Intrebari pentru fetele din Franta!!!

Intrebari pentru fetele din Franta!!! | Autor: ymellda

Link direct la acest mesaj

Imi cer scuze ca va deranjez, dar am niste chestiuni de lamurit.
Voi pleca spre Franta la inceputul lunii octombrie pentru o perioada de 2 luni, 3 saptamani la Lyon si restul la Paris, cu un proiect Leonardo.
Nu stiu cum este vremea in aceasta perioada a anului (octombrie - decembrie) in Franta, ca sa stiu cam ce haine trebuie sa imi iau. Ma puteti ajuta?
Asta in prima faza. Pe masura ce imi mai vin in cap alte intrebari, voi mai apela la amabilitatea voastra.
Multumesc mult.

Alina si Andra !!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

In octombrie : Frig si ploaie deja, mai frig la Lyon (pentru ca e cumva intre munti), mai ploios la Paris (pentru ca e cam ca la Londra !)
Dar ai mai multe sanse sa ti se raspunda daca postezi la subiectul La France !

Despre Paris stii probabil ca ai ce vedea,
voiam doar sa iti spun ca Lyon este un oras superb (mai ales orasul vechi, le Vieux Lyon - stil Renastere), mai ai un parc imens si frumos (Le Parc de la Tête d'Or - zoo, gradina botanica, lac de agrement, alei de plimbare , jogging, roller, bicicleta, totul pe o suprafata de 117 hectare).
Eu am cunoscut acest oras acum un an, merg acolo o data pe luna si sint cu adevarat indragostita de el !
In plus din pdv culinar ai cu ce te desfata ; specialitatile le gasesti si in supermarket in afara orasului, nu numai la restaurant - (re)numitele "bouchon lyonnais".

If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Multumesc mult.
Am incercat sa gasesc subiectul La France, dar este numai La France(10), care este inchis. Am asteptat vreo doua zile sa puneti o continuare, dar... pana la urma am indraznit sa deschid unul propriu. Ma dezamageste putin ploaia, dar sper sa nu fie asa chiar tot timpul.
Multumesc inca o data.

Alina si Andra !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

uite-aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=26836&whichpage=4

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Originally posted by ymellda

Multumesc mult.
Am incercat sa gasesc subiectul La France, dar este numai La France(10), care este inchis. Am asteptat vreo doua zile sa puneti o continuare, dar... pana la urma am indraznit sa deschid unul propriu.

Hihi, de la france 10 a mai fost si 11 si acum suntem la 12.
Nu lasam noi subektu asa de izbeliste...
Eu zic sa te gindesti ca in Franta este oricum ceva mai cald decit in RO in aceeasi perioada, deci n-are rost sa vii cu cojoc, haina de blana sau mai stiu eu ce...
Uite si situl lui meteo France, daca vrei:
http://www.meteo.fr/meteonet/index.htm

~Otilia&LaAdelita~ www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_noemi spune:

felicitari alina pentru bursa!
"pang si pang la gradi" ce mai face?

Oana si bb Erik
http://community.webshots.com/user/oana_noemi
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Subscriu la ce a zis Otlia, este mult mai cald ca in Romania! Eu am avut cursa de autocar pana la Lyon in luna ianuarie (cand era si mai frig ca in octombrie) si am inceput sa ma dezbrac, ca eram transpirata.

oana si bb din burtica (10 saptamani)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu..."

Mergi la inceput

Subscriu la ce ti s-a spus in privinta temperaturii. Acum un an sau doi in decembrie la Paris aveam 17 grade (dar era o exceptie).
In general e frig ca toamna in ro.

La Paris nici nu va fi zapada (daca ninge nu se prinde sau tine cel mult o zi). La Lyon sint mai mari sanse dar si acolo tine vreo saptamina, nu mai mult.
In aceste doua orase iarna adevarata incepe in ianuarie.

Nici de pulovere groase ca in ro nu ai nevoie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns byby spune:

Buna, fetelor! Sper sa ma puteti ajuta...
Am si eu cateva intrebari legate de Franta - e posibil sa vin acolo ( la Nice) in sept. - oct. (nu sunt hotarata inca).
Primul lucru care ma intereseaza este care e procedura de echivalare a studiilor (eu sunt economista - contabilitate), daca e posibil asa ceva, cat dureaza. Tot ce imi puteti spune legat de subiectul acesta ma intereseaza enorm.
Apoi - care sunt pasii catre obtinerea cetateniei, in eventualitatea ca sotul (sau viitorul sot, roman, are cetatenia). Daca nu vreau sa ma casatoresc, care va fi statutul meu legal acolo? Ce trebuie sa fac ca sa obtin cartea de rezident (asa se numeste?)
Cam asta ar fi deocamdata. Astept cu nerabdare raspunsurile voastre!

Multumesc!

Mergi la inceput

Daca tot scrii pe la toate subiectele, incerc sa iti raspund (dar cel mai mult vei afla tot la "La France")

Nu vei obtine carte de rezident ... (decit prin casatorie...sar... restul mijloacelor sint mult mai complexe)

Pentru modul in care intentionezi tu sa vii ti se va acorda (in cazul ca reusesti sa o obtii) o "carte de sejour" valabila pe un an. (Carte de rezident e pe zece ani). Iar pentru asta - vezi raspunsurile de la celelalte subiecte unde ai mai postat.

bonne chance

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

Multumesc mult, fetelor, pentru toate raspunsurile. Sunteti foarte foarte dragute !!!
M-am gandit ca o haina de piele pe sub care sa pun cand pulover, cand tricouri - m-ar scoate din impas, sa nu car prea multe chestiuni.

Pupici tuturor !!!!

Alina si Andra !!!

Mergi la inceput