Ce va place/nu va place in tara in care locuiti

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

Subscriu la tot ce a spus Lolipop Lady despre UK, plus:

nu-mi plac
* caramida - mai toate cladirile sint caramida goala, tipic
* ca nu apreciaza ce au, se tot tinguiesc
* scumpetea
* ca nu au mincare buna
* ca mincarea are gust de carton
* ca legumele si fructele au gust de carton, na !

imi plac
* 'suflul' Londrei
* corectitudinea, nu exista smecherii, pile
* daca esti bun, razbesti
* oameni care nu se cunosc, sint prieteni de-o viata dupa 5 minute
* fotbalul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Ce imi place:-mancarea-oamenii de aici-curatenia si aerul curat-magazinele-imi place aproape totul.Ce nu imi place?-biletul de avion foarte scump-faptul ca nu se gaseste aici nimic "made in Romania"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rafyraf spune:

ce imi place
sistemul medical -nu e perfect dar santem multumiti, orasul si festivalurile lui (montreal)si ca pot (e vorba de cazul meu) sa plec in vacante pe o perioada de o luna

ce nu-mi place

prostia in care sant tinuti quebecosii si in minciunile pe care le scriu ziaristii ca , Canada este numero 1 in lume ca nivel de trai , limba quebecosului (care vrea sa scoata si dictionar al acestei limbi )....ca vor sa-si castige independenta ...CA E PREA LUNGA ,FRIGUROASA SI DURA IARNA CU PREA MULTA ZAPADA

Rafy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rafyraf spune:

CER SCUZE DE GRESEALA FACUTA

"CA VOR SA SCOATA DICTIONAR "

CU RESPECTE

Rafy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

mamici 'germane' n-ati scos un sunet la subiectul asta!!!

ce imi place (germania vazuta de mami casnica):
- gradinita fiica-mi;
- tot ce tine de curatenia orasului si colectarea gunoaielor de toate tipurile;
-strazile, trotuarele, transportul in comun cu toate amenajarile care usureaza transportul copiilor si al persoanelor cu handicap motor;
-pistele pt biclisti si traseele extra-urbane speciale ;
-multimea de asociatii pentru toate interesele;
-multimea de activitati ale bisericilor - in special mini-cluburile sau grupele de joaca pentru copiii f mici care nu merg la gradi;
- posibilitatea de a face cursuri de o gramada de feluri;
- posibilitatea de a inchiria unelte pt casa si gradina;
- multa lume face sport; exista asociatii private , gen club cu mai multe sporturi, inclusiv pt copii de la cei mai mici la ai mai mari; bazine faine de inot!!!
- obiceiul de a decora , mai frumos sau nu prea, dar oricum decoreaza ferestrele, pervazele, gradinile, curtile...
- durata concediului de odihna (30 zile) si sarbatorile religioase din mai-iunie, 6 zile in unele state - inclusiv in la nostru;
- magazinele stufoase, oferte girla, timp si chef sa ai de ele; posibilitatea sa returnezi obiectele, sa le probezi (sotul meu a probat 5 rachete de tenis, n-a cumparat in final nici una, maga...);
- casele de marcat, isi noteaza citi bani au primit de la client; pt mine tare important, atitea tepe am luat in romania....
- imbracamintea lejera;
- sistemul de semnalizare si directionare pt circulatie;
- preocuparea pt micsorarea nr de accidente rutiere; anul asta, in orasul nostru sint cu 50% mai putini copii accidentati fata de anul trecut;
- lanturile de magazine pt alimente; mie imi place ca daca sint in alt oras intru la "plus"-ul meu si gasesc repede repede ce le place mitzelor mele;
- sistemul medical- din pacate i-am vazut la treaba, si desi aparent fac incet ceea ce fac, dau de fapt prioritate urgentelor, restul le trateaza cu rabdare, temeinic si cu succes, asa a fost in cazul nostru- evident exista contraexemple (asa-i mami dulce?);
-fac toate incet, cu rabdare, daca te vad ca te repezi, ca te precipiti ti se adreseaza cu zimbet si cu indemnul 'incet, incet';
- regula prioritatii de dreapta, sfinta pe stradutele mici, restrictia la viteza maxima de 30 km/ora pe stradutele inguste, politetea pe aceste stradute micute, of ce ne mai indemnam unii pe altii, ne zimbim, ne salutam;
- nu au limita la viteza maxima pe autostrada;
-drogheriile si farmaciile;

ce nu-mi place:
-au permis imigrare necontrolata - na nesimtita de emigranta din mine, dar zau ca au stricat o frumusete de tara, in unele locuri unde minoritatile depasesc anumite limite si sint prea evidente, scuzati-mi rasismul sau nationalismul sau ce-o fi asta...
- nemtii-nemti (le zic asa celor de la nivelul mediu in sus) nu merg in locurile publice de agrement de genul parcurilor, zone in aer liber, decit cei sub un anumit nivel de educatie/material; ii inteleg pe ceilalti nemti care nu merg in parc sau la iarba verde publica sa vada spectacolul turco-portughezo-romino-italiano....(ma iertati iar ca imi arat coltii);
- vremea instabila, iarna fara zapada, vintul si ploaia gen dus; ne-am obisnuit cu ele, ne echipam si plecam oricum afara dar tot nu pot zice ca imi plac...
- magazinele cu chestii faine/rezonabile ca pret sint in zone mai nasoale - concluzia e ca tot n-am bani sa ma invirt in magazine scumpe si sofisticate dar de fapt asta chiar nu e o problema pt mine, nu pt asta am plecat din ro....ci pt cele de la punctul "ce imi place"...
- atitudinea (usor) xenofoba la angajare dar despre asta numa am auzit , nemtii mei sint drgauti dar sint numai citiva; dar ceva tre sa fie adevarat in asta...
am pierdut sirul, m-am lungit la vorba asa ... , cu siguranta mai sint pe ambele liste destule; dar una peste alta sint multe +++++

