Ce va place/nu va place in tara in care locuiti

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liris spune:

ce-mi place la Olanda:

ca nu-i Romania

--------------------------------

ce nu-mi place la Olanda:

ca nu-i America

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Ce nu-mi place in Tailanda:
1. Faptul ca la orice intrebare mi se raspunde cu "Yes"
2. Oamenii care se holbeaza la mine ca la extraterestru (mentionez ca in Tailanda, ca si in toata Asia dealtfel, oamenii au parul negru si ochi caprui- eu sint blonda cu ochi verzi)
3. Zimbetul timpit pe care oamenii de aici parca il au lipit pe fata.
4. Faptul ca trebuie sa platesc mai mult pentru anumite lucruri doar pentru ca am fatza alba.
5. Mincarea absolut gretoasa si nesatioasa.
6. Faptul ca mi se pun 5 tone de gheata la un pahar de Cola (de fapt e gheata cu aroma de Cola).
7. Felul in care se conduce pe sosele, nebunesc, fara reguli, fara limite.
8. Oamenii care nu au notiunea "statului la coada", efectiv ti se baga in fata cu tupeu.
9. Taxiurile care nu opresc cind incepe sa ploua.
10. Incapatinarea localnicilor de a-mi vorbi in continuare din ce in ce mai repede, chiar si dupa ce le spun ca nu inteleg nimic.

Ce imi place:
1 Fructele, pe care le gasesc tot timpul anului: banane, portocale, ananas, struguri, pepene, papaya, mango, etc.
2. Libertatea materiala pe care mi-o pot permite aici (si pe care nu as avea-o in Romania)
3. Vremea, cald tot timpul anului, nu trebuie sa ma intreb "cu ce ma imbrac azi"?:)

Daca imi mai amintesc va mai scriu.
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ce imi place:
Ca posesorii de caini pregatiti cu o punga in buzunar, strang cu grija mizeria cainelui lor, neintamplandu-se astfel sa calci vreodata, din neatentie "intr-un noroc"
Ca pot sa ma plimb noaptea pe strada, si in parc, ca pot sa-mi las casa descuiata, noi nici nu avem chei la casa
Ca accentele sunt tolerate, fiecare are la origine un emigrant..
Ca din niste venituri medii poti sa-ti asiguri un trai decent (casa, masina, hrana suficienta si sanatoasa, un concediu pe an)
Ca exista sistemul de creditare bine pus la punct, astfel nu trebuie sa strangi o viatza ca sa te poti bucura la batranete, ci te bucuri mereu si platesti o viata.
Grija pentru om - Ca exista asigurarile de sanatate, pensii, ajutoare sociale si compensarea aproape integrala a medicamentelor celor batrani
Ca exista sistemul de sposorizare pentru parinti.
Ca exista OSAPul si creditele pentru studenti - in conditii avantajoase, astfel educatia copiilor nu depinde de veniturile parintilor.

Ce nu-mi place:
Ca ti se spune hello, ce mai faci si nimeni nu asteapta de fapt raspunsul
Educatia englezeasca care este atat de diferita de cea romaneasca
Ca e prea scurta vara
Ca asigurarile auto sunt exagerate (ontario), cam 4000 - 5000 /an /familie
Distantele enorme, fara masina nu poti exista
Ca sunt prea departe de Romania, ca nu am parintii langa mine, inca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by Ninja

quote:
Originally posted by AYUMI

faptul ca nu se gaseste aici nimic "made in Romania"

Exista chestii "made in Romania"?

---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Apple Computers rose from the provincial confines of a garage. So did Hewlett-Packard — in 1938. That same year, Byung-Chull Lee started exporting fish and vegetables from Korea under the name Samsung." SamsungSucks.us

da exista , eu am gasit aici la magazinul PUMA -editie speciala PUMA Made in Romania -

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2- 6 luni WOW

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

made in romania, pantaloni la H&M si miere la reformhaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catinca spune:

si aici la magazinul de pantofi Pegabo tot made in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by iris

made in romania, pantaloni la H&M si miere la reformhaus

iris

si eu credeam ca am ( halucinatii ) cand am vazut bluze, pantaloni... made in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

quote:
Originally posted by Ninja

quote:
Originally posted by Delidana

Ce nu-mi place in Tailanda:
1. Faptul ca la orice intrebare mi se raspunde cu "Yes"
2. Oamenii care se holbeaza la mine ca la extraterestru (mentionez ca in Tailanda, ca si in toata Asia dealtfel, oamenii au parul negru si ochi caprui- eu sint blonda cu ochi verzi)
3. Zimbetul timpit pe care oamenii de aici parca il au lipit pe fata.
4. Faptul ca trebuie sa platesc mai mult pentru anumite lucruri doar pentru ca am fatza alba.
5. Mincarea absolut gretoasa si nesatioasa.
6. Faptul ca mi se pun 5 tone de gheata la un pahar de Cola (de fapt e gheata cu aroma de Cola).

1. Nu vad nici o problema la chestia asta
2. Si eu ma holbez cinf vad alti straini - ca doar pe mine nu ma vad,nu?
3. Macar e mai bine ca in .ro
4. Greu de crezut. Da un exemplu.
5. Lasa ca au si mincare buna.
6. Se zice cola in gheata Si in Japonia e la fel, trebuie doar sa ceri fara gheata si se rezolva.

