laparoscopie pro sau contra
Raspunsuri - Pagina 2
psj spune:
Multumesc la fel , Monica . Iti tin pumnii , sa stii . Eu am o frica de spitale si operatii de cand am avut un accident la o mana si nu s-a terminat prea fericit .Am ramas fara o bucata de artera din cauza doct. dar asta e alta poveste .
Cred ca o intreb de HSG cu prima ocazie si o sa mai sondez pe forum sa vad ce doctori mai sint .
Paula.
Monica-Elena spune:
Paula daca exista ceva pe lumea asta de care fug apai spitalele sunt. La prima HSG am fugit din spital.
Monica
GeorgianaI spune:
PSJ, nu trebuie sa iti fie frica.
trebuie sa o iei cu inceputul, dar lucrul asta il stie probabil si dr tau. Al meu, pot sa-ti spun, ca intradevar as a a facut.
In cazul meu, lapa a fost ultima chestie care a trebuit facuta, ca asa a considerat dr mea. Am incercat inainte ce se putea, dar daca a vazut ca nu avem rezultate, a zis ca este timpul sa fac lapa.
Multa bafta in continuare si sa nu-ti fie frica, pentru ca eu zic ca merita sa le faci, mai ales pentru un scop nobil, adica pentru un BB.
ardit spune:
fetelor, voi tre'sa stiti: am inteles de pe forum ca laparo'nu se face in cazul in care ai deja o taietura pe burta (de la extrauterina sau cezariana sau alceva). Asa este?
merci
ardit
costiniuc spune:
salutare fetelor.
si eu am facut laparo anul trecut.
am fost la dr. pentru ca ma durea foarte burta si durerea iradia pina in picior de imi amortea. ok, am fost si a zis ca am chisti pe ambele ovare, am luat tratament. la urmatorul control a zis ca dupa tratament chisturile s-au spart si am facut lichid in burta.
mi-a dat iar tratament,l-am facut (noroc ca sotul meu este asistent medical si mi-a facut el injectiile), dupa citeva zile , deci in timpul tratamentul intr-o dimineata am vrut sa ma dau jos din pat si surpriza nu puteam sa ma misc. m-am speriat si am sunat-o pe dr. care a zis sa ma duc de urgenta la ea, zis si facut.
am ajuns si m-a internt , dupa ce mi-a facut eco si a vazut (ca pina atunci nu vazuse) ca am endometrioza bilaterala , adica chisturi destul de mari pe ambele ovare. a zis ca trebuie sa ma operez imediat dar ca eu aleg cum vreau sa fiu operata adica : la paroscopic sau taietura normala.
normal la paroscopic am optat mai ales ca iti revii imediat( asa se spune).
seara dupa ce mi s-a facut clisma, toaleta , m-am intilnit cu o vecina care este anestezist si i-am spus ca ma operez si ca vreau sa ma anestezieze ea. Ea, foarte mirata m-a intrebat de dimensiunile chisturilor( unul de 5cm celalalt mai mic, +fibrom uterin de 2cm in conditiile in care nu am avut copii niciodata)si dupa ce i-am spus, m-a rugat frumos sa cer externarea ca se poate trata cu anticonceptionale(diane 35 parca) si cu nu mai stiu ce si ca nu e nevoie sa ma operez.
eu, cum sa ma externez dupa ce am eram programata la 9 dimineata, dupa ce am cotizat la dr., nu am ramas si m-am operat.
in timpul operatie mi s-a introdus o solutie de contrast parca, cica sa vada cum stau cu trompele etc.
dar mie nu mi-a spus , sint normale nui sint, nu stiu.
bun, m-am externat la 2 zile dupa operatie, in conditiile in care facusem complicatii, imi ramasese aerul in burta si parca aveam 3 luni, eram toata un buretel, exact asta e senzatia, cum e un burete asa era burta mea.
dupa ce am iesit din spitalm dr. mi-a mai dat tratament cu : medroxiprogesteron 3 luni de zile + antiinflamatorii piroxicam ( care este foarte puternic si da dureri groaznice de stomac)+ supozitoare.
a zis, dupa tratament daca nu ramin in 3 luni insarcinata sa ma duc la ea sa-mi faca distilatie pe trompe, ceea ce nu am facut.