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Imi plac in Germania:
padurile de pe intreg teritoriul tarii si grija fata de ele;
grija fata de oameni si animale;
parcurile numeroase din marile orase, unde vezi iepurasi zburdand nestingheriti si baltile frumos amenajate, cu ratuste salbatice si lebede;
aerul destul de curat in ciuda numeroaselor autovehicule;
masinile cool;
grija pt.sortatul gunoaielor;
casele din sate, cu gradinite de flori si pomisori minunate(am locuit doi ani intr-un astfel de sat, ma cam plictiseam, dar era un colt de rai)
magazinele cu oferte garla si preturi la indemana(aproape) oricui, cum spunea si Iris, posibilitatea de a returna orice articol de care nu esti tocmai satisfacut.
serviciile medicale-eu personal n-am ce sa le reprosez pan-acum-
expresivitatea limbii germane, de care m-am indragostit din copilarie
batranii imbracati ingrijit si cu gust.
Minusuri vad mai putine:
atitudinea usor xenofoba la angajare
pe strada rar vad oamenii zambind
birocratia, mai ales la Ausländerämter
nu sunt rasista dar parca sunt cam multi asiatici, turci si alte neamuri pe-aici care nu-si prea vad de treaba;
iarna fara zapada si ploile dese.
Cu toate astea imi place Germania si apreciez calitatea vietii de-aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

apoi iepurasii aia nu ii vezi peste tot, numai la tine in oras in parcul ala de linga apa, si eu ma uit la ei decite ori trec pe acolo de pe pod. dar aia nu sint in toate parcurile din Germania. asa si la mine in oras sint caprioare si cerbi lasatzi liberi in parcul orasului. iar daca te duci in Belgia in Antwerppen ai sa vezi in parcul orasului gaini si cocosei umblind peste tot.
se pare ca esti un suflet atit de sensibil, daca te-au impresionat iepurasii, ratzustele si lebedele hahahahahahahaha
nu mai asa de simpla curiozitate, daca nu sint indiscret, erau lebede de apa dulce ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Narancea, vorbesc foarte serios cand spun ca sunt lebede pe-aici, cele mai multe le-am vazut pe lacul Alster din Hamburg, orasul in care am locuit timp un an si care m-a cucerit din prima clipa(pacat de vremea de-acolo, soarele-i cam scump la vedere).Nu stiu de alte orase din Germania, spun doar ce-am vazut eu si m-a impresionat.Hai ca esti cool, acum faci si introspectie?hahaha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narancea spune:

mie cel mai mult si mai mult din hamburg imi place in tunelul sub elba, se vede asa frumos si pe stinga si pe dreapta, e o priveliste de nedescris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

quote:
Originally posted by spic de grau

Him..ce-mi place si ce nu-mi place..

Imi place:
- ca snt la 10km de Turnu Eifel ..ca ma pot duce cu bicicleta pana acolo..
- ca exista culoare speciale ptr bicicleta
- ca pot vizita locuri despre care am citit atat de mult in copilarie
- ca am atatea cafenele unde pot iesi
- ca snt in Orasul Indragastitilor
- curatenia strazilor; curatenia toaletelor publice
- copacii taiati de parca i-ar fi trasat cineva cu linia
- nu exista gropi in asfalt
- pot gasi capsuni si iarna
- ca ma pot plimba si noaptea pe strada fara sa-mi fie teama
- ca cu un salariu pot vizita si alte tari din Europa
- ca iarna nu e atat de rece ca in Ro
- ca pot ajunge usor la Ocean
- ca exista spitale curate
- ca aici vecinii nu-si scot boxele pe geam ca sa asculte tot cartieru ultimele manele..
- ca aici veciniii nu fac gratar pe peluza din fata blocului
- ca snt atat de multe flori - si nimeni nu le rupe; ca snt atat de multe spatii verzi..ca oameni au flori multe multe in balcoane
- ca iarna imi pot atarna ghirlanda pe usa fara sa-mi fie teama ca imi dispare

Nu-mi place:
- ca snt atat de departe de parinti si frate
- ca locuintele snt atat de scumpe
- chiriile snt atat de scumpe
- hainele snt atat de scumpe
- ca metrourile snt murdare (mai putin metroul 14)
- ca sntem judecati de unii francezi prin prisma cersetorilor si a tiganilor
- ca exista si aici incompetenti
- ca francezii traduc toate filmele
- ca francezii snt atat de incuiati incat resping orice alta limba straina
- ca voi uita lb engleza
si repet..ca nu snt aici ai mei ..Daca ei ar fi aici - atunci as iubi Franta

Lumy si David
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/lucaluminita/my_photos

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Si mie imi place ce iti place tie , cu toate ca nu pot vedea , doar inchid ochi si imi imaginez "Orasul Indragostitilor" PARIS !

Florida imi place totul si parca in acelasi timp nu imi place nimic ! caldura asta ma inebuneste

Elena www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19603" target="_blank">Povestea lui Alvaro-Daniel
web1-www.picturetrail.com/Elenalove27" target="_blank">web2- 6 luni WOW

Mergi la inceput