1. Daca incerci sa vezi partea amuzanta sigur ca nu e nici o problema, insa inchipuie-ti ca esti in mijlocul Bangkok-ului si trebuie sa ajungi undeva insa nu stii exact cum, intrebi un localnic de pe strada ceva de genul "o iau la stinga sau la drepta?" sau "cum ajung la World Trade Center? (de exemplu)" si tot ce primesti este un zimbet larg si un YES. Pe mine ma scoate din pepeni chestia asta, desi sint aici de citiva ani.....
2.Tailandezii dau un nou sens cuvintului "holbat". Exemplu: te duci la un restaurant si la masa de alaturi este un grup care din clipa in care ai intrat se uita la tine, isi dau coate unul altuia, te arata cu degetul si incep: hey you, farang! (farang= termenul dat de thai strainilor), apoi risete si chicote de-ti piere cheful de mincare...
3. La faza asta sint de acord, sa zicem.
4. Exemplu foarte real: sint pe strada, in plin centru si vreau sa cumpar niste fructe taiate, la punga, sa le maninc din mers, de la un vinzator ambulant. Mi se cer 20 baht (jumate de dolar) pentru un mango, iar in secunda urmatoare vine un thai si cumpara acelasi lucru cu 10 baht. La fel e situatia cind cumpar haine din piata (in Bangkok este un fel de piata imensa unde gasesti de toate -Chatuchak se numeste). Pentru mine, ca sint straina, o fusta costa 500 baht iar pentru un thai e 400. Nu vorbesc despre articolele cu pretul la vedere ci pentru cele care nu au pret si rebuie sa te tirguiesti.
Un alt exemplu: intrarea intr-un parc national este 200 baht pentru un strain, pentru thai este 20 baht de persoana!
5. Poate ca au mincare buna la restaurantele "pretentioase", insa thai-ul de rind gateste o mincare de ti se intoarce stomacul, si oricum una e cind maninci mincare thai zilnic (am facut-o si pe asta) si alta e cind gusti cite ceva din cind in cind.
6. Da, poti sa ceri si fara gheata numai ca se uita la tine ca la urs si iti pune paharul aproape jumate gol. Asa ca mai bine imi iau Cola acasa si-mi pun cum vreau eu, ma limitez la apa cind ies in oras.:)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
"Apple Computers rose from the provincial confines of a garage. So did Hewlett-Packard — in 1938. That same year, Byung-Chull Lee started exporting fish and vegetables from Korea under the name Samsung." SamsungSucks.us

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniella spune:

felicitari pt subiect...am avut ocazia sa cunosc din alte unghiuri tarile prin care sunteti risipiti...dar mi se pare o chestie fff ciudata... eu nu am vazut ca, cineva sa raspunda din Romania...era vorba de tara in care traim fiecare si de ceea ce ne place si ce nu....fff interesant...toti de pe acest site sunteti de origine romani dar nimeni nu a scris de ce ii place sau nu Romania....sau nici un roman nu si-a exprimat punctul de vedere...toti ca acolo la voi ii mai bine....ca aia nu ii ca in Romania, ca Romania in sus ca Romania in jos....dar....tot va este dor de Romania asa cum ii ea cu neajunsurile ei.... Romania pt ca esti o tara frumoasa cu ceea ce nu multe tari au....... ai multe si nenumarate peisaje.......ai toate anotimpurile,,,ai oameni calzi si primitori....pt ca esti tara mea...aici sunt toti ai mei...nimic nu suna ma dulce decat sa aud si sa pot vorbi mult iubita-ti limba....Eu imi iubesc tara chiar daca nu am prea multe avantaje aici....chiar daca nu o duc chiar asa de bine....chiar daca salariile sunt mici...daca tot vrei ceva cu adevarat poti....si aici poti sa te descurci...dar esti printre ai tai.... sper ca nu am ofensat pe nimeni....mi-am exprimat punctul meu de vedere
cu respecte

aniella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_oona spune:

Ce-mi place mie il Liban:
-vremea care este mediteraneana cu veri calduroase si lungi,si ierni nu prea friguroase
-natura,in 15 min poti fii la mare ;in 15 la munte.
-oamenii sunt ft credinciosi aici
-restaurantele de tot felul,care mai de care,cu muzica si dans ca la nunta si faptul ca-ti poti permite sa mergi.
-fructele de tot felul
-femeile se imbraca foarte modern si sunt ft ingrijite,ca pe la noi prin romania
-sistemul medical acceptabil
-dulciurile de aici iami iam,sa tot mananci si nu te mai saturi
-obiceiurile si amabilitatea oamenilor
Ce nu-mi place:
-unele strazi prea inguste si lipsa trotoarelor in unele parti
-sistemul de vanzare ambulant sau stradal
-magazinele de legume,fructe tip terasa,adica fructele sunt in afara magazinelor pe standuri,si care in unele locuri sunt prafuite de numa
-unele cladiri care sunt inca distruse de pe timpul razboiului si care nu s-au reparat inca si strica imaginea orasului
-unele cartiere care sunt cam murdare
cam atat ..........

Elena&baby girl(DPN 24oct.2004)

Mergi la inceput