acum , vreau sa-mi schimb dr.
costiniuc
costiniuc spune:
sper . ca nu v-am plictisit cu povestea mea.
ce este drept este ca , daca ai dr. bun care sa-ti recomande laparo, este ok.
si mai este ceva important, sa mai fi facut citeva laparo in cariera lui si cu rezultyate bune.
deci, inainte cereti informatii.
intra-devar operatia este simpla, taieturile sint foarte mici, dar daca se poate trata si altfel ,,,,,,,
eu, dupa 9 luni de la operatie am dureri groaznice de ovare si de burta, nu numai in timpul menstruatiei ci asa tot timpul.
deci, nu stiu in ce masura au rezolvat problema la mine.
nu trebuie sa va speriati, nu toate pot pati ce am patit eu, au fost si paciente care s-au simtit bine dupa operatie, dar v-am spus conteaza cine va opereaza, ce dr.
pentru cele care opteaza pentru laparo, le urez succes si sa auzim numai de bine.
bafta
si va tinem pumnii.
fiti tari
costiniuc
Diana1968 spune:
Buna,
Eu am 36 de ani si dr. Badea IUlian mi-a recomandat o laparascopie pt. a-mi vedea trompele si uterul mai bine. El si-a notat cu mana lui ca am dubla operatie pe dreapta si anume apendicita si hernie care masoara nu mai putin de 10 cm. Eu cred ca nu am voie sa fac lapa in acest caz. Voi nu sunteti de aceeasi parere? In plus chirurul care m-a operat mi-a zis ca trebuie sa fac mereu exercitii pt. musculatura burtii pt. ca sunt sub riscul permanent sa fac hernie si pe stana.
diana
Simona_ spune:
Buna fetelor,
Vad ca parerile sunt pro si contra, eu am sa va vorbesc din proprie experienta. Azi fac o saptamana de cand am facut celioscopia ( laparo- decorticare ovare si vizualizare trompe). Ma simt foarte bine, nu este o operatie grea, dar depinde de fiecare organism. E adevarat ca pana sa ajung aici au trecut multe luni de tratamente, monitorizari, analize peste analize,stimulari ovariene etc. de care pana la urma m-am saturat.
Am ales celioscopia si nu imi pare rau. La mine problema a fost una aiurea de tot, pt ca medicul de aici( Oradea) mi-a pus un diagnostic gresit si anume faptul ca nu ovulam, m-a indopat cu closty timpe de 6 luni si bineinteles degeaba. Am facut HSG ( cea mai crunta experienta din viata mea) rezultat trompe permeabile - GRESIT- pt ca la celioscopie mi-a iesit ca trompa stanga este complet obturata si doar dreapta este permeabila. Ovarele erau sun orice critica, mai ales stangul dar le-a decorticat si acum sunt in stare de functiune dar la doar 50% randament.
Sfat: consultati mai multi medici, nu va luati intotdeauna doar dupa ecograf pt. ce se poate gresi, la fel si analizele, laparo e o operatie usoara si nu are de ce sa va fie frica, oricum nu simtiti nimic iar a doua zi puteti sa va plimbati. Curaj
GeorgianaI spune:
Dragutelor,
In cazul meu, inainte de laparoscopie, nu imi functiona decat un singur ovar, iar dupa functioneza amandoua.
Eu am suportat foarte bine operatia.
Nu stiu ce ssa zic, dar dr mea a hotarat ca lapa sa fie ultima chestie pe care mi-o face, daca celelalte tratamente nu dau rezultate.
asa am ajuns eu sa fac lapa.
Oricum , dupa lapa, nu am facut nici un tratament timp de 1 luni, ca asa a hotarat dr. Dupa operatie, timp de 1 luna am facut monitrizare, pentru ca dr sa vada cum lucreaza ovarele, facand comparatie cu ecografiile mai vechi pe care le-am avut si pastrat (pentru ca asa a zis ea). Asa a juns la concluzia ca au inceput sa lucreze ambele ovare.
Dupa inca o luna, pentru ca nu am ramas insarcinata, a inceput sa-mi dea clostibelgyt. Acum sunt in asteptare, sa vad daca am ramas insarcinata. Am ceva simptome, dar nu sunt sigura si imi este frica sa fac vreun test.
Va pupacesc.