, dar nu mai adoarme singura de la 1.7 luni de cand a aparut sora ei mai mica. Pampers nu mai poarta decat noaptea (- si nu stiu cum sa procedez sa-l scoatem si pe asta - ea vrea sa nu-i mai pun dar dimineata pampersul este plin).

Ana

http://community.webshots.com/user/anutze

Mergi la inceput