laparoscopie pro sau contra
Raspunsuri - Pagina 3
Monica-Elena spune:
Unde ai facut Georgiana laparoscopia?Ce dr ti-a facut operatia(asta in cazul cand ai facut in Bucuresti).
Monica
GeorgianaI spune:
Draga Monica,
Imi pare rau, dar eu am facut laparoscopia ion Brasov, la Spitalul Militar. Oricum , aceasta operatie o face doctorita mea si daca nu esti din Brasov.
Mai cunosc cazuri din Bucuresti (foste paciente ale dr. Marinescu) caue au venit in Brasov pentru tratamente (hidrotubatii, histeroscopie, laparoscopie). Doctorita mea are si cabinet particular si lucreaza si in maternitate.
Ea a avut rezultate foarte bune cu lapa.
cand am facut eu lapa 9pe 9 martie 2004) a mai facut la inca trei persoane, care sunt deja .
La mine a fost nevoie de stimulare, pentru ca mi-a cam scazut progesteronul si, avand antecedente cu ovarele, a considerat ca trebuie facuta stimulare.
te pup.
GeorgianaI spune:
Am uitat sa-ti zic ca mi-a inregistrat pe caseta toata operatia, care a durat circa trei ore.
Dr. a zis ca trebuie filmata pentru cazul in care ajung la insemninatre sau FIV, ca sa se vada ca a fost facuta si in ce fel.
la fel, mi-a inregistrat pe caseta si histeroscopia.
Monica-Elena spune:
Multumesc Georgiana. Eu voi face laparoscopia in iulie la spitalul municipal - dr. Denisa Protopopescu. Am mare incredere in ea. Desi mie imi e tare frica de anestezie nu de operatie. Reactionez mai ciudat la anestezie generala.In 1997 am facut stop cardiorespirator pe masa de operatie, iar in 2002 mi-a scazut tensiunea la 5 in urma unei anestezii locale. Dar cu siguranta acuma va fi totul OK>
Multumesc de informatii si sati pe faza ca mai cer si alte informatii.
Monica
GeorgianaI spune:
Monica, sa nu-ti fie frica. Nici eu num-am simtit extrodinar dupa anestezia generala, dar totul trece. Mie mi-a scazut tensiunea la 8 in timpul operatiei si asa s-a mentinut doua zile. Am mai avut ceva probleme de la sonda, dar s-au rezolvat repede, pentru ca doctorita mea a intrat foarte tare in asistente (nu mi-au scos sonda cand trebuia si intre timp s-a blocat).
Dar, totul a trecut si acum sunt in asteptare.
Monica-Elena spune:
Sa dea Domnul sa fie cu ochisori. Frica nu imi e de operatie cat de anestezie, dar am mare incredere in dr mea.
Monica
cornelia1172 spune:
buna dimineata fetelor
si eu am facut laparo anul trecut in sept.cu dr.Anca Gherase
am facut-o pt.trompe si atunci cand a deschis a observat ca am endometrioza si a decorticat ovarele,care nu functionau deloc.
nu am avut nici o problema din contra, am fost foarte bine,nici nu imi inchipuiam ca sunt asa probleme pana sa citesc acest subiect
problema mea cea mai mare este aceea ca dr.mi-a spus ca endometrioza poate reveni oricand.
Monica-Elena spune:
Fetele care ati facut laparoscopie cat timp dureaza operatia? Cate zile de spitalizare ati avut?
Monica
cornelia1172 spune:
operatia nu stiu pentru ca am avut anestezie totala si m-am trezit la terapie intensiva, dar internarea a durat 4 zile
annaa spune:
Operatia dureaza in functie de ce trebuie sa-ti faca >decorticarea ovarelor,>chistulete,>desfundare trompe.
La mine au fost primele doua dar am mai avut ceva probleme si a durat 1h, si am stat internata 7zile.Dar de obicei daca nu mai ai si alte probleme de sanatate operatia dureaza max. 1h si spitalizarea cum spune si cornelia cca 4zile.
Succes
Ana