? pentru Ariadne despre ficatei la cuptor
Draga Ariadne,
Am vazut la subiectul Oanei sugestia ta cu ficateii si m-ar interesa si pe mine, pare foarte gustos, yami-yami.
Vroiam sa te intreb, ficateii ii pui cruzi ? Si cam cat timp (si ce temperatura, eventual ) ii tii la cuptor ? Crezi c-ar putea manca si fetitza mea (are aproape 3 ani), adica este o mancare "usoara" sau mai "grea" pentru stomac ??
Multumesc mult ,
Elena
Raspunsuri
ariadne spune:
elena, reteta este f.rapida, insa cam grea, dar daca ii dai numai ficatelul fara costita, merge si neaparat cu piure de cartofi langa ei.
ficateii se pun proaspeti , nesarati si se impacheteaza in feliute de costita ffff subtiri( poate gasesti taiata deja si sa fie mai lungi) si apoi tup in cuptor, temp. cred ca la vreo 170-180grade, ii lasi pana vezi ca s-au rumenit bine( daca temperatura ti se pare prea ridicata iti dai seama caci se arde costita pana sa se faca ficateii).
poti de altfel sa pui un cub de costita, apoi un ficatel si iar un cub de costita, toate pe o scobitoare si la cuptor la fel ca ceilalti.
se fierb cartofi in coaja( cat mai mici), cand sunt aproape reci se decojesc, se mai pun 5-10 min.la cuptor cu sare si putin unt pe ei, apoi pui cate un ficatel( cei cu scobitoare) in cartof, un pic de patrunjel pt.decor si faci un platou cu papa bun rau!!!!!!!
pofta buna
www.beepworld4.de/bilderarchiv/bilder/weihnacht/weihnacht-boxes.gif" border="0">
Elena spune:
Multumesc mult de tot, Ariadne !!
Suna bine de tot ce spui tu aici, numai ca am citit si mi-a lasat gura apa...
Si pe aici se gasesc bucati de sunculita gata taiate. O s-o incerc saptamina viitoare si iti spun ce-a iesit...
Pupici,
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
Elena spune:
Draga Ariadne,
Am facut ieri ficateii si au iesit grozavi ! Multzam mult !
I-am facut in varianta cu piure, iar Laurei i-am dat fara sunculita si i-au placut foarte mult.
Elena&Laura
Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.
Lauraa spune:
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ?
Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu!
Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama!
LAURA
Camelia spune:
Eu n-am facut niciodata dar banuiesc ca se pun direct in tava.Costita lasa suficienta grasime ca sa se faca ficateii bine.Asa cred eu.Daca nu-ti ies, sa nu ma bati!
quote:
Originally posted by Lauraa
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ?
Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu!
Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama!
LAURA
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
liv spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Pe ce se pun ficateii? Direct in tava sau pe BACKPAPIER ?
Help, ca vreau sa fac acum si nu stiu!
Scuzati intrrebarea tampita, parca vad ca e ceva evident,doar eu nu -mi dau seama!
LAURA
Laura, eu am pus putin ulei pe fundul vasului (de Jena). Reteta este minunata, totul e foarte gustos, dar eu am renuntat la costita fiindca e putin cam sarata iar sotului meu ii place mincarea mai nesarata. Asa ca se pot pune ficateii intr-un vas de Jena, cu foarte putin ulei (numai cit sa ungi vasul, ca la prajituri) si se dau la cuptor. Se poate si fara ulei, dar cu iese mai gustos. Se poate pune si putina sare pe ficatei (dupa gust), nu se intaresc.
De cite ori fac ficatei la cuptor ma gindesc la Ariadne si-i multumesc pentru reteta.
lilach spune:
Reteta asta am facut-o in urma cu vreo trei luni intr- o seara cind am avut invitati.Nu va spun cum se lingeau pe buze si toate fetele m-au intrebat retata.
Eu pun pe ficatei putin piper si este mult mai gustos.
ella& laura,andrei,andra
Lauraa spune:
I-am facut pana la urma in tigaie ca am venit din oras moarta de foame si nu am mai avut rabdare de nimic.O mamliguta langa si gata. Dar vreau sa incerc si asa inveliti in costita .Data viitoare! Multzu de raspunsuri! :)
LAURA
ariadne spune:
ultima data am facut ficateii astia minune prin decembrie, fetelor mi-a fost atat de rau !!!!!!!!!!!!!
am mancat ceva mai mult decat ar fi trebuit , asa ca grija mare la cantitate!
o alta reteta, defapt diferenta nu este mare, insa ideala pt.vara.
aveti nevoie de betisoare pt.frigarui, ficatei de pasare, ardei gras, costita( nelipsita)m ceapa rosie( de apa), sau ceapa verde de primavara.
apoi tine de imaginatia fiecareia, le puneti frumos pe betisoare in ce ordine doriti.
se fac pe gratar dar nu rapid, aveti grija la temperatura( nu foarte aproape de jar).
Lauraa spune:
Na bine ca acum zici sa avem grija la cantitate dupa ce am topit vreo 200 grame ca nimic. Pfiii, sa vezi ca mi se face rau acum ca si-asa m-am tot gandit ca poate imi pica rau, poate imi iasa bube, etc,etc
LAURA